22 Aralık 2023 Cuma

Kerem Aktürkoğlu, elde istikrar gösterebilen tek hücumcu neredeyse


Kerem Aktürkoğlu'nun vitesi yeniden yükseltmesi değerli. Karagümrük karşısında gol müthiş bir fırsatçılık eseriydi. Maç içi genel olarak bitiricilik sorunu yaşansa da, Kerem Aktürkoğlu'nun formu yükseliyor. Etiketle kaplı hücum hattımızın en iyi ve istikrarlı parçalarının başında. Gönül tekrardan Icardi ile o bağlantıyı sağlasınlar diyor ama Icardi'nin formsuzluğu hücumu etkiliyor. Savunma arkasına o öldürücü pasları yine atıyor yoksa. Icardi, savunma arkasına sarkacağı anlarda ağır kalmaya başladı. 

Sakatlık etkisi o da, atlatacak elbette. Son haftalarda Zaha ve Ziyech de skor katkısı vermeye başlamışken, maalesef istikrarları yine düştü. O da sakatlık etkisi. Bu isimleri de bir türlü 11'e tam anlamıyla yazamadık. Sezon başı kampı görmemeleri de etken. Hazır olduktan sonra müthiş işler yapacaklar derken de Şampiyonlar Ligi'ni geride bıraktık. Elbette ligde çözecekleri maç çok da, araya Afrika Uluslar Kupası da girince yine istikrar problemi yaşanacak. 

Galatasaray'ın da Ocak ayında 10 numara alacağını düşünüyorum. Bu tabloda Kerem Aktürkoğlu sola kayacak, Zaha da geçen sezon Zaniolo'da olduğu gibi kulübeye. Kerem Aktürkoğlu'nun da forvet arkasındaki sıkıntısı bitirememekti, tekrar yazıyorum. O bitirememe sorunu devam etse de, en azından yeniden ivmelendi. Bu da beni derbi öncesi umutlandırıyor. Zaha piyasada yok, Ziyech de Karagümrük maçında kötüydü. 

Tete desek bence Fenerbahçe maçı ona bakıyor, çünkü oyun içi katkısı ve ön alan baskısı arayacağız. Onu da 11'e yazsak istikrardan uzak. Icardi formsuz ayrıca, Mertens'in de belli dakika iş yapabileceğini düşünüyorum. Torreira / Kaan Ayhan tamam da, ön alandaki tercihleri merak ediyorum. İsim çok da, kurguyu oluşturmak zor. Ne oynayacağımız belli oysa, ön alanda amansız baskı yapacaksın ve alanı kullanabilecek isimleri tercih edeceksin.

Mertens bu işi yapar ama belli dakikalarda. Tete yapar, oyun içi katkısı var ve bence o oynamalı. Barış Alper Yılmaz'ı hücumda kullanmak derbinin anahtarlarından biri olabilirdi ama sol beke çektik. Zaha ve Ziyech belirsiz, Icardi formsuz. Kerem Aktürkoğlu ise tüm eleştiriler arasından sıyrılıyor ve elde istikrar gösterebilen tek hücumcu neredeyse. Manasız eleştiri yapmadan önce, etiketten sıyrılmak ve bu durumu görmek lazım.

21 yorum:

  1. Kerem Aktürkoglu nun forvet arkasındaki problemi tekrar yazıyorum bitirememek değil orada oynayamiyor olmasıydı. Etikete takılmadan, ayrıca hocanın manasız oyuncu devşirme takintilarini sürekli haklı görmekten de çıkmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar yazıyorum. Sorun bitiricilik. Bitirebilse bu yorumlar yapılmayacaktı. Sonsuza kadar bunu tekrar edebilirim.

      Sil
  2. Uzun vadeli plan yapabilmemiz için Zaha'yı fırsat varken arap yarımadasına satmamız gerekiyor. Kerem solda oynadığında takım daha iyi hücum yapıyor.

    YanıtlaSil
  3. Sürekli icardi icardi icardi.... Sürekli bu konuşuluyor ve artık bir sorun haline gelmeye başladı. Net şekilde görünüyor ki icardi nin oynadığı maçlarda takım eksik oynuy, bitiremediği yetişmediği her pozisyonda takımın direnci düşüyor karşı tarafa ekstra motivasyon yüklüyor. İcardi ve icardi her zaman sahada olmalı sahada kalmali çünkü rakip stoper için tehlikedir rakip savunma için tehditdir diyenlerin de sanırım insan psikolojisi hakkında hiçbir bilgisi dolayısıyla fikri de yok. Bu takımda diğerlerinin adalet duygusunu da zedeleyen bir durum, rekabet duygusunu bitiren bir durum. Keza hoca da maalesef buna çanak tutuyor. Her oyuncu sahada kalmak oynamak ister bu çok doğru bir duygudur ancak istemek ayrı bir şey gerçekler başka bir şey. Burada bu istekler dengesini kuracak kişi hocadır, olmak zorundadır da. Ne yazık ki hoca bu dengeyi sağlayamadı. İcardi kötü iken bakambu yu da oyuna almak sahada bir taktik diziliş değişimi ile fark yaratmak değil yine ve hala icardi yi oyundan alamamanin çaresizliğinin göstergesidir. Keza zaha yi oynatmak adına Kerem in forvet arkasına çekilmesi de böyle bir durumdur. Kerem bitirebilse de bitiremese de oynayabilecegi pozisyon forvet arkası değil. Yeni transferi oynatmak tamam, zaha yi aldıysan oynatirsin zaten de zaha yı niye aldığını sorgulamak gerekmiyor mu? Zaha alıyorsan başka bir şey oynarsın Kerem varsa elinde başka bir şey. Bunu değiştirmeyeceksen zaha alınmaz. Çok övünülen transferlerin ne kadar yanlış aslında ne kadar plansız yapıldığını gösteriyor bu. Keza tete ziyech te öyle. Neden ikisi de alınıyor? Yanlış giden şeyleri başka yanlışla duzeltemezsiniz. Yanlışı düzeltmenin tek yolu doğruyu yapmaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi'nin toparlanması şart. Ama oynamak istiyor. Hoca da onun şevkini kırmak istemiyor. Çok çetrefilli bir durum..

      Sil
    2. Oynamak istiyor da oynayabiliyor mu? Kendisi farkında değil mi ne oynadiginin yada daha doğrusu oynayamadiginin. İş hocaya düşüyor ve çetrefilli bir durumda yok aslında ortada. Sakatsan formsuzsan oynayamazsin. Hadi bir maç oynattın iki maç ehh işte şevki kırılmasın diye yine oynattın da bir oyuncunun şevki kırılmayacak diye, birincisi kenarda oturan ve bugünlerde kullanabilmek için aldığın oyuncuya haksızlık olmuyor mu? İkincisi, şevki kırılmasın diye illa takımın zor duruma düşmesi hatta yenilgi ve yenilgiler alması mı gerekiyor yani? Hoca net bir şekilde şu mesajı vermek zorunda burada, formda olan oynar sakat olan iyileşir antrenmanını yapar formunu tutar takıma döner. Basit bu kadar yani çetrefilli bir durum yok, çetrefili yaratan hocanın tavrı.

      Sil
    3. Blogda gördüğüm en doğru yorumlardan. Okan Hoca'nın , İcardi'yi keserek bu işi çözmesi lazımdı. Bu işin başka da oluru yok çünkü, bunu gördük.

      Sil
    4. Şu an yeterli seviyede değil. Bence de kesilmeli. İlk Bayern maçının ardından 2 hafta dinlense, şu an diri şekilde sahadaydı.

      Sil
  4. Angelino için opsiyonun devreye girmeden 2 maç oynama talebi yapıldığı söyleniyor. Eğer kabuledilirse sağ kanatta Barış solda Kerem ortada ise Mertens oynayabilir. Kerem formsuz olduğu dönemde dahi oyundan düşmedi. Bu takımda Kerem çok önemli. Zaha , Ziyech ve Mertens kötü oynadığıklarında oyundan düşüyorlar.

    YanıtlaSil
  5. ben real madrid in yerinde olsam,o yakaladığı elindeki mükemmel 19-23yaş arası jenerasyona abilik ve kaptanlık etsin diye direkt transfer ederdim..şu anda dünyada 25yaşında 25milyon euro altına alınabilecek on numara ve forvet arkası da oynayabilen en iyi kanat oyuncu keremdir..bakın tartışırım, tartışalım bunu..sizin adaylarınız kimler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Real Madrid o düşünce ile asla bu transferi yapmaz.

      Sil
  6. diğer hücum oyuncularımızın daha kötü durumda olması kerem'in kötü olduğu gerçeğini değiştirmiyor. önceki sezonlardaki performansından eser yok. istatistik olarak yine iyi sayılır, bi şekilde gol-asist yapıyor ama oynadığı oyun bildiğimiz kerem'den çok uzaklarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu hepsinden daha istikrarlı ve iyi. Sorunu bitirememek. En azından pozisyona giren yine o.

      Sil
    2. demek istediğim şey kerem'in eski oyun içi katkısı yok. bu tabelayı önceden de yapardı. ama bunun yanında oyunu da taşırdı, topu da taşırdı. çalım atardı, dripling yapardı, barcelona'ya karşı içeride dışarıda slalom yapardı. rakibi sürklase ederdi ama şimdi bunları göremiyoruz.

      Sil
    3. Forvetin arkasındaki gelişimi de onun önümüzdeki transferini belirleyecek. Oyununa yön katmayı o da istiyor.

      Sil
  7. Biz ne desek şu an boş. Tamamen ahkam kesiyor durumundayız. Takım içinde neler oluyor, kim idmanlarda daha iyi ve istekli, mental olarak hazır bilmiyoruz. Kopenhag maçını 12 aralıkta oynadık; Zaha o gün sahadaydı. Oyundan da sakatlandığı için çıkmadı. Yürüyerek çıktı. Nerede peki bu adam? K. Gümrük maçında kadroda yoktu sakat dediler.. Ötekisi 1 maç oynuyor sonraki maçta şüpheli konuma düşüyor. Zaha ve Ziyechle ilgili durum hakkaten nedir? Bunlar kronik sakat mıdır? Buna mukabil; İcardi, canını dişine takarak her maçta oynuyor, koşuyor, prese katkı sağlıyor, geriye gelip top alış verişine giriyor.
    Böylesine güçlü bitiricimiz varken ve iştahlıyken topu ceza sahasında bir türlü buluşturamıyoruz. Bizim esas problemimiz üretkenliktir. Net gol pozisyonuna girememektir. Golcüsünü, ceza sahasında topla buluşturamamaktır. Sağdan soldan yapılan kenar ortalarına bel bağlayacak kadar plansız ve etkisiz hücum etmektir. Okan Hoca bence bunlara çare aramalı. Dediğim gibi bilmiyoruz neler olduğunu. Hoca da bir deneme ve arayış içinde çare arıyor ama işte Aralık ayına en kritik maça geldik. Derbi maçları ve büyük maçları çok iyi analiz edip özel taktik yapabilmesi en büyük güvencem. Sahaya kiminle çıkarsa, hangi taktikle çıkarsa en doğrusunun o olduğuna inanıyorum. Geçen sene Berkan ve Barış'la burda 3-0 kazanan da Okan Hoca'ydı.
    Sonuç olarak; net bir şekilde çok ama çok kötü transfer dönemi yaşadığımız aşikardır. Erden Timur son derece şanslı birisi. Bu kadar berbat bir transfer dönemi geçirip; geçen sene işleyen düzeni tamamen bozup daha kötüsünü üstelik çok daha yüksek maaşlı oyuncularla kurarak büyük bir felaket de yaşatabilirdi. Ligde şimdiden 12 puan geride olup ŞL'de sonuncu da olabilirdik. Hatta ŞL'ye giremeyebilirdik bile..Bunlar olmadı. Harika geçen bir senenin ardından, çok güzel top oynayan bir takımı 3-4 kafa transferle bir üst level'a atlatmak varken; Fatih Terim dönemlerine bile rahmet okutacak kadar rezil, yaşlı, formsuz, sakat, hareketsiz, bitik, dinamizmden uzak, statik ve üstelik çok yüksek maaşlı takım kurma kumarını bir de o denedi. Ama tekrar ediyorum hakkaten çok şanslı biriymiş ki bedelini ödemedik.
    Fener maçının ilk 11'ini kurmak mümkün değil. Okan Hoca bu maçın şifresini diğer maçlarda olduğu gibi çözecek. Underdog olarak gitmek bence harika. Bırakalım Fener ne kadar şahane top oynadığını düşünsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok etikete kandık, limitler de zorladı elbette ama ders olmuştur diye düşünüyorum. Böyle popülist hareket edilmeyecektir daha.

      Sil
  8. Forvet arkası oyuncunun tarzına uyan bir mevki olmamasına rağmen fedakarlık yapıp oynadı. Zaha'nın hiçbir zaman düşünmediği takım oyuncusu olma ve bağlantılar kurma meselesini kafaya taktı ve uğraştı ayrıca herkesten bir şeyler öğrenmek oyununa bir şeyler katmak için de çabalayan bir oyuncu Kerem. Bütün bu şartlarda yerli de olması sebebiyle elimizdeki en büyük değerlerden birisi halen daha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Forvetin arkasında da gayet iyi opsiyon.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir