12 Ocak 2024 Cuma

O akıl fark yaratıyor işte


Rakipler sana karşı geride olabildiğince kalabalık bekliyor. 5'li savunmalar ile oynayıp, hiç topu gevelemeden uzun vuruyorlar. Çünkü organizasyonunda ve bitiriciliğinde sorun var. Pozisyona giriyorsun gerçi yine de üretimin kalitesi müthiş değil. Bitiricilik ise çok kötü. Bitiremeyince de zaten maçlar zora giriyor, 1-0'lara razı duruma geliyorsun. Golü erken bulsan, devamını getirmek o kadar zor değil. 

Mertens'in Sivasspor karşısında etkisi büyüktü. 9 numaran olsa, Mertens'in aklını daha iyi kullanırdın. Rakip ceza sahası çevresinde yaptığı her hareket olumluydu, seni aksiyona soktu. Zaha'dan katkı alamıyorsun, Kerem Aktürkoğlu bitirememeye devam ediyor, Halil Dervişoğlu da bence 9 numara değil. Ama rolleri Mertens'e üst üste de gelmedi. Halil Dervişoğlu'nun da aklıyla fena iş çıkarmadığını düşünüyorum. Yine de özelliği 10 oynamaya daha yakın ve 9 numarayla oynamamak handikap oldu.

Galatasaray rakip ceza sahası çevresinde seri paslaştıkça pozisyona girdi. Tek toplarla diyelim. Mertens'e top dokunduğu an, hatta dokunmadığı an dahi imkan yakaladın. Attığın golün asisti Zaha değil, Mertens aslında. Kerem Demirbay da o koşuyu iyi yaptı. Ama bu koşuları maçın 2. yarısında da yapmak lazımdı. Mertens seni bu cendereden çıkaracakken, 2. yarıda öyle gömüldün ki, Mertens de geriye geldikçe ön alandaki etkisini kaybetti.

Bir yerden sonra da oyundan çıkarmak zorunda kaldın. Ben bu maçta 4-3-3 oynarız diye bekliyordum. Eksik çok, şartlar kötü, mücadele maçıydı bu. İyi oyun sorgulamazdım bu ortamda. Merkezde kalabalık kalıp, mücadele gücünü yukarı taşırdım. Ndombele geçen maçı iyi oynamışken, bu maçta kesilmesi doğru değil. Bu şekilde nasıl ivme kazanacak? Ndombele'nin dikine çıkışları ve paslarıyla da rakibin kilidini açmak mümkündü. 

Kerem Demirbay da böylelikle rakip ceza sahası içine koşularını daha sık yapabilirdi. Mertens'i direkt 9 gibi bile kullanabilirmişiz. Sahte 9 oynamayı iyi bilir. Eski temposu yok belki de, o akıl fark yaratıyor işte. Yeter ki çevresinde biraz daha formda, iş bitirecek isimler olsun. Sivasspor maçı adına en çok Mertens'in performansını yeterince övemeyecek olmaktan ötürü üzgünüm. Manasız bir kayıp oldu. Eksiklere rağmen, çok rahat kazanabilirdik.

12 yorum:

  1. Kerem ve Zaha gibi rezil performans varken Metens'in oyundan çıkması da apayrı bi saçmalık. yine ezbere yapılan bi değişiklik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecbur çıkacak. Yaş var, pil bitiyor.

      Sil
    2. zaha ve keremin pili var da noluyor ? mertensin en azından oyun aklı var. topa dokunmadan asist yapıyor adam

      Sil
    3. Öyle olmuyor işte. Dediğinde haklısın da, Mertens'i bu yaşta 90 dakika sahada tutamıyorsun. Lig bu maç ile bitmiyor çünkü.

      Sil
    4. Lig büyük ihtimalle bu maçta bitti bizim için.

      Sil
  2. Ben 10 numara transferi yapmaktansa icardinin arkasında halil dervişoğlunu denemeyi daha değerli buluyorum solda kerem aktürkoglu sağda kazanılabilecek bir tete ile muazzam bir hücum gücü oluşabilir bu neden denenmedi bilmiyorum ziyech yada zahadan çok bir beklentim yok doymuş oyuncular mertens gibi profösyonel değiller eyüp aydın torreria ikiliside birlikte muazzam olacak gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birlikte görmek ben de isterim ama o mevkide net katkı alman lazım. Halil Dervişoğlu maksimum alternatif olur.

      Sil
    2. Maksimum alternatif derken? Birinci alternatif olmaktan bahsetmiyorsun sanırım. Halil olsa olsa 3. Hadi en iyi ihtimalle 2. alternatif olur en fazla. Zaten neden alındığını bile anlamadım sırf Beşiktaş almasin diye transfer edildi sadece. Önceki gelişinde de bir numarası olmamıştı m boşu boşuna transfer işte. Oyuncu almadık denmesin diye yapılmış transfer.

      Sil
    3. Alternatif işte, forvet arkasının yedeği. Gayet de iyi iş çıkarır diyorum. Ben anladım neden alındığını, kötü hamle değildi ama forvet oynamamalı.

      Sil
  3. Bu maç özelinde şunu söylemek mümkün. Mertens'in bitmiş yorgun hali Ndombele'nin diri halinden kat kat daha fazla katkı sağlardı. Adam resmen geriye koşu yapmıyor top kaptırınca takım deliriyorum gördükçe onu sahada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru. Mertens'ın aklı şu an en büyük kozun. Bu da hücumun düştüğü hal aslında..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir