27 Aralık 2023 Çarşamba

Fatih Terim Panathinaikos'ta


Haber olabildiğince sürpriz. Beklemediğim yerden geldi diyeyim. Fatih Hoca'nın "son dansı" olsa dahi bunu Galatasaray ya da Milli Takım'da yapmasını bekliyordum. Okan Hoca'nın Galatasaray'da uzun bir geleceği var, o kapı kapalıydı. Milli Takım'da da Kuntz sonrası düşünülmediyse, bir süre daha düşünülmeyecek gibiydi. Türkiye sınırlarında başka bir takımda çalışacağına inanmadığımdan, teknik direktörlük yapmayacaktır diye bekliyordum.

Panathinaikos, olabilecek en güzel meydan okumalardan biri. Olympiakos'un uzun yıllara dayanan bir hanedanlığı var. Şu an Yunanistan'da kafa kafaya bir yarış var ve Panathinaikos da çok zor bir fikstürün içine girmek üzere. Çok takip etmediğimden bilmiyorum da, puan durumuna bakınca aslında kafaya kafaya bir yarış. Neden teknik direktör değişikliğine gittiklerini bilmiyorum. Fatih Hoca, onlar adına büyük bir kalite ve tecrübe.

Kadrolarına bakınca birçok tanıdık sima var, iyi bir takım. Mutlaka hocaya da belli bir transfer bütçesi, plan ve proje verilmiştir. Amaçları bir an önce şampiyon olmak ve basketbolda Ergin Ataman hamlesini yaptıkları gibi, Fatih Terim'den de üst düzey bir beklentiye girecekler. Uzak bir coğrafya değil, hoca da daima Avrupa futbolunun içinde. Bir süre sahalardan uzak kalmış olsa da, heyecanı eminim ki çok büyük. Çünkü sürekli saha içinde yer almak istiyor.

Bazı tanıdık yüzleri mutlaka yanına alır. Onyekuru'nun Olympiakos günleri iyi geçmemişti, bir intikam hikayesi yazılır. Belhanda boşta, hoca bu fırsatı da kaçırmaz. Marcao'nun da Sevilla kariyeri diye bir şey yok resmen, transferi için büyük fırsat. Bakasetas adına da bir gündem mutlaka oluşturulur. Yabancı sınırları nedir bilmiyorum. Elde de iyi bir kadro var zaten. Hocayı uzun zamandır farklı bir takımda görmediğimizden ne yapacağını ben de merak ediyorum.

Başarılı olacağını düşünüyor ve çok da istiyorum. Panathinaikos maçlarını ilgiyle takip edeceğiz. Ergin Hoca da orada derken, müthiş bir Türk birlikteliği. Basketbolda da, futbolda da hedefler en yukarısı ve takımları alanlarında en iyi Türk teknik adamlara emanet ettiler. Hoca da hala Avrupa'dan isteniyor. Bunu 2. bir Türk teknik adam yıllar geçmesine rağmen başaramadı. Arada başka teklifler de olmuştur mutlaka. Hoca bekliyordu ısrarla. Bu yüzden zaten şaşırdığım bir hamle ama güzel oldu.

8 yorum:

  1. gerçeğini getirdiler..anlaşılan yunanlılar bir tek imparatorun sahtesini yapamadılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmparatorları ihraç etmeyi tercih ettiler :)

      Sil
  2. hayırlısı olur inşallah. fatih hoca'nın sevinci sevincimiz , üzüntüsü üzüntümüzdür.

    YanıtlaSil
  3. Taktisyenlikten ziyade motivatörlüğüyle ön plana çıkmış bir teknik adamın tercüman vasıtasıyla iletişim kuracağı oyuncuları ne derece motive edebileceğini merak ediyorum. Bir de şöyle bir gerçek var= Panathinaikos basketbolda dünya devlerinden biri fakat futbolda pek bir başarıları yok. Yani Ergin hocanın tercihi normal fakat Fatih hocanınki büyük sürpriz oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. panatinaikos futbolda da ülkenin en büyük iki takımından biri..58 milyon değerinde olmaları on yıldır nasıl olsa başarılı olamıyoruz,kimse bizi başarılı yapamıyor bakış açısından..fatih hocayla bunu kırarlar..hoca bu sene şampiyon yaparsa,ben seneye yüz-yüzelli milyonluk bir kadro kurarlar diyorum..ayrıca fatih hocaya sadece motivatör demekte ne bileyim,nasıl bir bakış açısı..fatih hoca bir taktisyendir aynı zamanda..capello,ferguson,wenger,lippi,ancelotti kadar..

      Sil
    2. yardımcı olarak hala necati ateş i tercih eden hocadan fazla umut beslemeye gerek yok.

      Sil
    3. Hocanın taktisyenliği müthiştir. Bunca zaman gelen büyük başarıları taktik olmadan nasıl elde edeceksin? Motivasyon unsurdur da, hocayı küçültmek adına kullanılır nedense. Talihsiz yorum olmuş. Necati Ateş konusu hata ama Tuğberk Tanrıvermiş hamlesi ise çok iyi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir