10 Aralık 2023 Pazar

Icardi'nin sahneye çıkması gereken ana geldik


Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe derbisinde oyuna girerken ki fiziği bu durumdaydı. O maçta da sakatlık dönüşündeydi. Şu an en iyi fizik durumunda olmadığı açık olsa da yine gol / asist istatistiklerinde ilk sıralarda. Geçen sezonun fiziğinde olsaydı da şu an eminim ki 5-6 gol daha fazlası vardı ve o goller de kritik maçlarda gelmişti. Oyun aklı üst düzey, Adana Demirspor maçına bakınca yine o akılla birçok hücum opsiyonu oluşturdu, asistini yaptı. 

Beşiktaş maçında bu sezon için fizik olarak en iyi halindeydi. O maça da fırtına gibi girmişken, Ghezzal'ın müdahalesiyle yaşadığı sakatlık talihsiz oldu. 2-3 hafta dinlenmeliydi, iğneyle de olsa oynamaya devam etti. İdman yapmazken de fizik olarak her geçen zaman daha da düştü. Şu an takımla çalışıyor, güçlenmeye devam edecek. Milli Takım arasının ardından da etkisi yükseldi. Hala en iyi seviyesinden uzak ama saf kalite işte.

Ligde 12 gol 5 asist. Şu sıralarda yine "asist" tarafına geçti. Geçen sezon da yazıyordum. Bu tarz forvetlerin gol iştahı yüksektir ama Icardi'nin paylaşımcı olduğunu görüyoruz. Çoğu zaman "oyun kurucu" edasıyla kendisini orta sahaya atıp, hücum organizasyonunu yönlendiren isim oluyor. Ona yakın oynayan her hücumcuyu da istisnasız yükseltiyor. Adana Demirspor karşısında Kerem Aktürkoğlu ile olan bağlantısını yeniden hatırlattı.

Şampiyonlar Ligi'nde asıl beklenti. Sakatlık dönemi de Şampiyonlar Ligi'ndeki en kritik sürece denk gelince iyi olmadı. Bayern Münih karşısında fit bir Icardi ile en az 4 puan alırdık. Manchester United maçında da çok etkili bir Icardi izleyemedik ama takım olarak çok besleyebildiğimizi söyleyemem. Bayern Münih serisi asıl sıkıntı yaşandı. Önümüzde Kopenhag maçı var ve Icardi'nin bu maçta sahne alışı hepimizin beklentisi.

Burada sana maçı kazandırdığı an, Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar geçen süreçte beklentini fazlasıyla karşılamış oluyor. 2. tur gelecek çünkü ve bu da beklentiyi aşıyor. Sakatlıktı, uyumsuzluktu derken bir türlü ideal hücum hattıyla sahada yer alamadık. Ziyech ve Zaha'da beklediğimiz süreç vardı, Tete'yi son maçta biraz ivmelendirebildik. Büyük transferlerin amacı Şampiyonlar Ligi'ne yönelikti ve iş son maça kaldı. Artık herkesin en iyi halinde olmasını bekleyip, sonuç almamız gerekiyor.

16 yorum:

  1. Bu maçta top gelirse golünü yazar. yazması da lazım. Zaha, Ziyech, İcardi için damga vurmaları gereken bir maç. Çok ama çok zor 90 dakka bizi bekliyor. Takımın geri kalanının topu oraya getirmesi lazım. İdeal 11'le sahaya çıkacakmışız gibi duruyor. Ben sol bekte Barış'la oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Fizik olarak da güçlü tam bu maçın oyuncusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Final maçı resmen, tarifi ve telafisi yok. Herkes en iyi haliyle sahada olmak zorunda..

      Sil
  2. Kopenhag maçı ilk 11 beklentim muslera- boey-davinson-angelino-tete-kaan-torreria-kerem-mertens-icardi. Evet zaha yedek çünkü muhtemelen sakatlık sonrası fizik olarak idmansızlıktan iyi durumda değil adana maçında gördük. Ziyech süre dahi alamadı bu maç ilk 11 başlayacak fizikte oda değil diye düşünüyorum. Kopenhagın fizikli bir takım olduğunu düşünce bu 11 başlangıç için gayet iyi tam bir pres 11’i skoru alırsak oyunu tutmak için yada skor gerekirse her iki şartta da zaha ve ziyech 30-45 dk girer ve belkide maçı alır. Hatta bakambu yine bir sürpriz yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech de son dönem CL'de kilit açıyor sürekli. Sanki olsuz da olmaz. Ama Tete de ışık yaktı, oynarsa şaşırmam. Angelino şart, bu maç tecrübe ister.

      Sil
    2. angelino tecrübe ister adı altında oynadığı maçlarda ne yaptı ?

      Sil
    3. Bayern Münih deplasmanı iyi oynadı mesela, bir örnek. Kazımcan Karataş ise ilk Bayern maçı iyi değildi.

      Sil
  3. içimde çok tuhaf bir şekilde avrupa ligine kalıp en az yarı final oynayacakmışız gibi bir his var..inşallah çok daha iyisi olan şampiyonlar liginde gruptan çıkarız ve üst turda city-real dışında biri gelir..aynı gruptan çıkanlar:münih gelemiyor zaten,galiba..kesinlikle hakem hata yapmazsa yenilcek takım değiliz kopenhaga..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maça da iyi bir hakem atandı bu arada, eyyam işlerinden uzak.

      Sil
  4. var hakeminin kim olduğu daha önemli, daha kritik rol oynuyorlar çünkü

    YanıtlaSil
  5. bi de şimdiki haline bak. avrupa takımları bu yüzden tercih etmiyor onu. hantal ve tembel. topla hareket ederken mevsimler değişiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tembel olsa geçen sezon sana o katkıyı vermezdi. Ya da sakat olduğu dönem iğneyle de olsa fedakarlık yapmazdı. Ağır olmuş bu biraz.

      Sil
  6. icardi bence son yirmi beş yılda yaptığımız en iyi+yararlı vizyon örneği transfer..ancak erden timur aynı ileri görüşü kusura bakmayın ama diğer bazı transferlerde gösteremedi..zaha,ziyech ve teteyi yine alırdım ama dombele+angelino yerine fred+symanskiyi almalıydık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alamıyorsun işte, limit var. Bonservis veremiyordun o günlerde. Bunu sıklıkla söyledi. Birini alsak, Icardi için limit yetmeyecekti. Limit maalesef CL hakkı alınca açıldı.

      Sil
  7. Kopenhag çok sert bir takım onlar da en az bizim kadar mücadele edecekler hatta belki daha fazla. Bizi öne geçirecek olan şey ise tecrübemiz ve kalitemiz olmalı. İcardi'ye büyük iş düşüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin bu maçta en iyi halinde olması lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir