3 Ocak 2024 Çarşamba

Jorginho & Galatasaray, 8 için ağır, 6 için anlamsız


Galatasaray için Jorginho iddiası medyada yer alıyor. Bu konuda daha önce yazmıştım diye hatırlıyorum. Şu an aranan profilde bir orta saha asla değil. Yaş haddi gibi konulara da takılıyorum bu arada. Yatırımlık transferler yapmak lazım. İsme ve etikete yönelik transferleri geride bırakmalıyız. Oyun tarzını da bir kenara bırakalım, yaş 32 artık. Sezon sonu sözleşmesi bitiyor, belli ki Arsenal'de de geleceğini görmüyor. Hem Avrupa'da kalayım, hem yüksek kontrat kovalayayım diyen isimlerin adresi olmamalıyız.

Tarzı da şu açıdan uymaz diyorum. Çift 6 mevzusundan sıyrılmak lazım. Çift 6 lazım olduğunda, Kaan Ayhan gibi bir opsiyonun var zaten. Jorginho biraz daha pas ve teknik özelliğiyle ön plana çıkan bir 6 numara. Elbette o da çalışkan, oyun ve pozisyon bilgisi çok yüksek, işin savunma tarafında da var ama fizik olarak artık çok güçlü değil. Ağır da diyebileceğimiz bir orta saha ayrıca. Torreira'yı 8'e kaydırsan, onun arkasını Jorginho ile süpürmek güç.

8 için ağır, 6 için anlamsız diyorum. İsmine, kalitesine, geçmişine lafım yok da, bizim bu tarz hamlelerden sıyrılmamız gerekiyor. Prime Badou Ndiaye diyebileceğim bir tarz arıyoruz. Dripling özelliği yüksek, oyunun 2 yönünü oynayacak, tempoyu ve pres gücünü arttıracak bir 8 numara gerekiyor. Bulamazsak da öldük bittik diye bir şey yok. Eldeki opsiyonlar değerlendirilir, yatırımı 10 numara için yaparsın. 

Jorginho bu sezon Arsenal rotasyonunun iyiden iyiye derinliklerinde. Oynadığı dönemde de 4-3-3 formasyonunun 6 numarasıydı. Biraz daha "regista" havası var ama bizim böyle bir ihtiyacımız yok. Savunmacıların arasına girecek, geriden iyi oyun kuracak, topa sahip olma kaliteni arttıracak. Bunu aradığımızı düşünmüyorum. Galatasaray'ın oynamaya çalıştığı oyun tempo ve pres üzerine. 4-3-3 oynasak dahi bu tarz bir 6 numara kovalamam. Elde zaten Torreira var derim.

15 yorum:

  1. Kesin alınır. Fırsat transferi sonuçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zannetmiyorum bu sefer.

      Sil
    2. Bunlar pogba yı bile alabilirler, cezaya itiraz edeceğiz falan derler. Kumar oynamaksa kumar böyle oynanır. Risk büyük olmalı.

      Sil
    3. Pogba yazın denendi :(

      Sil
    4. Olsun, tekrar denemekten zarar gelmez.

      Sil
  2. Jorginho'ya 6 ay ya da 1.5 sene icin verecegin parayi biraz artir ve bonservise ver Emil Brevik, Groanbaek tarzi adamlara yönel bence de.dogrusu bu...

    YanıtlaSil
  3. Pas oyununa dönersek iş başka tabi. Hocanın pas oyunu oynatacağına olan inancım da 0. Bu sebeple asparagas haber gibi duruyor. Bu adam gelirse de anlamak lazım artık hoca yönetim fiyasko diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca zaten fm oynar gibi kayıtlı iş yapan bir taktiği var o kadar her sürümde aynı sistemi kullanmayı deniyor. Gelişim 0

      Sil
    2. Gelişim 0 değil, CL'de başarısı ortada. 4-2-3-1'e bu kadar bağlı da değildi, Başakşehir günleri birçok formasyonu kullandı.

      Sil
  4. Tempo ve pres oyunu oynamak için genç, enerjik adamlar lazım. Ndaiaye gibi. Ama elimizdeki oyunculara bakıyoruz Kerem D, Sergio, Kaan, Ndombele orta saha seçimleri hep pas oyununa göre. Bence bu 6 veya 8 işini yaza bırakmak eldekilerle sezonu kapatmak lazım. Bir tane 10 numara fırsat transferi çıkarsa Kamada gibi onu almak sanki daha sonuca yönelik olur gibi. Hatta bence bir tane bitirici golcü de alınabilir. İcardi'yi yedekleyecek. Bakambu da yok çünkü. Bence bizim skoru artıracak opsiyonlar düşünmeliyiz. Ligin kalan 21 maçında herkes bize kapanacak. Herkes uzun vuracak. Bunun için kilidi açacak oyun tarzı ve oyuncular gerekli. Sol bek, orta saha işini yaza bırakmak sanki daha mantıklı. Daha pragmatik sonuca yönelik çözüm geliştirilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakambuyu saha içinde mi gördük o yok diyoruz. Icardi kenara alındığı mı var.

      Sil
    2. Bakambu'ya yok diyoruz, çünkü son haftalarda oyuna giriyor ve etki ediyordu. Yokluktur bu.

      Sil
  5. Takımın geri kalanı çok dinamik ve genç olsa defansın önünde Jorginho'nun olduğu bir 4-3-3 olabilirdi fakat bizim orta sahaya bu transfer pek uymaz. Torreira ve Kaan'la üst üste biner.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jorginho ile artık hiçbir formasyon yürütülmez. Torreira'yı en iyi olduğu yerden kaydırmak anlamına gelir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir