13 Ocak 2024 Cumartesi

Boey'in içinde bulunduğumuz Ocak ayında transfer olma ihtimali


Boey'in içinde bulunduğumuz Ocak ayında transfer olma ihtimalini güçlü görüyorum. Bayern Münih ve PSG gibi takımlarla adı anılmaya başladı. Orada da şöyle bir denklem var. Bayern Münih, PSG'den Mukiele'yi kiralamak istiyor. Bunu başarabilirse, PSG'nin Boey için teklif yapması bekleniyor. Bayern Münih bu transferi başaramazsa da Boey onlar adına alternatif olacak. Galatasaray'ın bu transferden en az 20 milyon avro hedeflediğini düşünüyorum. 20 milyon avro'yu gördüğün an da transferine hayır diyemezsin.

Böyle bir lüksün yok çünkü. 20 milyon avro'yu reddedecek maddi kudrete ulaşamadın. Şampiyonluk yarışında olman ya da Avrupa'nın devam ediyor olması da fark etmiyor. Rakam büyük ve Boey konusunda biraz da elin kolun bağlı. Onu iyi paraya satabileceğin tek dönem bu. Sözleşmesinde son 1.5 yıl. Maalesef bu sözleşme bir türlü uzatılamadı. Boey de belli ki ipleri elinde istiyor ve sözleşme uzatmaya yanaşmıyor. Hedefi büyük, transferini beklemesi doğal.

Bu iş yaz aylarına kalırsa, hayal ettiğin rakamın en iyi ihtimalle yarısını kazanırsın. Bu dönem satabilmek gerekiyor. Ama bizler satış konusunda o kadar kötü durumdayız ki, istenilen teklifi alır mıyız bilmiyorum. Bu durumlarda iyi bir sportif direktörler çalışmanın faydaları var. Galatasaray'da bu olmayınca, özellikle satış tarafında doğru hareket edilemeyebiliyor. Mevcut yönetim de satış konusunda henüz bir şey başarmadı. Nelsson'u bekledik, olmadı. Boey'i bekliyoruz, ne olacak bilmiyoruz.

Dubois ile alakalı düşünce de Boey giderse üzerinden oluşuyor. Yeni sağ bek aramaktansa, senin olanı değerlendirmek bence de mantıklı. Başakşehir'i ikna etmek mesele tabi. Okan Kocuk'u Giresunspor'dan geri döndürememiştik. Dubois'i döndürebilir miyiz bilmiyorum. Sağ beki Dubois ile geçip, transferini düşündüğün diğer mevkiler için para miktarı aktarılabilir. O konuda da gerçi hiç haber yok. Bu takım transfer yapacak mı onu da bilmiyorum.

Boey'in sakatlık süreci bana pek inandırıcı gelmemekte. Zaniolo sürecinin aynısı. Onda da sakatlık süreci denilse de, Aston Villa'ya gittiği gibi forma giymişti. Teklifler gelmeye başladıktan sonra Boey'i koruma düşüncesi oluşmuş olabilir. Bunu da saygıyla karşılamak gerekiyor. Büyük paralar konuşuluyor çünkü. Bu transferin bir an önce sonuçlanması lazım ki önümüze bakalım. Kalacaksa da sözleşmesinin bir an önce uzatılması gerekiyor.

17 yorum:

  1. 20 milyonu reddetmek imkansız ama belki bonus maddelerde 25'e çıkarılabilir. Sözleşme yenilemedik şimdiye kadar elimiz güçlü değil artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo nun bonuslari gibi mi?

      Sil
    2. Zaniolo'nun bonusları değerli ama kiralık hamle olunca durum farklı.

      Sil
    3. Sen zaniolo nun satılacağına mı inandın en baştan beri? O bonuslardan belliydi sadece sezonluk kiralık olduğu. Keza sezonu bile tamamlayamadi.

      Sil
    4. Bonuslarla alakası yok..

      Sil
  2. Rakipler transferlerini yaptı bizimkiler hâlâ bekliyor. Ne satış var ne gelen. Haber bile yok.

    YanıtlaSil
  3. göksel bize dubois'e mümkün değil bırakmaz. fb'ye karşı böyle bi durumda kolaylık sağlayacağına eminim ama bize çok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakır da, ucunda mutlaka bir şey alır..

      Sil
  4. dubois'ı geri istediğimiz konuşuluyor da boey ile çok farklı tarzlar. sağ bek dubois olacaksa sol beke boey tarzı birini almalıyız o dengeyi kurmak için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı tarzlar ama Boey giderse bu dönemi Dubois ile geçirmek de çok mantıksız değil.

      Sil
  5. Transferde geç kaldık. Geç kalıyoruz. Sezon başı limit dediler. Zaniolo gibi adamı satamadılar. Neredeyse gidenlerin tamamı kiralık. Boey de kiralık giderse hiç şaşırmam bu yönetim değil satış yapmak parayı masaya koyup oyuncu da alamıyor. Akşam pazarı misali tüm ıskartalar bizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geç kalıyoruz hem de. Eksiklerin belli ama hala hamle yok.

      Sil
    2. Bakasetas gelsin kimse gelmesin o durumdayım. Abdülkadir Ömür falan hiç gerek yok Altyapıdan baranı gördük çocuk maşallahı var ona yap yatırımı.

      Sil
    3. Baran Demiroğlu başka bir oyuncu. Abdülkadir Ömür başka. Ya tutarsa durumu tabi.

      Sil
  6. Dubois bu hafta izledim fiziken çok kötü durumda geçen sene bizdeki dinamizminin yarısı yok malesef şu hali bizde ilk 11 oynaymaz. Benim anlamadığım bizde 3-4 hafta oynayınca kondüsyonu koşu mesafeleri artmıştı başakşehirde sürekli oynayıp nasıl bu kadar biitik dırumda şok etti beni isteyenler açıp bir maçını 90 dk izlesin lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet iş yapar, kötü durumda değil. Farklı tarzda bek ama kalitesi hala iyi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir