13 Aralık 2023 Çarşamba

Manchester United'ı alt etmek güzel, Kopenhag'ın ardında kalmak üzücü


Grup kurası çekildiğinde, 3. olmak doğal hedefti. Bayern Münih 1, Manchester United 2 olur, Kopenhag'la 3. olmak için çekişiriz ama favori de biziz diye düşünüyorduk. Fikstür olabildiğince zor ve şanssızdı. Kopenhag'la ilk maçı içeride oynamak, bir anlamda 3. olmayı cebe atmaktı. Berabere kalmak o ihtimali de zorlamış olsa da, Manchester United deplasmanında gelen galibiyetle birlikte "o eski güzel Şampiyonlar Ligi günlerini" hatırladık.

Bayern Münih, bu tarz gruplarda ilk torbadan en istemeyeceğin takımlardan biridir. Bayern Münih serisini beklenenden mükemmel oynadık. İlk maçı kazanmayı hak ettik, 2. maçta da kaybetmemeyi. 2 Manchester United maçını bu kadar iyi oynamamışken 4 puan aldık, Bayern Münih karşısında ise 0 puan. Bunda bitirememek ve hakemlerin dahli büyük tabi. Bayern Münih ile ilk maçı oynarken, acaba grup 1.'liği olabilir mi diye düşündürdü bu takım.

Manchester United maçını kendi sahamızda kazanmamız gerekiyordu. Kazanmayı hak ettik diyemem ama kazanabilirdik de. Kopenhag, Bayern Münih deplasmanı beklenmedik 1 puanı alınca, son maça kaybetmemek üzerine çıktı. Kapanan takımı da açamadık maalesef. Bence yine kaybetmeyi hak etmedik ama kazanmak adına da doğrular yoktu sahada. Gün sonunda 3. olduk. Manchester United'ı alt etmek güzel, Kopenhag'ın ardında kalmak üzücü.

Manchester United deplasmanıyla birlikte bu takım fazlasını vaat etti, yapabilirim dedi. Bayern Münih karşısında ortaya koyduğu karakter bile gelecek adına büyük çıkarım. İlk sezon bu noktaya gelirsin, ertesi sezon daha da üstüne eklersin. Biraz da zaman gerekiyor. Yine de süreç öyle ilerledi ki, daha iyisi olabilirdi diye üzülüyoruz. 3. olmayı da hak etmedik çünkü. Bu takım çok rahat 2. olabilirdi. Böyle zor bir grupta bunu zorlamak da başarıdır.

Makas açık diye yokları oynadığımız dönemden, yeniden iddialı olduğumuz Şampiyonlar Ligi günlerine. Özeleştiri de yapacağız elbette. Şampiyonlar Ligi adına iddialı takım kurarken çok fazla etikete boğulduk. Beklenti duyduğumuz çoğu isim de sahada bile değildi. Ndombele, Angelino gibi isimlerden katkı gelmedi. Zaha desek deplasmandaki Manchester United maçı haricinde yok. Tete öyle. Ziyech de sakatlık kaynaklı kesik kesik oynadı. Bir de Kopenhag'a bakın, nasıl futbolculardan kurulular. Eksiklerimizi de çok net biliyoruz.

13 yorum:

  1. Kopenhag aslında Galatasaray'ın 23 sene önce yaptığını yaptı. UEFA kupasını aldığımız takım, bugünkü paraların 20'de 1'ine falan oynuyordu. Bir de amatör ruhla oynuyorlardı. O sezon bile Galatasaray mali açıdan sıkıntılıydı oyuncular aylarca maaş alamamıştı UEFA kupasına giderken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de çok düşük maliyetli bir takım değil. Gayet para harcıyorlar transferde.

      Sil
  2. Kopenhagen 'ı küçümsedik maalesef.Adamlar takım oyununu çok iyi oynuyorlar. Müthiş mücadele ediyorlar. 6 maç oynadılar ve hiçbirinde çok ezilmediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimle oynadıkları ilk maçın 30 dakikasında ağır ezildiler. O aralıkta maç 3-0 olabilirdi.

      Sil
  3. Bu sezon şmpiyonlar ligi bize şunu gösterdi; biz baya pres ile herkese kafa tutabiliriz, ikincisi yetenek setimiz çok yüksek, dinamizm sert kuzey takımları gibi sert takımlar için çok önemli örnek kopenhag, özellikle bize bu turnuva kadro mühendisliğimizdeki eksikleri çok bariz gösterdi lig malesef aldatıcı olabiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum seti üretmek ve bunu geliştirmek lazım. B planı..

      Sil
  4. maalesef başarısız olduk. bu kadar masraf sonucu bu takımın ardında kalınmaz. zaha zaten umutsuz vaka da icardi resmen jardel gibi oynamaya başladı yakında tepkiler başlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. icardi keşke jardel gibi takılabilse :) oyun içi katkısı olarak icardi de jardel gibi 0 etki ile takılıyor sahada ama jardel bulduğunu atardı. sağ ayak, sol ayak, kafayla, yakından, uzaktan her türlü atardı jardel. icardi gibi 1 atıp 5 kaçırmazdı. şu grupta jardel olsa emin ol ki lider çıkmıştık. çünkü o pozisyonlar geldi.

      Sil
    2. Icardi oyun içi katkı veriyor. Preste olmasa bile, pas tarafında.

      Sil
    3. icardi'nin pas tarafındaki oyun içi katkısı derken ? orta sahaya gelip aldığı topu tekrar sağa sola vermek oyun içi katkısı mı oluyor ? burak yılmaz da böyle yapardı. geriye kadar gelip ısrarla top isterdi. stoperin kendisine attığı topu da tek top ile tekrar stopere atardı :) bunun neresi oyun içi katkı oluyor tam olarak ben anlamadım. ya da ben mi göremedim acaba. mesela dzeko'da o katkıyı çok net görebiliyoruz.

      Sil
    4. Asistlerine bak ya da sadece bir koşusuyla dahi açtığı alana :) O katkıyı net olarak görebilirsin. Görmek istersen tabi.

      Sil
  5. Şampiyonlar liginin ilk yılında grupta 3. Olmak ve hiçbir maçta ezilmemek başarıdır bence. Ortada bir proje varsa eğer bu projeye inanmak ve sürdürmek önemli olan şimdi. Sonraki senelerde daha büyük başarılar gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de başarıdır. Geriye bakınca performanstan kaynaklı gurur duyulur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir