8 Aralık 2023 Cuma

Galatasaray 3-1 Adana Demirspor, artık alternatifleri üretiyoruz


Muazzam bir ilk yarı. Özellikle de ilk 30 dakikasıyla. Ön alanda baskılı ama presin dozunu doğru ayarlayan, Mertens ve Icardi kaynaklı "hücum aklı" yüksek, çok derli toplu oynayan bir takım. Mertens'in etkisi son haftalarda iyiden iyiye hissediliyor. Kerem Aktürkoğlu ve özellikle Tete'yle de kenarları iyi kullanıp, bol pozisyona girdik. 2-0'ı bulduk, 3 de ufuktaydı. 30. dakika sonrası vitesi düşürmek de doğal ama ilk yarının sonundaki penaltı hayat öpücüğü işte.

Rakip ilk yarıda bir şey yapmamış olsa da, elinde etkili hücumcuları var. Bu maçın 2-1 bitmesi imkansızdı. 2. yarıya da hızlı girildi, yine bol pozisyon var ama bir türlü bitirilemiyor. Tete'nin bugün 2 gol 1 asistle maçı bitirmesi lazımdı. Kaçırdıklarına da artık kötü bitiricilik diyemiyorum, şanssızlık. Gol bulduktan sonra açılacak gibi. Karar mekanizması gelişiyor. Kenardan oyuna dahil olduğunda da aynı istikrarı gösterirse önü açık.

Adana Demirspor, hatta maç adına kırılma noktası Stambouli'nin oyuna girişi. Emre Akbaba orta sahada çok yumuşak kalıyordu ve orada çok rahat top çeviriyorduk. Stambouli sonrası rakip kendi sahasından iyi çıkmaya başladı ve o da öne çok etkili toplar attı. Galatasaray ısrarla 3'ü zorladı, yine pozisyonlara girdi ama sonlanmayan ataklarda da pozisyon verdi. 2-1 öndeyken, rakibe, hele ki böyle bir rakibe karşı bu denli alan vermemek gerekiyor.

Orta sahaya kenardan bir enerji getirememek de kötü. Bu profilde bir futbolcumuz yok maalesef. Torreira çıkarken, orta sahada tam anlamıyla bir pas hattı oluşturduk ama topu hiç tutmadık. Koş koşa döndü oyun ve orta saha 2'limiz yeni girmiş olmasına rağmen alan verdik. Biraz daha topa sahip olup, sakin kalmak lazım. Bakambu'nun oyuna dahil oluşu da Galatasaray adına o koş koş tabloyu iyi değerlendirmeye sebepti. Yine seni öne taşıdı ve rakip yarı sahada müthiş bir pres yaptı.

Icardi'nin kenara gelebilmesi lazım aslında.. Pendikspor maçında da aynısı oldu. O anlarda 10 kişi gibi oynuyorsun ve onu oyundan alamadığın için, orta sahada ekstra 1 isim kullanıp, oyunu tutamıyorsun. Galatasaray'daki kuşkumuz Barış Alper Yılmaz'ın sol bek performansıyken, bu maçlar adına iyi opsiyon olabileceğini yine gösterdi. Onun savunma yapabilen halini transfer edebilirsek, sol bek sıkıntısını rafa koyarız. Barış Alper Yılmaz şu an iyi bir opsiyon.

Galatasaray'ın alternatiflerini üretebilmesi lazımken, Adana Demirspor maçı bu anlamda iyiydi. Tete'nin performansı, Barış Alper Yılmaz'ın sol bekte iyi görüntüsü, Mertens'in iyiden iyiye devreye girişi önemli. Kerem Demirbay da bana göre iyi performans verdi. İlk 30 dakikadaki o oyunda, ön alandaki baskısı ve organizasyon içinde pas aksiyonu kıymetli. Mertens ve Icardi de o anlarda müthiş akıl koyup, kanatlara alan açtı. Goller de bu şekilde geldi. Hepsi organizasyon dahilinde.

29 yorum:

  1. Mertens lig derbi maçları hariç 11 için ideal.Oyun aklı müthiş. Tete'nin ve Kerem'in performansı çok önemli. Barış 'a helal olsun demek gerek. Santrafor açık ve bek. Böyle oyuncu herzaman gerek. Nazar değmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 de beklediğim görüntünün ötesine geçti şu an.

      Sil
  2. Okan buruk mümkünse mertens ve demirbayı kesmesin çünkü bu oyuncular akıtıyor takımı, pas yapıp organize oluyorsun set oyunu başka bir yere çıkıyor, bak ne zaman bu ikisi çıktı takım oyun kuramadı mesela bence biri sahada kalmalıydı, kerem Aktürkoğlu mesela aktı sahada büyük zevk verdi, mertens ve demirbay tarzı adamlar olunca oyun kolaylaşıyor çünkü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum organizasyonunu, seti bu isimler geliştirdi.

      Sil
  3. artık alternatifleri üretiyoruz diye başlık atıp da yazıda halil'e hiç yer vermemen ilginç olmuş. yazıyı 80. dakikada mı yazdın ne yaptın ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona başka yerlerde yer verdim, sürekli konuşuyorum zaten.

      Sil
  4. İcardi sağolsun yine 10 kişi oynadık. Çok da kilo fazlası var ve çok ağır kalıyor. Aralık ayı geldi ama hâla geçen sezonki hâline dönmesini bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna rağmen gol ve asist sayısında önde. Geçen seneki fit hali olsa ama en az 5-6 gol daha fazlası vardı, hem de en kritik maçlarda.

      Sil
    2. kötü hali ile ligde hem gol hem de asist kralı :)

      Sil
    3. O da büyük kalite oluşu işte :)

      Sil
  5. atamayana atarlar kuralı neyse ki işlemedi. her maç aynı şeyleri yaşıyoruz ama her defasında hayret ediyorum, bu kadar gol nasıl kaçar diye. her maçta nerdeyse 10 kere gole yaklaşıyoruz ama 2 tane ancak atabiliyoruz. fb bi maçta 2-3 net gol pozisyonuba anca giriyor ama bi bakıyorsun 4 tane 5 tane atmışlar. oyun olarak fb bizim yarımız kadar bile değil halbuki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3'ü bulup fişi çekmek lazım, bunu yapamadık. İlk yarı 2-0 bitse yapardık ama.

      Sil
  6. nelsonn'un ayağı daha da kötüleşmiş. 1 tane ileriye pas atamaz mi bi oyuncuya. ya apo'ya verir ya muslera'ya döner ya da anlamsız bi uzun top atar. bütün maç top kullanma şekline aşırı sinir oldum ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geriliyor doğal olarak, bu kadar kötü değildi o özelliği.

      Sil
    2. Gerilemek değil dibe vurmak onunkisi. Savunma bakanımız Abdülkerim sahada olması beni çok rahatlatıyor. Sol bek oyuncuları utanıyor mudur acaba kenarda? Yani hiç sorgulamıyorlar mı forvet adam bek oynuyor onlardan iyi oynuyor Barış Alper sol ayaklı olmuş olsaydı bu gün net atabileceğiz 3 5 pası vardı. Topun üzerine basmak zorunda kaldı. Boey dinlendirme şansmız da var artık idareten olabilecek iş.

      Sil
    3. Ndombele Bakambuyu yemiş yada kılığına girmiş olabilir mi? Bakambu saha içinde yaptıklarının tamamı Ndombele yi hatırlatıyor bana!!! Sağlıklı Ndombele den beklediklerimizi bakambudan almak! Bazı maçlar forvet arkası 11 olarak bile rahatlıkla başlayabilir.

      Sil
    4. Bakambu gerçekten de orta sahada hissedilen dripling ihtiyacını karşılıyor. Çok yararlı ve özverili bir futbol bu.

      Sil
  7. Kerem Demirbay takımın el freni durumunda şu an geriye kalan tüm yorumlarına katılırım ama Kerem Demirbay çok ağırlaştırıyor takımı. Tete konusunda da onları atacak artık ona şanssızlık buna formsuzluk diye diye her maç ecel terleri döküyoruz kardeşim. Rakip oyun olarak üstünlük kuramadı kurdurmadık tempo bizim elimizde tek güzel nokta bu akan oyundan 3 gün uğraşsalar gol atamazlardı ansız bir penaltı bir duran toptan cezayı kesebilirlerdi bu yüzden bulduğunu atacaksın Ziyech olsa onları kaçırır mıyıdı? Zaten hakem ortada bariz tetikçi İrfancan gözünün içine baka baka anasına sövdüğü hakem kart dahi vermedi Musleraya çıkarttığı sarı tetikçilik başka birşey değil. Oyun yada oyuncu eleştirisi değil bu Ceza sahası içine en çok giren takımsın en çok bariz pozisyon harcayan takım da sensin bu istatistik böyle olduğu sürece bal yapmayan arı misali her maç bir tedirginlik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de top bizde iken hücuma etkisi çok fazla. Eldeki profiller de belli. Ben de isterim yoksa orada hareketli biri olsun :)

      Sil
  8. Çok değil fizikli atlet bir sol bek pas veremesin sadece o kanadı atletizmi ile işlesin kanatlara alan açsın bindirsin yeter. Eldeki sol bekler onu da yapamaz halde. Gerçekten çok üzücü bir durum Barıştan alabildiğimizi Kazımcandan alamıyor olmak geçen sene bunları çok rahat yapıyordu. Her maç üstüne koyarak gidiyordu çocuk ne oldu buna anlamıyorum. İyi bir rotasyon olabilmesi için de oynama alışkanlığı kazanması belli bir maç tecrübesi olması gerekiyor. Geçen sene daha çok şans buldu bulduğu şansların da arası çok açık değildi Angelino da çok fazla ısrar ettik çok yabana attık çocuğu. Birde sakatlandı çok geriledi. Kiralanması taraftarıyım. Önemli bir potansiyel kestirip atılacak bir oyuncu değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun kurucu değil, tempolu ve atlet bir sol bek lazım. Barış Alper Yilmaz'in savunma yapmayı bilen hali diyorum bu yüzden.

      Sil
  9. Geçen sene rotasyonu genç oyunculardan oluşturan hoca gençlere şanslar da veren hoca şimdi gitmiş yerine başkası gelmiş sanki. Eyüp Aydın kenarda çürüdü çocuk. Oliveira hamlesi de orada hiç işe yaramadı maçta zaten ortasahayı uzun geçmeye başlamış rakip Oliveira ile topu tutamazsın bu durumda orda az daha hızlı oyuncu alacaksın sahayı iki yönlü oynayacak. Kaan denedi bunu Stambouli’yi bir türlü geçemedi hatta aynı çalımı 3-5 kez falan yedi aynı oyuncudan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira çıkarken, tempolu ve pres gücü olan bir orta saha oyuna girmeliydi ama bizde öyle bir isim yok. Berkan Kutlu vardı, maalesef yediler. Acilen geri dönmeli.

      Sil
  10. ön taraftaki dörtlünün performansına ekstra sevindim çünkü afrika kupası olduğunda bu oyuncular oynayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çok doğru. Tete, Mertens, hatta Halil Dervişoğlu çok önemli.

      Sil
  11. Bu maç rotasyondaki elemanların hazır göründüğü bir maç oldu. Hatta bizi neden kullanmıyorsunuZ dercesine güzel oyun oynadılar. Her maçı 11 oyuncuları götüremez bazı maçları rotasyonların alması gerekir. Sezonun en güzel oyunlarından biriydi ilk yarı izletilen. Ama uydurma penaltı ile maça ortak ettiler adanayı. Tete çok istekliydi bu maç pas bile verdi yeri geldi 🙂. İcardi top tutamıyordu ayağında o bile 1 gol 1 asisst ile tamamladı. Mertensin varlığı,egosunun olmaması, fıtratı oyunu ve takım arkadaşlarını etkiliyor bence. Bir pozisyonda teteyi uyardı içeri gir diye. Sonra tete kendine geldi. Bakambuya ayrı parantez açmak lazım. Takım düştüğünde topla hızlı çıkarak hem takımı taşıyor hem de oyunu karşı tarafa yıkıyor. Kopenhag maçında nasıl oynayacağız çok merak ediyorum inşallah bayern yenilmez de en azından uefa dan devam ederiz. Bu takımın bu oyunun hakkı ilk turda elenip girmek olmamalı
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda attığın en iyi demeyeyim de, tek iyi yorum..

      Sil
  12. Hoca Hatay maçında rotasyon yapsa bence o maçı da kazanırdık. O maçtan ders çıkartmış gibi gözüküyor. Daha fazla oyuncu kullanıyor artık.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir