2 Ocak 2024 Salı

Galatasaray'ın 2023 yılının en çok skor katkısı yapan futbolcuları


Galatasaray'da 2023 yılının en çok skor katkısı yapan futbolcuları sıralamasında doğal olarak Icardi ve Kerem Aktürkoğlu ön planda. Hatta o kadar kopmuş durumdalar ki, ilk 2 dışında kalanları pek konuşmamak gerekiyor. Ya da skor dağılımını daha iyi yapmalıydık diye düşünmeliyiz. Belli istikrarda skor katkısı güzel olsa da, bu dağılımı daha güçlü gerçekleştirmek lazımdı. 2023 yılına genel olarak baktık tabi. 2 sezonun karışımı. Yine de doğru bir dağılım yok.

🥇 Mauro Icardi - 36 gol, 11 asist 
🥈 Kerem Aktürkoğlu - 12 gol, 18 asist 
🥉 Dries Mertens - 8 gol, 6 asist 
4️⃣ Wilfried Zaha - 6 gol, 2 asist 
4️⃣ Sergio Oliveira - 5 gol, 3 asist

Mertens ve Oliveira'dan çok daha net "tabela" bekliyordum mesela. Geçen sezon gelen şampiyonlukta katkıları büyük olsa da, skor katkısı anlamında beklentim büyüktü. Orta sahanın merkezinden yeterli skor katkısı alamazken bunun başlıca nedeni 8 numaralar. Torreira'dan beklemezsiniz bunu. Mertens de oynadığı mevki itibarıyla daha net skor katkısı verebilirdi. O da oyun içi katkısına öyle odaklı ki, bitirme noktasında nefes kalmıyor. Yaş haddi var, bu sezon daha da yavaşladı.

Zaha'nın da skor katkısı daha büyük olabilirdi. 6 gol iyi bir sayı gibi görünse de, oynanan maç çok ve daha iyisi olabilirdi. Ziyech ve Tete gibi futbolcular da bu listeyi zorlamalıydı. Rashica da bu skor katkısına ulaşıyordu. Hatta sürekli kenardan gelen Zaniolo bile bunu başarıyordu. Zaha geldiyse farkını ortaya koyacaktı, bence tam anlamıyla koyamadı. Rashica'dan bu denli skor katkısı alırken, bir de oyun içi katkısını konuşuyorduk. Zaha'nın transferinin nedenleri vardı. Henüz o cevaplara ulaşamadık.

Icardi ve Kerem Aktürkoğlu'nun rakamları çok çılgın. Her 2 futbolcunun son dönemde "skor" ritmi ciddi anlamda düşmüş olsa da, çıtayı başka yere taşıdılar. Icardi'nin 36 gol, 11 asisti var. Kerem Aktürkoğlu 12 gol, 18 asist. En çok da bu futbolcular eleştiriliyor nedense. Özellikle de Kerem Aktürkoğlu. Rakamlar ortada. Bu futbolcular için konuşabileceğim bir şey yok. Manasız konuşmalar yapanlar da susar umarım.

9 yorum:

  1. Kerem Aktürkoğlu sürekli eleştiriliyor maalesef. 3-4 katı ücret alan Zaha , Mertens, Tete, Ziyech ,Ndombele ve Oliveria 'dan çok daha yararlı ve takımı sürükleyen isim. Zaman zaman hataları var ama olacak o kadar.Taraftarın sağ duyulu olup sabırlı davranması gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakamlar, etki ortada. Beklenti duyulan adı büyük isimlerin performansı da ortada.

      Sil
  2. kerem yerli oyuncu ya o yüzden formsuz olmasına hiç hakkı yok (!) ama yabancılarda var bu hak. zaha, tete, ziyech, ndombele filan daha form tutacaklar onlar az kaldı ritm bulmalarına . yakındır oyuna ağırlık koymaları :) ama kerem onların yarı ücretini almasına karşın kötü olma lüksü yok işte bizim taraftarlara göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Kerem Aktürkoğlu aksayamaz bile, böyle bir kredi de yaratmadı kendine :)

      Sil
  3. Twitterda gördüğüm maaşlar gerçekse biz aynı hataları yapmaya doyamıyoruz demektir. Maalesef bütün Türk takımlarının yıllardır düştüğü ŞL tuzağına bir daha göz göre göre düştük. ŞL'de başarılı olmanın yolu sanki ismi, etiketi büyük oyuncuları yüksek maaşla transfer etmekmiş yanılgısına sanırım Galatasaray 4. kere düşüyor. Bu politikanın en başarılı olduğu 2013 yılında bile iyi para kazanmamıza rağmen 2 sene sonra UEFA'dan FFP cezası almıştık. Benzer transfer yanlışları Fatih Hoca döneminde de yapıldı. Yaşlı, etiketli, kariyerli bir sürü oyuncuya inanılmaz maaşlar ödeyip başarısız olduk. Sanırım burda Türkiye'deki taraftar profili ve yöneticilerin anlamadığı bir durum var. Mesele ŞL'de 1 sene başarılı olma uğruna sonraki yılları feda etmek değil. Mesele uzun süreli başarıyı kurmak için sağlam bir finansal yapı inşa etmek olmalı. Beşiktaş ve hatta Trabzon da aynı tuzaklara düşüp sonraki yıllarda büyük parasal sorunlar yaşadılar ve yaşamaya devam ediyorlar.
    Zaha, Ziyech, Ndombele, Angelinho, Sergio, Martens... Bu 6 oyuncunun toplam bize yıllık maliyeti vergile dahil 25 milyon € civarı. Bu ücretlere prim, menecerlik ücretleri ya da imza paraları dahil mi değil mi bilmiyoruz ama bu 25'den az olmaz fazla olur. Belki 30-35'leri bulmuştur. Bu oyunculara Tete, İcardi, Sanchez ve Torrera'yı dahil etmedim. Birincisi onlardan fayda sağladık ikincisi hemen hepsini satabilir konumdayız. Ben demiyorum ki bütün takımı 2022 yılındaki gibi gençlerden veya düşiük profilli oyuncularda kuralım. Ama bunun da bir ayarı dengesi olmalı. Geçen sezon ki denge çok güzeldi. Yeterince tecrübeli ve maliyetli oyuncumuz zaten vardı. Bunlarda ilave olarak 6 tane daha 3-4 milyon euro ve üstü adam almanın ne manası var? Limit olmadığı için bonservisli oyuncu alamadık dedi Erden Timur. Ama bu olmadı diye böyle risklere girmemek böylesi kumarları oynamamak lazım. Bu kaçıncı? Ünal Aysal döneminde kurulan kadrolar, sonrasında Fatih Hoca döneminde kiralıklara ödenen akıl almaz maaşlar, sırf bonservissiz diye Babel, Nzonzi, Ser, Lemina, Falco, Andone gibi oyunculara ödenen yüksek bedeller.. Bakın forvette neden etkisisiz. Çünkü Kerem dışında koşan, alan değiştiren, depar atan kimse yok. Aldığımız bütün adamlar yıldız ve topu ayağına istiyor. Umarım panikle devrede daha büyük zarara uğratacak işler yapılmaz. Gerekirse kimseyi almayalım ve bu kadroyu eritelim. Kerem, Abdülkerim, Boey gibi oyuncuların emeğine hakikaten yazık. Çok büyük bir adaletsizlik var kadro içinde. Bütün sezonu yata yata geçiren Ndombele 3,6 alacak, 1 maç oynayıp sonra ağrım var diye 2 maç yatan ziyech 5 milyon alacak ama bu çocuklar onların beşte birine oynayacaklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediğin şey hem maaş hem de forma adaletsizligini gösterir. Adam her maç her şeyini ortaya koyacak tüm sahada ayak basmadik yer bırakmayacak 1 milyon Euro alacak diğeri sakat bile olsa oynayacak idmana bile çıkmayacak maçta önüne düşen topa bile vuramayacak ama her maç 11 i garanti olacak sonra bu günler için aldığın adam kenarda bakacak ki ben zaten oynayamam bu takımda hiç bir şekilde diyecek yada adam kilo bile bırak kiloyu geldiğinden beri gram bile veremeyecek beklentin kalmayacak ama 3.5 milyon Euro dan fazla para alıp dürüm kemirecek. Tüm bunlarla ilgili aksiyon alması gereken kişi olan hocanın ise hiç umurunda olmayacak.

      Sil
    2. Etikete boğulduk, kalite böyle yükselir dedik ama yanıldık. Doğru, bu hataya daha önce de düşülmüştü. Geçen sezon iyi bir takımdık. Bu sezon ise fazlasıyla bireysel yeteneklere bağlıyız ki, o isimler de geçen sezondan kalan futbolcular.

      Sil
  4. İlk iki hariç diğerleri oyuncuların isimlerinin çok altında skor katkıları. Mertens oyuna etkisi ile bunu bertaraf eder belki ama takımın geri kalanı skor katkısı anlamında çok zayıf kalmış

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir