13 Aralık 2023 Çarşamba

Kopenhag 1-0 Galatasaray, 45 - 60. dakikalar arası yediğimiz kaçıncı gol?


45 - 60. dakikalar arasında yediğimiz kaçıncı gol değil mi. Tam oyuna hamle yapacakken, geriye düşülen maçlar. Geriye düştükten sonra da yapacağın hamlenin amacı düşüyor. İlk yarı biterken, Ziyech ve Mertens diye bağıran bir takım vardı. Hoca'nın 11'ini anlıyorum, Tete ile ön alanda pres ve mücadele demiş. Ama bu tercih de oyun aklını kısıtladı. Tete ve Zaha felaket, Kerem Aktürkoğlu da top bizdeyken yoktu. Icardi'nin çevresinde hiçbir Galatasaraylı yok ve sen gol arıyorsun.

Rakibin ana odağı kaybetmemek olduğundan, savunma direncini ön planda tuttu. Bu maça kazanmak için çıksalar işimiz daha kolay olurdu. Biz kazanmak için oynarken de onların istediği tablo ortaya çıktı. Topu sana bıraktılar, kapandılar ve kaptıkları toplara etkili oldular. İlk 10 dakikada etkili pozisyonları var, boşluklar yakaladılar. Sonra o açığı dindirsek de, set oynayamadın. Kapanan rakiplere karşı set oynamakta zorlanıyorsun. 

Set oynayacaksan, Mertens ve Ziyech gibi isimlere muhtaçsın. En azından 45'de bu hamleyi yapabilirdin, çünkü amacın kazanmak. Tam bu hamleyi yapacakken gol yedin ve rakibin odağı iyiden iyiye kapanmak oldu. Hiç boşluk bulamadığın için de durmadan kenar ortası yaptın. Rakip senden daha fizikli. Doğal olarak hiçbir ortayı alamadın. Icardi fizik olarak çok kötü durumda, Zaha etkisiz. Takımda iddialı futbolcu sayısı çok da, bu maçlarda sahne alabilmek lazım.

Bakambu, yine kısıtlı dakikada çoğu hücumcundan, özellikle de Icardi'den daha etkiliydi. En azından ön tarafı karıştırdı, rakip ceza sahası içinde sıklıkla topla buluştu. Şu da var, Kaan Ayhan / Torreira ile oynarken, Mertens olmazsa olmazın. Kerem Aktürkoğlu forvetin arkası, Tete sağ kanat derken nasıl set oynayacaksın? Topun sende kalmasının anlamı yok yani. Ya Icardi'ye orta kesersin durmadan, ya da Zaha seri çalım atsın diye beklersin. Zaha da sağ olsun, bu tarz maçlarda istisnasız kayıp.

Grup kurası çekilirken hedef 3. olmaktı, bu başarıldı. Kopenhag'ın ardından 3. olmak beni üzüyor. Şampiyonlar Ligi'nde gösterilen mücadeleden, Okan Hoca'dan elbette razıyım. İlk Kopenhag maçını kazanamamanın neticesi bir noktada. O 30 dakikada maç 3-0 olabilirdi. Sonrası da "bitirememek" üzerine yorumlanabilir. Manchester United serisinde alınan 4 puan müthişti, o seriden daha iyi oynadığın Bayern Münih karşısında 0 çekmek "oynadığın oyunun" hakkı değildi. Bitiremedin, bir noktada hakem katliamına uğradın. Önümüze bakacağız, hedef Avrupa Ligi diyeceğiz.

38 yorum:

  1. Avrupa kupaları en başından beri benim hedefimdi. Orada başarı gelirse gelir. Angelino bu maçta bir tane orta açtı sonunda oda olmadı ama o ortayı aylardır bekliyoruz. Barış girdikten sonra yine daha etkili oldu fizik gücünü hızını kullanarak yine daha iyi bir görüntü çizdi. 11 hatalı Rakibin kapanacağı gün gibi açık. Senin şut atabilen tek oyuncun belki de Ziyech oyuna girdiği dakikaya bakalım. 45 de kenara gelse günah mı, yasak mı? Oynamak isteyen takımlar bizi zorlamıyor. 2 senedir kapanan takımlara karşı hiç bir plan geliştirilmedi! Set hücumlarını görmemiz gerekiyor artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin hedefiydi. Gün sonunda tablo kötü değil de, Kopenhag'ın ardında kalmak üzdü.

      Sil
    2. tüm suçlu bayern. ölene dek nefret edeceğim. bilerek isteyerek kazanmadılar ve bu maça 3 puana mecbur çıktık.

      Sil
    3. Bu maça kazanmak için çıksa Kopenhag, bence tablo başka olurdu.

      Sil
  2. mertensin orta saha cıkarılarak alınması anlamsız, kerem ve zaha sol kanat rotasyonu, keremin 2. forvet avrupada iş yapmıyor bence, tete arabistan rusya pazarı varsa satılmalı, forvet arkası bağlantı oyuncusu lazım bize, boey yedeksiz daha ne kadar gider, dünya klası forvetimiz var pozisyon hazırlayamıyoruz, kaan bir noktaya kadar atkı verecek, çalım atan tek oyuncumuz yok (özellikleri olan değil) daha takım oyununa yatkın bir oyuncu topluluğuna sahip olmalıyız. Avrupa kupası iyidir ama bizi geçen Kopenhag olmamalı. Avrupa ligindede iyi takımlar zaten Kopenhag gibi takım oyunu oynayanlar. Yaratıcı ve paylaşımcı bir oyunumuz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O an panik tuşuna basıldı, tüm kozlar sahaya sürüldü. 8 gibi kullanmıştı Pendikspor maçında, yine aynısını düşündü.

      Sil
  3. Kerem ne oynadı? Tete ne yaptı? Rakip zaten merkezde kapanmış Kaan neden sahada kalıyor topu servis etmen gerekiyor bu durumda etmezsen de sorun var demektir. Topla çıkabilen bir oyuncu eksikliği o kadar bariz ortada ki. Devre arasında Torreira hariç tüm ortasahalardan çık gerekirse ki çıkabilirsen hiç sanmıyorum. En az 2 ortasaha ihtiyacı var. Şu maçta Berkan’ı arıyoruz inanılır gibi değil. Berkan mutlu mutsuz kalacak takımda yerine getirdiğin adam futbolu bırak sporu bile unutmuş Ndombele. Icardi artık sıktı gerçekten neden kenera gelmiyor anlamıyorum hayretle izliyoruz artık maç boyunca ne yaptı ruh gibi geziniyor kenara almak bu kadar zor olmamalı. Zaha bu maçta kenara gelecek oyuncu değildi. Icardiyi al Bakambuyu koy bundan korkuyor hoca bu kaç oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan / Torreira merkezi kapanan bir rakibe karşı oynuyorsa, Mertens'e muhtaçsın. Başka türlü set oynamak, rakibi açmak imkansız.

      Sil
    2. Kaan kesinlikle çok gereksiz bir önlemdi bu maçta rakip zaten kapanacak senin stoperlerin zaten Abdülkerim Sanchez ise merkezi Torreira ile 3 leyip orayı kapatırsın. Topu daha iyi servis etmemiz gerekiyordu. Hadi Kaan oynadı gol yemeyelim ok anlarım bunu da. O zaman Mertens yoksa Ziyech yoksa kim topu kuracak seti sana kim sağlayacak. 48 orta 0 gol. Merkezde kalabalık bir takıma bu kadar orta açmak ne kadar doğru orası da ayrı.

      Sil
    3. Bu tarz maçlarda olmuyor ama zorluk derecesi yüksek maçlarda müthiş hamle.

      Sil
  4. Icardi yi beslemezsen gol atamazsın bu kadar basit. Onu beslemek te beklerden geçer Boey harika bir oyuncu bir beki tempo ile kapattın tamam diğer bek daha efektif olacak hücüm organizasyonlarında yer alacak. Bunun eksikliği her gün daha da büyüyor. 4-3-3 kadrosu var elimizde ama sahada 4-3-3 göremiyoruz neden? Bu oyuncuları hoca aldırmadı mı?! Sezon başında bazı maçlar 3 lü oyanayabiliriz dedi neden görmedik bunu hiç? Ceza sahasına basması gerekiyor ortasahamızın bu maçta onu yapmamız gerekiyor neden yapmıyoruz yapamıyoruz. Hocanın açıklamaları da her maç aynı tam değiştiriyorduk yedik. O zaman yemeden değiştir artık bunları biz görürken kenardan nasıl görülmez bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi 10 kilo fazlası var Bakambu ondan daha fit ve hazır durumda Icardi kendine gelene kadar kenarda dursun çok daha iyi olacak. Aksi halde her maç sonu aynı sorunu yaşayacağız.

      Sil
    2. icardi 494 maçtır takımı 10 kişi bıraktığını okan hoca da görüyor tabi. ama demek ki kesemiyor icardi'yi. o gücü, otoritesi yok demek ki. yoksa başka bi açıklaması yok bu işin

      Sil
    3. Hocanın da en büyük hatası zaten Bakambu. Bu adam daha erken süre alabilirdi, artık 11'de görmeliydik. 4-3-3 de iyi plandı, hiç düşünmedi bile.

      Sil
  5. Biz artık neyi yanlış yapabiliriz diye düşünürken bir sonraki maç gün gibi yüzümüze çarpıyor. Her maçta değişiklik, hatalı 11 konuşmak ne kadar sürecek. Zaha, Icardi, Kerem ne zaman başrol oynayacak. Ziyech her maç bir öncekinden daha iyi. Ziyech riske edemezdik diyor hoca bir yerde oraya geliyor açıklamaları 30 dk sahada kalabilirdi diyor. Sanchez 20. Dakikada sakatlandı 70 dakika daha sakat oynadı. Çocuk kandırır gibi açıklamalar. Hoca öz eleştiri yapmıyor hep bir bahanesi var. Bahaneyi bırakıp öz eleştiri yaptığı gün olacak ama yapmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık derdi, beklenti duyulan isimlerin hala hazır olmayışı bizi çok zorladı.

      Sil
  6. şu gruptan elenmemizin en büyük nedeni kaçırdığımız gollerdir. orada 1 numaralı eleştirilecek isim kerem, 2 no da icardi'dir. gerçekten çok yazık

    YanıtlaSil
  7. Icardi sahada yürüyor. Kerem ondan rezil Zaha sol bek oynadı zaten. Angelino tüm açıklarını Zaha kapattı Barış yada Kazımcan oynasa çok daha iyi olurdu. Tete şu haliyle U19 da anca oynar. Ne pası, ne zamanlaması doğru. Kerem sol açık oyuncusudur ne 2. Forvet olabilir nede forvet arkası. O tekniğe de vizyona da sahip değil. Bir tane pas organizasyonu yok sahada klasik. Baştan sona kadar rezil bir maçtı. Muslera - Abdülkerim - Sanchez - Torreira - Boey dışında hangi oyuncu eleştirilmez ki şu maçtan sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakambu kullanılabilirdi, artık 11'i dahi hak ediyor.

      Sil
  8. Bu grupta oynadığımız futbol ile bize grup lideri olabilirdik dedirten kişi Okan Hoca'dır. Ama ısrarla yaptığı yanlış oyuncu tercihleri, yanlış hamleler ve adaletsiz forma dağıtımı ile elenmemize neden olan da Okan Hoca'nın ta kendisidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın hakkını teslim etmeli, bence bu iyi bir CL performansıydı. Üzüntümüz Kopenhag'ın ardında kalmak.

      Sil
  9. İcardi'yi şu haliyle oynatmak bile bile lades. Herifin yürümeye bile mecali yok. İkinci yarı yanılmıyorsam Kerem'in dikine iyi bi pasında çok afedersiniz ama kıçını kaldıramadığı için top kontrolünü sağlayamadı. Haddinden fazla kilolu olan ve de sakat olduğunu da açıklayan bu adamın yedeğe düşmesi için ne olması gerekiyor ? İcardi'nin son 10 maçtır penaltılar harici sadece 1 (BİR) golü var ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo işi de o iğnelerle alakalı sanki. Öyle düşünmeye başladım.

      Sil
  10. tete, ziyech, zaha, mertens vs kötü oynayan kim varda oyundan alınıyor ama icardi ve kerem'in dokunulmazlığı var herhalde. şu iki oyuncudaki anlamsız ısrarı yüzünden okan hoca turu kaybetmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonalar liginde Yerli kuralı varmış gibi oynuyoruz resmen. Sürekli 3 yerli.

      Sil
    2. O an Kerem Aktürkoğlu çıksa yerine kim girecek?

      Sil
  11. 6. değişiklik hakkımız olsa Kerem yine sahada kalır mıydı acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera çıkar ama Kerem Icardi sahada kalır o derece.

      Sil
    2. Yine 2 pozisyona o girdi. Sahada kalması doğruydu.

      Sil
  12. 18-19 sezonunda golcümüz olmadığı için (özellikle de porto maçlarında) o gruptan dramatik bi şekilde çıkamamıştık. bu sezon da benzer bi kaderi yaşadık. bu sefer golcümüz vardı aslında ama piyasada pek var gibi olmadığı için elendik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek sorun İcardi değildi. Ayrıca takım oyununda da kopukluklar var. Zaha sahada kaldığı süre boyunca defans yaparsa bu kadar olur.

      Sil
    2. Bazı yeni transferlerin hala hazır olmaması, sakatlık dertleri. Bunlar sorun oldu.

      Sil
  13. tam değişiklik yapacakken gol yedik diyor hoca :) allah allah ya nasıl olur böyle bişey ya hiç olmazdı halbuki nasıl denk geldi öyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her maç sonu aynı açıklama. Tam yapacaktık gol geldi. O zaman bir hata var bir dönüp bak kendine. Hocanın bahaneler bitmiyor. Hatayı hiç kendisinde görmüyor.

      Sil
    2. O da bile bile lades artık. Her maç aynı muhabbet oluyor.

      Sil
  14. okan hoca'da biraz forma adaleti olda şu gruptan çıkardık. misal icardi'yi kesseydi şu takımdan 10 kişi gibi oynamazdık sahada ve eminim ki daha çok gol atar ve daha çok puan alırdık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocaya forma adaleti yok diyemem ama hataları oldu. Yine de bu gruptan çıkma ihtimalini de oluşturan o.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir