1 Ocak 2024 Pazartesi

Daichi Kamada & Galatasaray, yazın en çok istediğim futbolcuların başındaydı


Yazın en çok istediğim futbolcuların başındaydı. Hayal gibi görüyordum, Lazio'ya gittiğini görünce üzülmüştüm. Frankfurt performansı üst düzeydeydi. İddialı bir transfer yapar diye bekliyordum. Lazio'ya gidişi de elbette büyük iş de, daha yukarı olur diye düşünüyordum. Lazio performansı hayal kırıklığı. Sarri de kiralık ya da bonservisiyle fark etmeden, takımdan ayrılmasına izin vermiş. Yazın olmamıştı, şimdi olsun çok isterdim.

10 numara yazın da ihtiyaçtı. Mertens'in yaş haddi kaynaklı yavaşladığını sezon sonuna doğru görmüştük. Mertens'i Mata'nın rolüne alıp, forvetin arkasına net bir hamle yapmalıydık. Forvetin arkasında da "pres" özelliği olan, ön alan baskısını iyi yapacak bir isim arıyorduk. "Tabela" da etken tabi. Mertens bunların hepsini karşılarken, yaş haddi onu düşürdü. İçinde bulunduğumuz sezonda da, Kerem Aktürkoğlu'nun bitiricilik sıkıntısıyla birlikte "ihtiyaç" devam etmekte diyoruz.

Kamada'nın Frankfurt günlerinde ciddi bir tabelası vardı. 10 gol 10 asist bandında oynayan, teknik özelliği iyi, ön alan baskısı yapacak, hareketli bir 10 numara. 8 - 10 diyelim hatta, 8 gibi de oynar. Tabi yine 4-3-3 içerisinde. 4-2-3-1 içerisinde ise aradığımız 10 numara özelliklerini karşılıyor. Yaşı henüz 27, transferi için güzel zamanlar diyelim. Fırsat kovalanacaksa dahi bu tarz isimlerin üzerine gitmeli. Çok ciddi seviye arttırır.

Geçen sezon 47 maçta 16 gol 7 asistti. Ondan önceki sezon da 46 maçta 9 gol 4 asist. Bu sezon Lazio'da ise 21 maçta 1 gol 1 asisti var. Ağırlıklı olarak da kenardan geliyor. Lazio'nun bonservis beklentisi bence karşılanabilir. Opsiyonlu bir kiralama da mümkün olabilir. Bakasetas'ı yazdım geçen günlerde, gözümüzün önünde çünkü. Sezon sonu da sözleşmesi biteceği için iyi bir fırsattı. 10 numara için gözden çok uzaklaşmaya gerek yok. Seviye arttıracak iyi isimler var.

!0 numara transferi en önemlisi. Bağlantı sorunu yaşıyoruz çünkü. Orta saha / hücum bağlantısı sorun, Icardi'nin çevresi çok boş ve orayı dolduramıyoruz. Kamada'nın iyi bir topsuz oyunu da var. Icardi'nin çevresini doldurur, bağlantı kurar, kendi tabelasını da yapar. Ziyech'i 10 numarayı düşünerek aldık ama beklentiyi karşılamadı. Kerem Aktürkoğlu'nu orada deniyorduk, bitiricilik sorunu yaşadık. Şimdi onun sol kanada kayması olasıyken, forvetin arkasını doldurmak gerekiyor. 4-2-3-1 oynamaya da devam edeceğiz.

8 yorum:

  1. Her iki takımın da yüksek tempolu pres oyunu oynadığı Almanya liginde enerjisi ile fark yaratmıştı. Aynı şeyi İtalya'da yapması zor. Türkiye de İtalya'dan tempo anlamında çok farklı olmadığı için bizde de çok başarılı olabileceğini zannetmiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten bize cük oturacak birisi. 3 maçını izledim geçen sene çok etkilendim hep topun olduğu yerde ve iyi pres yapıyor. Aynı zamanda kolay top kaybetmiyordu. Gs sözlükte bundesligayı takip eden arkadaşların yorumlarınıda görünce izlenimlerimin az bile olduğunu dğşünmüştüm. Keşke gelse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alan presi var, skor katkısı var, bağlantıda, topsuz oyunda çok iyi.

      Sil
  3. Bu tür oyuncular her zaman iş yapar. Hücum pres yapan Mertens dahi 35 yaşında büyük iş yaptı. Ön alan presi yapan oyuncular ile oynamak müthiş katkı sağlar. Kamada olursa uzun yıllar 10 numara bölgesini doldurur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum yorumuna. Yazın da bu transferi çok istemiştim..

      Sil
    2. Gelsin uyum süreci, form tutması, maç eksiği derken sezon biter zaten. Orda Keremi izleyip kanser olmaya devam edeceğiz. Hoca biraz cesur olsa 4-3-3 oynar tüm sorunu ortadan kaldırır. Bu takım geçişte belki de en iyi takım ligde. Set oyununu da oynayabilecek büyük oyunculara sahibiz. Presi yine yap 4-3-3 le de pres oyununu oynarsın. Az biraz cesaret lazım artık bu kadar tek düze gitmek doğru değil.

      Sil
    3. Kamada gibi isimler direkt etki eder, uyum süreci gibi sorunlar yaşanmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir