14 Aralık 2023 Perşembe

Şampiyonlar Ligi'ni düşünerek yaptığımız hamlelerdi bunlar


Gruptan çıkamamanın bazı sebepleri var. İlki bitirememek, diğeri de hakemler gibi. Bir de bazı bireysel performanslar. Özellikle de beklenti duyduğumuz isimlerden. Icardi'nin sakatlık sürecinin bizi çok etkilediğini söylemek lazım. O süreç iyi de yönetilemedi, hala da yönetilemiyor. İlk Bayern Münih maçında iğne ile oynadıktan sonra kenara gelmeli ve sakatlığını atlatmalıydı. Şu sıralarda tam olarak iyileşmiş halde performans veriyordu. Özverisine asla lafım olamaz, yaptığı büyük fedakarlık. Yine de sürecin bize çok büyük bir fayda sağlamadığını söylemek lazım.

Sadece Icardi değil, beklentinin yüksek olduğu ama istikrarsız katkı veren isimleri de konuşalım. Ziyech'in sahada yer aldığı her andan razıyım da, istikrarlı şekilde 11 oynatamamaya devam ediyoruz. Oysa sahada yer aldığı her maçta kilit açtı, sana Manchester United beraberliğini getirdi. Onun oyun aklı ve hareketliliği değerliydi. Hala beklentim yüksek de, Şampiyonlar Ligi'ni düşünerek yaptığımız hamleler bunlar. Grup maçları bitti işte.

Zaha da aynı. O da Manchester United deplasmanı sahnedeydi, sonrası yok. Özellikle de Bayern Münih maçlarında. Kopenhag'la oynanan ilk maçta ateşi fitillemiş olsa da, istikrardan uzaktı. Bayern Münih ile oynanan ilk maçı tek kale oynarken, Zaha'nın kötü oyunu bizi etkiledi. Deplasmanda da tam onun ortamı vardı ama rakibi hiç zorlayamadı. Yine Şampiyonlar Ligi'ni düşünerek yapılan bir hamle ama grup maçları bitti işte. Ne anladım bu işten.

Tete'yi konuşmaya dahi gerek yok. Adana Demirspor maçında hareketlendi dedik de, Kopenhag deplasmanı yine felaketti. Sürüklemesi gereken bir maç ama o sahnede bile yok. Sen genç futbolcu diye nitelendirilecek bir isim değilsin, 3 milyon avro civarı bir maaş alıp, alternatif gözüyle bakılıyorsun. Böyle bir lüksümüz yok. Tete oturacağına Yunus Akgün otursaydı. O da ancak bu kadar kötü oynardı zaten ama paran cebinde kalırdı.

Ndombele'yi de buraya ekleyeceğiz. Hadi bu isimler bazı anlarda sahne alıyor, o ise hiç yoktu. Tarihte de en büyük hayal kırıklıkları arasında yer alacak. Orta sahaya Kaan Ayhan'ı kaydırmak durumunda kaldık. O da katkı verdi ama Kopenhag gibi maçlar Ndombele tarzını istiyor işte. Angelino'nun da aynı şekilde iyi herhangi bir performansı yok, Barış Alper Yılmaz'ı sol bekte deniyoruz. Umarım aynı hatalara Ocak ayında düşülmez.

13 yorum:

  1. zaha ilk geldiğinde fb'li bi arkadaşım küçük takım topçusu demişti. kıskançlıktan ne dediğini bilmiyorsun demiştim. o kıskandığından mı öyle dedi bilmiyorum ama zaha gerçekten de küçük takımın büyük topçusuymuş. yeteneğine lafım yok ama sahadaki performansı, hal ve hareketleri, tavırları filan büyük takım topçusu gibi değil. demek ki büyük takım oyuncusu olmak , o karaktere sahip olmak çok başka biseymiş, sadece yetenekle olmuyormuş. zaha'nın yeri crystal palace gibi orta sıra takımlarıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çözdüğü maç oluyor da, CL'de beklentiyi karşılamadı. Nwakaeme neler yapıyordu. Zaha'nın çok daha fazlasını vermesi lazımdı.

      Sil
    2. Çok mantıklı bi yorum olmuş. Hiç böyle düşünmemiştim. Demek ki Zaha'nın problemi buymuş. Yetenek tek kıstas değilmiş. Yoksa o yeteneği ile burada Ronaldinho gibi takılması lazım ama yapamıyor. Ziyech mesela büyük takım topçusu
      Formda olsun olmasın sana o hissi veriyor. Ama Zaha'ya bu takımın büyüklüğü fazla gelmiş belli ki

      Sil
    3. çözdüğü maç oluyor ne demek ya. barış da maç çözüyor, yunus da çözerdi. bazen en zayıf oyuncun bile maç çözer. 17 yaşındaki aydın yılmaz da maç çözdü. önemli olan sürklase etmek, taşıyıp götürmek. ayda 5 tane maçtan 1 tanesini çözmek vasatlıktır.

      Sil
    4. Çözdüğü maç, çözdüğü maç oluyor. Haklısın yorumunda da, çözdüğün maç çözdüğün maç oluyor.

      Sil
  2. Zaten iyi olan mevkilerde kadroyu şişirip ihtiyaç olan mevkilerde de beklenen kalitede transferler yapmayınca durum böyle oldu. Devre arası ilk haftadan sağlam bir 8 numara gelsin başka da transfer yapılmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 ve sol bek. Bu da şart..

      Sil
    2. Bence bu takımın en önemli eksiği 10 numara bunu mertens sahadayken gece ile gündüz gibi değişen hücum organizasyonlarımızdan set hücumlarından anlayabiliyoruz. İkinci en büyük eksiklik 6 ağırlıklı 8 de oynayanilen birisi üçüncü sol bek. İnanın 8-10 iki tane nokta atışı transfer yapsak bile ama hazır ve takıma uygun yeterli seviyede profiller sol bek alınmasada olur inanın barış kazımcan falan bu kadar göze batmaz. Bide sol bek zaten kısıtlı portföyü olan bir mevkiş birde devre arası iyi birini almak çok zor ama 8-10 numara alınabilir bulunabilir.

      Sil
    3. 10 numara da alınabilir. Bence Ziyech'i bunu düşünerek aldılar ama sağ kanatta daha iyi o da.

      Sil
  3. Maalesef etiket transferleri yaptık.Geçen sezon elimizdeki kadro genel olarak yeterliydi. 3-4 transfer yetecek derken 11-12 transfer yaptık.Sanchez dışında yeni transferlerden tam randıman alamadık. Sezon başında sol bek ve 8 numara eksikti. Angelino ve Ndombele sayesinde hala eksik. Etikete kapılmadan 2 transfer yapıp, Ndombele, Angelino ve Zaha ile yollar ayrılabilir. Hatta Zanilio gelecek ise Tete kiralanabilir. Ön tarafta çok fazla şişkinlik var.

    YanıtlaSil
  4. Kerem bu kadar formsuzken 2. forvet olarak Bakambu neden düşünülmedi ? Hem daha fazla gol atardı hem de oyun içi katkısı daha fazla olurdu. Ki zaten Kerem'in top bizdeyken oyuna herhangi bi katkısı olmuyordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de düşünülmeliydi. Icardi sakatken de 1. forvet olarak düşünülmeliydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir