9 Aralık 2023 Cumartesi

Tete'nin geçen haftalarda sıkıntısı istikrardı


Tete'nin sıkıntısı "istikrardı". Aslında sezona kötü girmedi, hatta Beşiktaş maçı da dahil olmak üzere oldukça iyiydi. Oyun içi katkısından söz edip, tabela yapmasını bekliyorduk. Beşiktaş maçıyla birlikte doğal olarak kenara geldi, çünkü Ziyech döndü. Ziyech döndükten sonra da Tete'yi 11 kullanmak zor. Yine aynı noktadayım. Tete'yi aldıysan o oynar, ısrar edersin. Ziyech'i alacaksan da Tete'yi almamalıydın. Oradaki rotasyon lüks ama yapacak da bir şey yok. Elde olandan nasıl katkı aldığımıza bakacağız.

Tete'nin kenardan geldiği maçlarda da etkisi düşük kaldı. Bonservisi yok da, aldığı ücret itibarıyla fark yaratmasını bekliyorsun. O farkı yaratmaktan da uzaktaydı. Oyun içi katkısı var diye adlandıracağımız bir futbolcu için de maliyeti yüksekti. Tete genç bir futbolcu olsa da, kısa kariyerine önemli tecrübeler sığdırdı. Bilmediğimiz, tanımadığımız bir futbolcu değil. Yusuf Erdoğan / Nani kanadı işlemeye son derece müsaitken, Boey ile birlikte çok etkili oldular.

Boey'i de mesela hücum organizasyonuna sokup, bitirme noktasında var edebilmek değerlidir. Tete'ye dönersek de, kanadını sürekli sürükledi ve pozisyona girdi. Karar mekanizması gelişiyor, daha doğru noktalarda arkadaşlarını topla buluşturdu. Hala bu anlamda yetersiz kalabilse de, gelişim var. Sorun şu an bitirebilmesi ama orada da şanssızlık yaşıyor sanki. Kötü vuruşlar değil yoksa. Kaçırdıkça da bu durum ona baskı yapıyor gibi. Bunu aşması gerekecek.

Golü bulduğunda, devamının geleceğine eminim. Ziyech ve Zaha da Afrika Uluslar Kupası'na gittiğinde, Tete'ye duyulan ihtiyaç daha da artacak. Bu performansın benzerini birkaç maçta daha gösterip, tabela yapmaya başlaması gerek. Adana Demirspor karşısında normal şartlarda 2 gol 1 asistle oynaması ve maçın adamı olması lazımdı. O imkanı yakalasa da, gol gelmiyor bir türlü. Bu şekilde devam ederse o gol gelir, yeter ki istikrar göstersin.

Mertens ve Icardi'nin oyun aklı da Tete, Kerem Aktürkoğlu 2'lisine alanı açtı. Mertens'in varlığında hücumda seti çok iyi oynayıp, organizasyon içerisinde pozisyonlara giriyorsun. Kanatların hareketli, beklerin oldukça aktif ve hepsi o organizasyonun içinde. Adana Demirspor karşısındaki hücum performansını oldukça beğendim. Kerem Aktürkoğlu da geçen haftaların aksine oldukça iyiydi. Kaliteli bir yapı var, hakkı da veriliyor.

14 yorum:

  1. Bruma'nın ilk zamanlarına benzetiyorum Tete'yi. O da iyi getirir ama bitiremezdi. Bilmem hatırlar mısın içeride 1-1 berabere kaldığımız Rize maçında kaleciyi geçip dışarı atmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma ilk piyasaya çıktığında bambaşka bi potansiyeldi, uçuyordu resmen. ta ki o sakatlığı yaşayana kadar

      Sil
    2. Tete de az bir oyuncu değildi. Shakhtar formasıyla deplasmanda Real Madrid tokatlıyordu. Bonservisli olsa alamayacağın bir isim normalde.

      Sil
  2. Tete ilerde daha da iyi olacak. Büyük yetenek.Kafamda Icardi'nin arkasında Kerem- Zaniolo-Tete üçlüsü var gelecek sezon için. Zanilio 2.forvet oynarsa çok etkili olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu bitirebilme noktasında zoru değil de kolayı yapsa onun için hayat çok daha rahat geçecek.

      Sil
  3. kaçmaz onlar. kan kustuk sayesinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün kaçar, yarın atar. Önemli olan o aksiyonun içinde olmak.

      Sil
    2. Kerem yine kale ağzından dağlara taşlara vurdu. Topa vurmayı bilmiyor diyoruz biliyor diye iddia ediyorlar, attığı golde bile yine ayak üstü vurdu topa, başka vuruş bilmiyor çünkü. Plase yapmayı biri öğretse diyeceğim ama icardi ile mertens ile oynayan adam izlese bile yetecek onları, onu bile yapmıyor ne yazık ki.

      Sil
    3. Kesinlikle haklısın, bu kaçıncı kalenin bir metre önünden tribünlere vurduğu. Gerçekten de topa son dokunuşu bilmiyor öğrenmek niyetinde de değil.

      Sil
    4. Orada vuruş değil de, ayağını topa sıyırtsa sadece çok rahat gol olacak..

      Sil
  4. Bu adamı geliştirirsek iyi gelir getirir kulübe. Değerlendirmek gerek bu potansiyeli

    YanıtlaSil
  5. Tete mi dersin Zaniolo mu ? Bir yandan Zaniolo'nun dönme ihtimali de var çünkü. İlla ki birisi kalacak hangisi kalsın istersin ? Ben Tete derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı oyuncular. 2'si bile derim. Zaniolo'yu forvetin arkası ya da forvet gibi kullanırdık. CL'de fizik gücü çok iş görürdü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir