7 Aralık 2023 Perşembe

Bizde eleştiri kültürü var üzerinden saçma sapan yorumlar yapamazsınız


Mevcut yönetimin "koalisyon" ile kurulduğu büyük bir gerçek. Zamansızlık vardı, bu da gerekliydi. Dursun Özbek'in etrafında birleşildi ve bu zamana kadar gelindi. Son dönemde çatırdamalar oldu elbette. Olmaya devam ediyor ve seçim gününe yaklaştıkça da bunun şiddeti artmaya devam edecek. Yeni dönemde Dursun Özbek'in kendi yönetimini kuracağını düşünerek, daha iyi iş yapılabileceğini düşünsem de, basketbolda yapılan hamle beni kuşkuya düşürdü. Divan kurulunda bu hamleyi de Dursun Özbek'in desteklemesiyle birlikte iyiden iyiye kuşkuya düştüm.

Galatasaray bir spor kulübüdür, bunu tartışamazsınız. Aksini iddia etmek, bu kulübün varlığına ve tüm tarihine ihanet etmekle eş değer. Bazı romantikler çıkar ve der ki "şubeler kapatılsın", "sadece futbolla devam edelim", "Avrupa'da modeller böyle". Avrupa'da neyin nasıl olduğunun bir önemi yok. Bu kulübün amacı, misyonu bellidir. Bir spor kulübüyüz ve içinde yer aldığımız her branşta da iddialı olmak zorundayız. Beşiktaş'ın yeni yönetimiyle birlikte basketbol için ortaya koyduğu aklı ve vizyonu görüyorsunuz. Bizdeki karşılığı ise Ömer Yalçınkaya.

Ömer Yalçınkaya ile geçen başarısız yılları konuşmaya dahi gerek yok. Ergin Ataman'ın altını oynak adına neler yaptılar ve gün sonunda başarılı da oldular. O gün kaybedilen iddia sonrası da hala toparlanabilmiş değiliz. Tek bir dönem var, Erden Timur'un erkek basketboluna el attığı zaman. Orada da neler yaptığımızı hatırlayın. Ömer Yalçınkaya hamlesini Erden Timur'un desteklemesi imkansız. Biraz da bu karar yüzünden gelecek adına kuşkuya düştüm zaten. Erden Timur'u aşağı çekmek adına büyük bir çaba var. Divan kurulunda konuşulanlar da beni dehşete düşürdü.

Galatasaray'da hiçbir başarı cezasız kalmıyor. Bu adam neye el attı da başarısız oldu? Futbola getirdiği vizyonu konuşmaya gerek yok. Çıtan Şampiyonlar Ligi ve orada iddia sahibisin. Bazı yanlış hamleleri konuşursun da, genele baktığında geldiğin noktayı inkar edebilir misin? Akıl koydu ve altını doldurdu. Çok şükür ki şu ana kadar işine karışılmadı ama "küçük olsun bizim olsun" mantığıyla hareket eden vizyonsuz sayısı da çok. Bunun tesisleşmesi, türlü projesi de var. Yine hepsinde Erden Timur imzası. El üstünde tutulması gereken bir ismi "bizde eleştiri kültürü var" üzerinden saçma sapan yorumlara malzeme edemezsiniz.

9 yorum:

  1. Liseliler her zamanki gibiler. Çekememezlik hat safhada.

    YanıtlaSil
  2. Maalesef mevcut yönetimce Erden Timur en iyi ihtimalde çok yalnız bırakılıyor, en kötü ihtimalde önü tıkanıyor gibi. Umarım daha kendine ayak uydurabilen bir yönetimle çalışma imkanı olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle görünüyor. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterir.

      Sil
  3. Geçen seneki transferler çok iyiydi bu sene transfer bir fiyasko ile sonuçlandı. Zaha, Tete, Ziyech getirmek tabi ki de kolay değil. Ama ihtiyaç kısmına gelirsek Zaniolo dan çıkıyorsun Tete ye gidiyorsun hata. Takım ortasaha diye feryat ediyor Zaha çekiyorsun hata. Takım forvet arkası 10 numara diye can çekişiyor Ziyech getiriyorsun hata. Yapılan en doğru transfer Angelino lakin olmadı tutmadı bu topraklarda. Tabi ki de fırsat değerlendirelim ok de kardeşim eve lazım olan camiye haramdır. Sen önce ihtiyaçlarını karşıla bana limit deme Zaniolo yu gerekirse 20 ye ver kiralama Yunusu aynı şekilde 5 e sat kiralama bu sayede limite takılma. Limit problemi çözüldü yine tek doğru isim Sanchez. Transfer döneminde nokta atış sadece Sanchez için yapıldı. Transfer sezonu başında Arabistan bela oldu dediler doğru da söylediler boştaki birçok oyuncuya görüştüler. Senin yapman gereken bir ortasaha almaktı. Takımdaki rotasyonu da boşalttık işin kötü tarafı. Sadece Sanchez gelseydi Dubois Berkan tutulsaydı böyle de olmazdı. Sol bek pozisyonunda bir rekabet dahi söz konusu değil. İki tane bomboş oyuncu var orada. Yerli hamlesi şart oğlu şart oraya. Kazımcan kiraya vermeleri lazım. Bir oyuncu az biraz utanır Barış oyuna giriyor benden daha iyi performans veriyor bir sorgular insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat transferiydi transfer calimiydi diye diye işe ihtiyaç olan yere değil denk getirdiğini alırsan böyle olur işte.

      Sil
    2. Bu sene fiyasko diyemem, 1-2 isim olmadı. Angelino da gelirken herkes iyi hamle diyordu. Limit sıkıntısı da etkiledi.

      Sil
  4. Amatör branşların başarısız olması biraz da tesislerin yetersizliği ve eskiliğinden kaynaklı. Dursun Özbek Kemerburgaz projesiyle bunu da çözmeyi planlıyor aynı zamanda. Ki mantıklı da. Takımlar en iyi şartlarda antrenman yaparsa o zaman başarı hem artar hem de kalıcı olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir