22 Aralık 2023 Cuma

Galatasaray'da devam edemiyor olmanın bedelini Beşiktaş'a giderek ödetemezsiniz


Rashica'yı arıyor muyuz sorusunun cevabı bugünlerde "evet" olabilir. Kalite olarak "kağıt üzerinde" yukarı çıktık, elde Ziyech ve Tete gibi 2 iddialı kanar var ama gerçek anlamda katkı yok. Burada da sürekli söylediğim noktaya yine geleyim. Tete transfer edildiğinde, Ziyech ihtimaller arasında değildi. Tete bu anlamda iyi transferdi. Shakhtar'da oynadığı dönem bonservisle alamayacağın bir futbolcuydu. Ziyech'i ise forvet arkası diye transfer ettiklerine eminim. Orada oynamaya çok sıcak olmadığı için sağ kanada kaydı ve Tete arka plana düştü. Bu da doğru bir rotasyon olmadı.

Tete, yedek kalmak için lüks. Böyle bir kanadınız varsa oynatırsınız, çünkü yatırım. Yazın geldi bir de. Ara dönemde, oturmuş bir takıma gelse oynayamamasını anlarım da, yazın aldın ve transfere devam ediyordun. Zaniolo bu yüzden geçen sezonu yedek olarak geçirdi ama yeni sezonda takımda devam etse 11'de düşünülecekti. Bence sağ kanatta değil, forvet arkasında oynayarak. Aston Villa'da da bu pozisyonda oynamaya başladı ve oyunu farklılaşıyor.

Geçen sezon iyi bir takımdır, 11 için 3 tane kaliteli hamleye ihtiyaç vardı. 8, 10 ve sol bek. Yazın birçok isim geldi ve Ocak transferini düşünürken de aynı eksiklerden bahsediyorduk. Icardi gibi, Rashica da takımda tutulabilirdi. Avrupa için belki "kalite" noksanı olacaktı da iyi alternatif olacağından kimsenin kuşkusu yok. En azından alacağın katkı belliydi. Beşiktaş'ta olmuyor olması o takımın yapısıyla alakalı. Rashica'yı suçlayamam.

Tabi bu söylediklerim günah çıkarma gibi. Tete ve Ziyech gibi transferleri geldikleri gün övdüm. Benim de beklentim Ziyech'in 10 numara gibi oynamasıydı. Rashica'yla devam edebilir, en azından alternatif olarak tutabilirmişiz. Yerli açısından Yunus Akgün'ü dahi arar haldeyim. Kenardan hamle yaparken ihtiyaç olabiliyor. An geliyor, Zaniolo dahi kalabilirdi diyoruz. Dubois ve Berkan Kutlu'ya girmiyorum bile. Takımın senkronunu ciddi anlamda kaçırdık.

Rashica ligde iş görmeye devam ederdi. Boey ile iyi bağlantıydı ve üst düzey oyun içi katkıydı. Tabelası da hiç fena düzeyde değildi. Beşiktaş'ta ise takımın durumu ile alakalı o da dipte ve ihale de ona kalmış gibi görünüyor. Kendisi için üzgünüm ama bunun neticesi de Beşiktaş'a gitmek olmamalıydı. Hatayı biraz da kendisinde araması gerekecek. Galatasaray'da 6 gol 8 asistti ve bu tabelayı da ağırlıklı olarak Mart ayıyla birlikte gerçekleştirmişti. Şampiyonlukta son virajı alırken.

12 yorum:

  1. Başlık, gedson için de geçerli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twiti aslında 2'si için atmıştım da, Rashica'yla başlarken burada konu farklı yerlere evrildi :)

      Sil
    2. Duyumlara göre Gedson kariyeri icin bjk'den ayrilmayi kafasina koymuş Galatasaray da isterse dönerim demiş ama malum takim nedeniyle gelmesi zor elbette...

      Sil
  2. arda kardeşler'in atanması ile ilgili yorumun nedir ? ben kötüye yordum. hele ki var'a da onun gibi birini atarlarsa bizi çok zor bi maç bekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kötüye yordum. Fenerbahçe - Karagümrük maçında verilmeyen penaltıyı düşündükçe.

      Sil
  3. Maalesef etiket hayranlığı bize Ndombele,Zaha, Ziyech ve Tete transferlerini yaptırdı. Midstjo ve Berkan'ın verdiği katkıyı Ndombele veremedi. Raschida 'nın verdiği katkıyı Zaha , Ziyech ve Tete'den tam olarak alamadın. Yunus Akgün 'ü arar olduk.Tonla para veriyorsun ama futbol böyle bir oyun. İsim ve para ile olmuyor sadece.Umarım taraftar ve yönetime iyi bir ders olmuştur.Bundan sonra daha çok takım oyununa yatkın oyuncular ile ilerlenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif olarak eksik kaldık maalesef ve bu durum da elimizi çok güçsüz kılıyor.

      Sil
  4. Zaha için de forvet arkası da oynar deniyordu, o da sevdiği yerden başka yere gitmiyor.
    Peki Tete forvet arkası olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bekliyordum orada oynamasını ama hiç kullanılmadı. Zaha, 2. forvet gibi oynar diye düşündüm hep.

      Sil
  5. Her şeye rağmen şampiyonlar ligi maçlarında elimde Rashica olsa hiç düşünmeden Rashica'yi her maçta 11'e yazardım. Bizim oyunumuza müthiş hizmet eden bir oyuncuydu Rashica.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışkanlığı ve bağlantısı etki ediyordu, bunu söylemek lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir