9 Aralık 2023 Cumartesi

Bazen ihtiyaçlar bu tarz gereklilikleri oluşturur


Barış Alper Yılmaz, henüz bir sol bek olmadı. Bu pozisyonda devam eder mi bilmem de, böyle maçlar adına opsiyon oluşturdu diyelim. Şampiyonlar Ligi ya da zorluk derecesi yüksek derbilerde kullanmam. Oraya gelmesine daha çok yol var. Şu an sol bekte oynaması da zorunluluk. Angelino'dan umudu kestin, Kazımcan Karataş da bulduğu şansları değerlendiremedi. Unutulmasın, Kazımcan Karataş da Altay forması giyerken, sol bekte doğan boşluk üzerine oraya kaydı. Forvetti normalde.

Bazen ihtiyaçlar bu gerekliliği oluşturuyor. Barış Alper Yılmaz da şu an o boşluğu doldurmaya çalışıyor. Eldeki sol beklere oranla daha iyi performans verdi. En azından hücumda var, alanı kullanıyor, fiziği kıymetli. Yusuf Sarı karşısında oynamak da göstergedir. Yusuf Sarı'nın etkili olduğu anlar, özellikle de son bölümde çok. Oyun koş koşa döndü çünkü, alan oluştu. Barış Alper Yılmaz'ın özellikle savunma zamanlaması noktasında geliştirmesi gereken özelliği çok eğer sol bek olarak devam edecekse.

Barış Alper Yılmaz'ın sol bek performansı aslında transferde ihtiyaç olan tarzı ortaya koyuyor. Bunu daha önce de yazdım. Presli ve eforlu bir oyunumuz var. Galatasaray'ın sol bekinin de oyun kurucu özelliğiyle değil, atletizmi ve hızıyla ön plana çıkması lazım. Boey'in sol bek şubesi gerekiyor. Bu sayede orta sahadaki baskı ve hücum etkisi dengelenecek. Sağdan bu katkı gelirken, soldan da alabilmek lazım.

Kazımcan Karataş aslında bunu yapabilecek bir potansiyel olsa da, bu sezon mevzudan çok koptu. Barış Alper Yılmaz da atletizmi ve hızıyla şu an etkili. Galatasaray'ın favori olduğu, hücumdan ödün vermeyeceği maçlar adına önemli bir opsiyon olmayı başardı. Artık sol bek oynar demek için zaman lazım. Mutlaka üstünde durulacaktır, Aralık ayında sol bekte bulacağı süre artacak, artmak da zorunda. Abdülkerim Bardakcı'yı oraya kaydırmaktansa, Barış Alper Yılmaz'ı kullanmak daha doğru.

Hepsinin ötesinde, futbolcunun özverisi kıymetli. Sol kanattı, sağ kanatta oyun içi katkısıyla parladı. Sonra forvete geçti ve derbilerin anahtarlarından biri oldu. Devamında forvet arkasında gördük, ön alan baskısında kıymetli işler yaptı. Sağ bekte de maç içinde denendi, şimdi de sol bek. Hem de ilk 11 çıkacak kadar ilerletti işi. Adana Demirspor maçı önemli sınavdır, Yusuf Sarı karşısında oynamak, hem de bu kadar alan verirken kolay değildir. Futbolcunun hatası boldur da, özverisi ve verdiği mesaj öncelikle konuşulması gerekendir.

10 yorum:

  1. Barış Alperden bir Ferdi çıkar bence. Ferdi’ye nazaran daha kuvvetli bir oyuncu ikili müdahalelerde çok kolay yıkılmıyor. Hızı zaten olan bir oyuncu. Güç genetiktir. Sonradan eklenemez edinilemez. Adam güçlü bir adam. Son vuruşları geliştirmiyorsa defansını geliştirsin şu takımda Boey sonrası İçin bile iş görebilir bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferdi Kadıoğlu daha teknik özellikli tabi. Barış Alper Yılmaz, bizim gibi tempo isteyen, atletizmi öne tutan takımlar adına iyi bir beke dönüşebilir.

      Sil
  2. Ali Turap Bülbül oynadığı hazırlık maçlarında gayet iyi bir görüntü vermişti. Hadi Adana maçı bir tık daha zorlar seni oynatmadın Pendik maçında da oynatmadın bu adamı. Artık gençler şans bulmalı. Yada şans bulmayacaktı madem neden kiralık gönderilmedi bu adamlar. Hoca bu değildi gençlerle rotasyonu oluşturan hocadan devşirme takım kuran hocaya evrildi. Bu çocukları takımda tutmak İçin bazen zaman bulmalılar. Boey de Torreira da insan bir sakatlık seni ligden koparır. Torreira yada Boey olmadan çok zor olur böyle bir sakatlığa izin vermeden oyuncular dinlendirilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. U19'u da iyi oynuyor, gayet başarılı. Opsiyonlardan biri olabilmeliydi şimdiye kadar.

      Sil
  3. Barış Alper teknik olarak çok üst düzey oyuncu değil ama hızı, gücü ve aidiyeti çok iyi. Böyle asker oyuncular takımda arttıkça mücadele gücün yükseliyor. Barış 2. Yarıya kadar solbekte devam eder. Bence Kopenhagen maçında Angelino oynamamalı. Kaç maçtır süre alamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Angelino olmalı Kopenhag deplasmanı. Orası tecrübe istiyor..

      Sil
  4. torreira ve boey alternatifsiz deniliyor da barış'ın şimdiye kadar sağ bekte rotasyonda kullanılmaması, boey'in hiç dinlendirilmemesi zaten başlı başına hata. sol bek bile oynayabiliyorken sağ bekte çok rahat iş görürdü. daha önce birkaç defa oynamışlığı da vardı. şu ana kadar okan hocanın boey yerine barış'ı hiç oynatmamasına şaşırdım ben. tabi orada ali turap da oynayabilir de o apayrı bi konu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O pozisyonda potansiyelli bir genç varsa, ben onun kullanılması taraftarıyıım.

      Sil
  5. Dani Alves de sağ açıkta çok üst düzey bir oyuncu değilken beke geçip dünyanın gelmiş en iyi sağ beklerinden biri oldu. Barış Alper Dani Alves kadar olmasa da bizim işimizi görecek kadar iyi bir bek oyuncusu olabilir. Özellikle kapanan savunmalara karşı geriden gelip güzel işler yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama Dani Alves 'in teknik seviyesi üst düzeydi. Barış Alper daha çok hızı ve fizik gücü ile ön planda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir