3 Ocak 2024 Çarşamba

Berkay Yılmaz & Galatasaray, gurbetçi piyasasında varız


Galatasaray'ın "gurbetçi" piyasasındaki hakimiyetini seviyorum. Henüz süre verememiş olsak da, ciddi potansiyelleri transfer ediyoruz. Eyüp Aydın büyük bir transferdir mesela. Gökdeniz Gürpüz için de aynısını söylerim. Galatasaray'ın geleceğinde bu gençlerin yeri olacak da, bir an önce süre vermek gerekiyor. Orta sahada yaşanan bunca sıkıntı arasında, Eyüp Aydın'ın 1 dakika bile olsa süre alamamış olması düşündürücü. 

Sol bek tarafı, yeni transfer için biraz daha verimli arazi. Hadi orta sahada birçok opsiyon var da sıra gelmedi deriz ama takımın yaşadığı ciddi bir sol bek sorunu var. Sol beke transfer edilecek genç bir futbolcunun şansı daha yüksek. Freiburg forması giyen, 18 yaşındaki Berkay Yılmaz için resmi teklif yapılmış ve futbolcu da Galatasaray'a gelmeye sıcak bakıyor. Türkiye U19'da da forma giymekte ve ciddi bir potansiyelinden söz ediliyor.

Yine de ilk etapta manasız anlam yükleniyor. Galatasaray şampiyonluk yarışı içinde ve Berkay Yılmaz'a geldiği gibi formayı vermek o kadar kolay değil. 18 yaşında, henüz tecrübesiz bir futbolcu. Freiburg II formasıyla profesyonel maçlara çıkıyor da, Galatasaray seviyesi başka. Ayrıca hedef dahilinde hareket ediliyor şu an. Sol bek sorunu yaşaman, bu gencin geldiği gibi formayı alacağı anlamını taşımıyor.

Transfer edilsin tabi, potansiyeli var. Hızlı, tempolu ve teknik kapasitesi olan bir sol bek. 10 numaradan devşirmeydi diye biliyorum. Sol önde de yer yer oynuyor. "Hücum" yönü kuvvetli,  gelişimi de elbette devam edecek. Barış Alper Yılmaz oynamaya devam eder diye düşünüyorum. Bu hamleyi yaparsan da, Kazımcan Karataş'ı kiralık olarak gönderebilirsin. Yabancı bir sol bek alınacağını düşünmüyorum. Yerli sol bek için de çok fazla opsiyonun yok. Bu yüzden yatırım yapmak doğru hareket.

Sağ beke Zeki Çelik gibi bir alternatif kazandırsan, sol bek için de opsiyon oluşturmuş olursun. Bek için yerli transferleri izleriz. Bu tarz gençleri de transfer edip, en azından rotasyona dahil etmeliyiz. 11 oynatmak şu aşamada elbette zor da, en azından rotasyonda var olmaları lazım. Eyüp Aydın'ın şimdiye kadar süre almış olması gerekiyordu. Sol beke gelecek gencin mevki itibarıyla şansı daha yüksek. Hayırlısı diyelim.

23 yorum:

  1. Böyle oyuncuları neden aldığımızı anlamıyorum gerçekten. Oynatmayacaksan neden alıyorsun? Alıyorsun neden oynatmıyorsun? Gerçekten öyle saçma sapan bir transfer politikası izleniyor ki anlamak mümkün değil. Genç oyuncuya yatırım yapacağız diye alınıyor ama bakıyorsun hiç sahada yok misal Nelson Abdülkerim ikilisi ile şampiyon oluyorsun gidip sanchez e dünyanın parasını veriyorsun sonra Nelson u değersizlestiriyorsun ama asıl ihtiyacın olan mevkiye oyuncu almayıp son gün ndombele gibi bitik bir adama mecbur kalıyorsun yada sakatlığı yüzünden transfer edilmeyen bir başka adamı mevkisine oyuncu transfer etmişken üzerine onu da alıyorsun ve buna fırsat transferi diyorsun sonra tutmayınca bu oyuncular kumar oynadık olmadı diye sıyrılmaya çalışıyorsun. Kaç genç oyuncu yer bulabildi geçen sezon ve bu sezon şimdiye kadar? Oynatmayacagin o kadar belli ki bu alınması düşünülen genç oyuncunun da insan düşünüyor bu çocuğun futbol hayatını geriletmeye ne hakkımız var? Yerinde olsam Galatasaray a gelmem. Oynayıp gelişeceği kendini göstereceği bir yere gitmesini daha çok isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans vermek, en azından rotasyona katmak lazım. Ama şu dakika da şampiyonluk yarışındayken 11 oynatmak imkansız.

      Sil
    2. Galatasaray olarak sürekli şampiyonluk yarışındasin. Öyleyse hiç bir zaman genç oyuncu oynatamayacaksin demektir bu. Böyle mantık olur mu?

      Sil
    3. Sürekli yarışta değilsin, bazen kopup gidiyorsun. Şu an yarıştasın ve sezon ortası, öncesi değil. Tecrübesi 0 bir genci alıp şu dakika oynatamazsın.

      Sil
    4. Bu konuyu biraz daha açayım. Bazen kopup gidiyorsun, böyle dönemler var ve o dönemler genç kazanmak adına bir fırsat aslında. Beşiktaş şu an bunu yaşıyor mesela. Semih Kılıçsoy'lar rahat şans buluyor.

      Berkay Yılmaz özeline gelirsek. Futbolcunun henüz A takım tecrübesi yok. Potansiyelli ama zamana ihtiyacı var. Şu an yarış içindesin ve tecrübesi olmayan gencin baskıyı kaldıramaması olası. Galatasaray taraftarı maalesef 2 maçta futbolcu yer halde.

      Yazın alınsa başka bir şey. Gelir, rotasyona katılır, zamanla hazırlanır. Şu dakika geldi, oynadı çok zor. Al yine, yatırım. Ama oynamasını sağla. Sene sonuna kadar kiralık kalabilir. Geldiğinde de çünkü bekleyecek. Keşke oynasa, keşke o imkan saglansa. Maalesef bazı Galatasaray taraftarı öğütmek istiyor.

      Gelecek, 2 maç sallanacak, bu nasıl potansiyel denilecek. Bunlar yaşandı. Bunu diyen de şu an genç gelsin diyenler olacak. Yazdığımı dahi anlamadan, ezber yorum yapanlar var.

      Sil
    5. Mantıksız örnek verilmesin bu yüzden. Elma ile armut karışmasın. Ocak ayında, puan puana giden bir şampiyonluk yarışı var. 0 tecrübe bir gencin bu baskıyı kaldırması kolay değil. İleriye dönük yatırımı elbette yap ama şu dakika büyük anlamlar yükleme.

      Sil
  2. Eyüp Aydın gibi o da bir dakika bile süre alamaz sözleşme imzalanmalı fakat oyuncunun takıma gelmesi için sene sonuna kadar beklenmeli. En azından orada oynayıp kendini biraz daha geliştirebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al sen, kiralık bırak.

      Sil
    2. Sebep? Bonservisini öde ama başkalarını kalkındır diye mi? Keza kulübün satış konusundaki başarısızlığı gün gibi ortadayken neden bonservis ödeyip aldığın oynatnayacagi belli olan bir futbolcuya yatırım yapmasını öneriyorsunuz? Böyle yaparak kaç futbolcu kazanmış bu kulüp tarihinde?

      Sil
    3. Ne alaka? Niye başkası kalkınıyor. Emin Bayram üzerinden gittiği takım mı kalkınıyor şu an? Futbolcu oynayacak, tecrübe kazanacak.

      Sil
  3. Genç oyuncuyu oynatmıyorsan kiralayacaksın. Emin , Metehan , Ross gibi oynayıp tecrübe kazanmasını görmek gerek.Hamza yıllardır bekliyor.Berkay'ı alıp tecrübe kazanması için kiralanabiliriz.11 düşünmek saçmalık olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin Bayram ve Metehan Baltacı da müthiş gelişim gösterdi.

      Sil
  4. transferden ziyade,elimizdeki mevcutlarla ocak ayında 21 günde oynayacağımız 7 maça odaklanmalıyız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 Ocak'ta hamle yaparsan o 7 maçın çoğunda yeni transferler sahada olur.

      Sil
    2. 11 Ocak ta hamle olacağına inanıyor musun?

      Sil
    3. Son günleri görürüz yine.

      Sil
  5. zeki çelik'e gerek yok. elinde paf takımından ali var zaten. tabi kullanmasını bilene var.

    YanıtlaSil
  6. Sağ bek için ali bülbül turap yeterli ah bir şans bulabilse bu çocuklar gerisini getirecek kalitedeler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yukarıdaki yorum senin için de geçerli.

      Sil
  7. Bugüne kadar alip da gelistirdigimiz ya da bizim.takımı sirtlayan bir gurbetci var mı son zamanlarda, seneye zaten ilk 11'de yabanci sinirlamasi olmayacakmış boşuna alıp da cocuklarin hayatini karartmaya gerek yok oynayacakları takimlara gitsinler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz iyiyken mümkün değil kalkmaz yabancı sınırı.

      Sil
    2. İlk 11'de 11 yabancı deniyor da bilinmez tabi. Federasyon değişecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir