13 Aralık 2023 Çarşamba

Bu döngü tekrarlamaya devam edecek gibi görünüyor


Okan Hoca'yı en çok eleştirdiğim ve görünen o ki eleştirmeye devam edeceğim konu. Israrla aynı şey oluyor çünkü. İlk yarıda belli defolar ortaya çıkıyor ama sen skor olarak bir şekilde dengede kalıyorsun. 2. yarıya girerken hamle yapman gerekirken, gol yiyene kadar bekliyorsun. O golü de 45 - 60. dakikalar arasında mutlaka yiyorsun. Sonrasında direkt o hamleler geliyor ve geri dönmeye çalışıyorsun. Bu döngü tekrarlamaya devam edecek gibi görünüyor.

Hocanın ilk 11'ine lafım yok. Bence de doğru kadroyla sahadaydı. Rakibin kanatlarını biraz daha zorlayayım dedi, oraya yüklenmek istedi. Ön alandaki hareketlilik amacıydı. Tete gibi tercihle de, biraz daha oyun içi katkıyı hedefledi diyelim. Tete'den bunu alamadın tabi. Zaha da çok kötü bir oyun oynadı ve yine sahada yoktu. Kerem Aktürkoğlu da preste var, top sendeyken etkisiz. Topa sahipsin de, seti oynayamıyorsun.

Bir de buna geriden attığın uzun toplar eklendi. Attığın her uzun topu rakip aldı. Aksi bir sonuç bekliyor muyduk? Rakip senden fizikli ve uzun, böyle oynarsan ezileceğin belli. 45'de Mertens ve Ziyech'i alsan, kapanan rakibe karşı daha iyi oynayacaktın ve topu yere indirecektin. Rakip yarı sahasında aklı yükseltmiş olacaktın. İş fiziksel mücadeleyi geçti çünkü, top sende. Golü yemeyi bekleyince, bu hamlelerin getirisi olmadı.

Rakip iyice kapandı çünkü ve iş tamamen kenar ortalarına döndü. Topu alan herkes ortaladı ve rakip ısrarla karşıladı. Bakambu oyuna girdikten sonra orayı biraz karıştırdı ama yetmedi işte. Icardi etkisiz, Kerem Aktürkoğlu yine bitiremiyor. Panik butonuna erken bastın ve o andan itibaren oyun düzeninden söz etmen imkansız. Orta kesersin de etkili olursun. Senin öyle bir oyun gücün yok ve bu rakibe karşı oynayamazsın da.

Hocaya yazar yani bu maç. İlk 11 tercihine bir şey diyemesem de, kenar hamleleri geç geldi ve takım geriye düştükten sonra da plansız kaldı. Oysa bu grupta maçlarda sürekli geriye dönen bizdik. Kopenhag karşısında da bunu kendi sahamızda başarmıştık ama orada dahi boşlukla geçen uzun dakikalar olmuştu. Torreira / Kaan Ayhan oynayacaksan, Mertens ve Ziyech'e muhtaçsın. Özellikle de Mertens'e. Başka türlü kapanan hiçbir takımı açamazsın. Bu tarz rakiplere karşı da Kaan Ayhan orta sahada çok temposuz kalıyor. Bayern Münih ve Manchester United tamam da, Kopenhag karşısında olmadı.

16 yorum:

  1. Sürekli aynı yanlış tekrar ediliyor. Paralize oluyor herhalde. Yani bir insan bir hatayı 1 kere yapar 2 kere yapar hadi 3 kere yapar. Okan Hoca sağolsun 20. kere yapıp farklı sonuç bekliyor. Yediğimiz golü yememize gerek var mıydı? Fenerbahçe deplasmanında da yine ikinci yarının ilk 20 dakikasında gol yiyeceğiz ben buna bahis oynarım. Sonra da hoca bahaneler öne sürecek. Yazık oldu. Yenilmeyecek bir takım değildi Kopenhag. Elimizle 2 maçı kendilerine hediye ettik. Umarım Uefa kupasında farklı bir teknik direktörlük izleriz.
    Transferde de çok kötü bir sezon yaşadığımızı görmeye devam ediyoruz maalesef. Sol bek, orta saha, kanatlara aldığımız oyunculardan beklediğimiz katkıyı maalesef alamadık. Çok ciddi maaşlar ödeniyor. Bence sadeleşme yapmak da lazım sezon sonunda.
    Son olarak da oyundan çıkmayan ve sahada kalan Kerem'e yaklaşımı konusunda da ciddi şüphelerim var. Sen ısrarla 2. santrafor olarak faydalı olacak diyorsun ama olmuyor işte. Sadece gol attığında var olabilen ama gol atamadığında takıma ciddi yük olan bir oyuncu tipi olamaz. Kerem, gol atamadığında da oynadığı pozisyonun icap ettiklerini yapmak zorunda. Sadece gol atmak yetmez ki onu da yapamıyor. Gene dağlara taşlara vurdu topu. Forvet arkası için bence başka bir oyuncu bulmamız lazım. Kerem asla o bölgenin oyuncusu değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45 - 60. dakikalar arası muhabbeti bizi zorluyor gerçekten. Aynı hatada ısrar ediliyor. Bazen 45'de hamle gelirken hoca ders aldı diyoruz ama aynı döngü yine oluşuyor.

      Sil
  2. söyle bi maçta 10 numarada mertens gibi aklı değil de o akılla uzaktan yakından alakası olmayan kerem'i tercih edersen sonuç bu. yazık günah şu maliyetlere. şu maçı kazansak yaklaşık 400 milyon lira para yapıyordu. çok yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens'i tercih etsen, onun da fizik durumu bu maçı kaldırmayabilirdi. Sonradan oyuna girmesi doğru ama geç girdi.

      Sil
  3. bu takım avrupa liginde final oynamazsa ve şampiyon olunmazsa..seneye ikardi dışında 2milyon üstü alan hiç kimseyi takımda tutmaya gerek yok..radikal başarılar,radikal kararlar ile gelir..

    YanıtlaSil
  4. Buraya yorum yzmıştım kadro olarak maç öncesi arka taraf aynı sağ kanat tete solda kerem 10 numara mertens ve ileride icardi, iyi pres yaparak ve fiziksel olarak rakiple boğuşarak ilk yarı mücadele etmeliyiz yzdım. Neden zaha yazmadım rakip kompakt savunan çok iyi kaymalar yapan ve hiçbir şekilde disiplini olmayan kdem bırakmayan bir takım zahanın maça ilk 11 başlayıp diri rakip karşısında bek yada kanat ile 1-1 bırakılamayacağı çok barizdi ve öylede oldu ayrıca sakatlık dönüşü bıraktığı noktqda olmadığıda barizdi ama okan hoca hadi oynatto kusura bakmasın ilk 45 bitimi kesinlikle çıkması lazımdı hem çok hareketsiz hemde çok top kaybı ile oynuyordu. Neden ziyechi ilk 11 yzmadım; ziyech evet ikinci yarı rakip 1-0 öne geçince girip etkili oldu ama takip kendi sahasında karşıladı bizi yani ziyech rakip ceza sahasına yakın oynadı. Maç başı bu fizik gücüyle başlasa ortasahay yakın oynamak zorunda kalacak ve topla dripling yapmasıda gerekecekti ayrıca fiziksel olarakta çok ezilecekti. Dk 70 vs artık icardi çıkması lazımdı bakambu ortasaha boşaltılarak değil icardi yerine girmeliydi. Ortasqaha boşalttıkta noldu doldur boşalt ile topa bile vurqmadık son saniyelerde kaçan bir gol bu taktikle belki 1 gol atarsın ama ortasahayı boşaltmayıp düzenli hücum denemeleri ile belki az bir ihtimalde olsa 2 gol atabilirdik. Kötü kadro tercihi, geciken müdahale ve kapanan savunmaları açmada yetersiz setler. Neyse ki okan hoca hatalarına tekrar yakalansada ders çıkartabilen birisi. Bir süre belkide uzun süre özeleştirisini yapıp bu hususlara çok dikkat edecektir. Son olarak biz maçı orada değil kendi sahamızda kopenhag maçında ilk 20 dk kaçırdığımız 4-5 gol pozisyonunu garip bir şekilde haracayarak kaybettik tur o maçta gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens'i de 11 başlatınca, yaşı ile alakalı bu tarz maçlarda sorun olabiliyor ama oyun aklına da ihtiyaç var. Hoca hangi 11'i çıkarırsa çıkarsın ben saygı duyardım. Sorun bence geç oyuncu değişikliği.

      Sil
    2. Mertens sezon başı gibi güçsüz değil baya toparladı 60 dk gayet performans verebilir durumda. Mertens ile başlayıp sonra kenara almalıydı. Malesef golü yedikten sonra hiçbir anlamak kalmadı. Hocaya tabiki ilk 11e saygı duyalım tamam ama burak hocam zaha nasıl ikinci yarıya çıkar takım hamle diye bangır bangır bağırarak devre arasına girdi

      Sil
    3. Toparladı da, oyuna sonradan girmesine rağmen o da etkisizdi.

      Sil
    4. Hocam mertens 8 numara oynadı her zamanki yerinde oynamadı ve maç gittili geldili bizim adımıza çok eforlu geçti. Mertens asıl alameti farikası olan half space koşuları atabileceği 10 numarada oynamadı yani bu detay kendini gösterememesinde çok önemli.

      Sil
    5. Orada da risk aldı, çünkü eldeki 8'er çok güvenilmez halde. Pendikspor maçında denemişti. Mertens'e bir şey demiyorum aslında ama 11 başlasa bilemiyorum ne derece ayakta kalırdı.

      Sil
  5. Okan Hoca genelde ilk 11 ve oyun planı konusunda iyi iş çıkarıyor. Çıkan 11 yine doğruydu.Ancak 2. yarıda gol geliyorum dedi ve yine Okan Hoca 60. dakikayı bekledi.58. Gol yedik.Takıntı olmuş bu ve hocayı eleştirecek tek konu bu. Golü yedikten sonra dönmek zordu ve olmadı maalesef.Ayrıca Icardi konusunun çözülmesi gerek.Formsuz ve 90 dk.sahada kalıyor. Takıma zarar vermeye başladı farkında değil maalesef. Dinlendirilmesi ve fizik olarak toparlaması gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45'de hamle gelmeliydi. Maalesef gol yemeyi bekledik resmen. Sonra da başka anlamı kalmıyor.

      Sil
  6. Pivot santrafor lazım bazen böyle maçlarda ayrıca hep konuşuyoruz dinamik iki yönlü oynacak genç ortasaha oyuncularına ihtiyacımız var torreria bir sakatlansa ayvayı yedik oyuna gelecek olursak hocanın hataları bariz bundan sonrasına bakmak lazım umarım ders çıkarır transfer plânınıda ona göre yapar vecino ve spanizzola yaşlı oyuncuları istemez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun. Yazın da bunu yazmıştım. Oyun tıkandığında ve böyle kenar ortalarına dönerken, içeride pivot santrafor varlığı önemli. Orada sağlayacağın hakimiyet adına.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir