31 Aralık 2023 Pazar

Zaha'nın Afrika Uluslar Kupası'na gitmeyişi iyi oldu


Zaha'nın Afrika Uluslar Kupası'na gitmeyişi iyi oldu. Gider diye düşünüyordum. Çağrıldığı son dönem takıma katılmamıştı diye aklımda. Buradan yola çıkıp, Milli Takım kapısı bir süre kapatıldı gibi. Ziyech ve Bakambu, Ocak ayında olmayacak. Bakambu'yu ararız, Ziyech zaten yok hükmünde. Zaha gitmiş olsa onu da arardık. Elde hücum alternatif sayısı azalıyordu. Kerem Aktürkoğlu / Mertens / Tete oynar diye bekliyorduk da, kulübeye bakınca alternatif kim olacaktı? 

Barış Alper Yılmaz ve Halil Dervişoğlu geriye kalıyordu. Barış Alper Yılmaz'ı sol bek olarak kullanıyoruz. Halil Dervişoğlu, öndeki 4'lünün her biri adına tek alternatif olacaktı. Zaha'nın kalıyor olması iyidir bu yüzden. 11'ini de güçlü kılacak, kenardan da +1 hamle opsiyonu daha oluşturacak. Transfer de yapılacaktır mutlaka. 10 numara transferini mutlaka bekliyorum. Mertens'i de alternatif olarak kılıp, son 25 - 30 dakikalar adına katkı almak adına çabalamalıyız. 11'e atınca maalesef nefes yetmeyebiliyor. Hatta son maçlarda yine kaybolmaya başladı. Bu da doğal, yaş haddi var. 

Zaha'ya dönersek, artık istikrarlı şekilde katkı sağlaması gereken zamanlar geldi. Feghouli'nin 3 ayları vardı, ligin 2. yarısında uyanırdı. Hatta Fatih Hoca'nın son döneminin 2. şampiyonluğunda da o 2. yarı performansı rol oynamıştı. Zaha'nın da bu ligi sürüklemesi gerekiyor. Nwakaeme'nin neler yaptığını hatırlayın. Zaha daha üst kalite, uluslararası bir futbolcu ama istikrardan da uzakta. Bu durumu da biraz daha takım oyununa uyum sağlamaya çalışıyor olmasına bağladık. 

Crystal Palace'de tüm düzen onun üzerineydi. Burada öyle bir ortam bulamaz, mutlaka takımın oynadığı oyuna uyum sağlayacak. Yoksa o da değişim rüzgarına kapılacak. 2. olarak da saha içinde net bir rol bulunmalı. Kerem Aktürkoğlu'nu forvetin arkasında kullanırken, Zaha'yı hiç orada denemedik. Oysa Crystal Palace'de son dönemde 2. forvet gibiydi. 

Kendi de demişti, özgür hissettiğimde daha etkiliyim diye. Denenebilir bence bu. 10 numara transferiyle birlikte belki gerek kalmayacak da, hücumda rolleri çizmeli ve aynı isimler üzerinde ısrarcı olmalı. Şu an sol kanat için Kerem Aktürkoğlu, Zaha'nın önünde. Zaha da kalıyorsa kazanılma gerekliliği var. Okan Hoca'nın bu ayarlamayı yapması gerekiyor. Ligin ilk yarısında rol karmaşasında da çok zaman kaybedildi.

12 yorum:

  1. sezonun ilk maçlarında ne konuşuyorsak sezonun ortasına gelmişken de hâlâ aynı şeyleri konuşuyoruz. talibi varsa satılsın zaha. ziyech'den de çıkılsın. ndombele, angelino yine yolla gitsin. tete'nin de keşke talibi olsa da satılsa. yani şunların maaşından çıkmak bile çok iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle oldu. En azından hala iyi noktadayız, daha iyi olabiliriz. Yazdan kaynaklı gerekli dersleri almış olduğumuzu ümit ediyoruz.

      Sil
    2. zaniolo, yunus, berkan, midstjö, rashica filan varken daha güçlü bi takımdık. o kadar dünya yıldızı aldık ama takım daha kötü oldu. sanchez hariç hiçbirinin tutmaması şanssızlıkla mı açıklanır yoksa başka şekilde mi bilmiyorum. gerçekten çok ilginç.

      Sil
    3. Kadronun senkronu etiket yolunda bozuldu maalesef.

      Sil
  2. Etiket hayranı taraftar ve spor medyası sayesinde çok yıldızlı ama istikrarsız oyunculardan kurulu bir takım olduk. Zaha,Ziyech,Tete,Mertens,Oliveria,Ndombele.Neredeyse hepsi 3milyon euro üzeri kazanıyor. Ama biz Boey,Muslera,Sanchez,Torreira,Kaan, Kerem, Abdülkerim ve Barış gibi oyuncuların performansı ile hala iyi durumdayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de buna yaz aylarınca bayrak salladık maalesef.

      Sil
  3. Zaha kalitesinde bir trasnferi orta sahaya yapsak enerjimizi orası için harcasak şimdi çok daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.

    YanıtlaSil
  4. Sanki bakambu sürekli 11 oynatildi da ararız diyorsun. Adamın transfer edildiğini bile unuttuk hoca sayesinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ararız, son maçlarda oyuna sonradan girip iyi iş çıkarıyor.

      Sil
  5. Okan hoca 10 numara pozisyonundan pres, kenarlara deplase olup bağlantı olmasını ve half space pozisyonlarında top almasını istiyor. Zaha 10 numarada bunlardan sadece half space konumlanma işini yapar. Ne pres yapar, ne de bağlantı olur. Admın oyun tarzı bu değil. Crystal palaceta 2.forvet oynarken bildiğin 2.forvetti ve kontra atak oyunu oynuyordu şimdi top rakipteyken crystaldakş gibi beklemeyecek pres yapacak ve set oyununda görevlerni yerne getirecek topun konumuna göre hızlı bir şekilde sağa sola deplase oöarak bağlantı olmak için bunuda yapamayacağını naçizane sadece ben değil okan hocada görüyor. Kerem bile presi yapabilmesine hatta hals space konumlanmasını yapabilmesine rağmen bağlantı olmayı beceremediği için sırıttı o pozisyonda. Zahanın 10 numara denenmesi okan hocanın istedikleri açısından gereksiz diye dğşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kamada o yüzden çok net alternatif. Keşke olsa. Saydığın profili o karşılıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir