13 Ocak 2024 Cumartesi

Bu çocuk iliklerine kadar futbolcu


Bu çocuk iliklerine kadar futbolcu. Son 2 maçta 12 dakika kadar süre aldı, her anında potansiyelini ortaya koydu. Hadi Konyaspor maçı cebindeydi. Sivasspor maçında oyuna girerken gol arıyorduk ve son dakikalarda kurduğumuz baskıya bakın, hemen hemen her anında Eyüp Aydın var. 1 dakika bile sırıtmadı. Potansiyelini zaten biliyoruz. Tecrübe durumu tartışılır da, süre vermezsen nasıl bunu kazanacak.

Şimdiye kadar süre alabilirmiş. Geç kalıyoruz bu konularda. Orta sahada rotasyon kalabalık görünse de, çok sorun yaşadın. Eyüp Aydın da tercihlerden biri olabilirdi. Direkt 11 oyuncusu olsun demiyorum, yavaş yavaş rotasyona katabilirdin. Geçmişe dönünce bunun birçok örneği var. Neyse ki süre aldığı 2 maçta iyi işler yaptı. Bundan sonra en azından rotasyonda yerini alacaktır diye umuyorum. Bulmak da zorunda.

Berkan Kutlu'nun dönüşü de bir nebze süresini düşürecek tabi. Zaten olmayan süre ne kadar düşecek ayrı konu da. 4-2-3-1 oynuyoruz, 2 merkez orta saha olarak da tercihler belli. Kerem Demirbay / Ndombele 8 numarayı, Torreira / Berkan Kutlu da 6 numarayı paylaşıyor. Eyüp Aydın, her 2 mevkiye de alternatif. 4-3-3 oynansa, Eyüp Aydın'ın bu rotasyonda yeri daha net ortaya çıkacak. Yine yazıyorum. Elimizdeki orta saha profilleri 4-3-3'e daha uygun.

Tarzı da Emre Belözoğlu'nu andırıyor. O da bu yaşlarda oldukça hareketli bir futbolcuydu. Kariyerinin sonlarına doğru doğal olarak orta sahanın derinliklerine gelip, tekniğiyle ön plana çıkıyordu. Eyüp Aydın'ın enerjisi yüksek. Topla dikine çıkabiliyor, kat ediyor, iyi bir sol ayağı var. Teknik özelliği, oyun bilgisi de gayet iyi seviyede. Şutunu da kullanırsın bu futbolcunun. Orta sahada arayacağın birçok özelliği bünyesinde barındırıyor.

Şans vermek, süresini arttırmak lazım. Bir an önce rotasyona dahil edilmesi gerekir. Performans bekleyip de istediğini alamadığın birçok isimden de daha iyi iş çıkarır. 19 yaşında bir de. Nedense bu yaşlara "çocuk" gözüyle bakmaktayız ama Avrupa'da bu tarz potansiyeller neredeyse 2 sezonu geride bırakmış oluyor. Bayern Münih'ten onu koparmak büyük işti. Futbolcunun da hedefi var, bir an önce sahada olmak istiyor.

18 yorum:

  1. Tete yi bile 80. Dk da oyuna alan hoca Eyüp e 12 dk vermiş daha ne yapsın? 70 te oyuna mı alsın? Zaten Berkan geldikten sonra forma yüzü de göstermez hoca Eyüp e.

    YanıtlaSil
  2. biz farkındayız zaten oyuncudaki potansiyelin. okan bey henüz farkına varamadı. son maçlarda süre alması da oyuncu kalmadığından. yani okan hoca ya günay güvenç'i alacaktı oyuna ya da eyüp'ü alacaktı. eyüp de bu şekilde oynamış oldu işte.

    YanıtlaSil
  3. Genç oyunculara gözü kapalı en son ne zaman şans veriliyordu bizim takımda ? Hiç hatırlamıyorum. Fatih hoca'nın 3.dönemi filan herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönemden bu yana ben de hatırlamıyorum. Semih Kaya ve Emre Çolak sanırım son örnekler..

      Sil
  4. Ndombele'nin neyi verip neyi veremeyeceği,et değil tavuk olduğu belli oldu, Torreira'nın sahada olduğu bütün opsiyonlarda böyle çocukları denemek zorundasın.Kerem Aktürkoğlu ilk geldiği yıl nerdeyse hiç süre almamış, çıktığı ilk maçta golünü yazmıştı, sonra kurtarıcı olarak oynamadığı rol kalmadı. Eyüp'te de vakit kaybı yapılıyor.Eskiden rölanti maçlarda mutlaka gençler süre alırdı, şu an dışarıdan bakınca teknik direktör sanki oynatmak istese de diğer oyuncuların kontrat maddeleri gereği oynatamıyormuş gibi, sanki maç başı ücretleri ve belli dakikaları kıyamet de kopsa garanti gibi bir durum var ve bu Türk futboluna zarar veriyor. En azından öncelikle Anadolu takımlarında oynadığımız Molde gibi yaş ortalaması 22-24 bandına gelmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyüp Aydın'dan belli ki oyunun 2 yönünde katkı alacaksın. Çocuk orta sahanın her aksiyonunda var. Tempo, savunma katkısı, teknik, pas kalitesi, şut. Denemek lazım..

      Sil
    2. Hangi maçı rölantiye alabildin ki Okan geldiğinden beri de genç oyuncuları rölanti durumunda oyuna alacaksın? Her maç sıkışık gidiyor. 1 0 öne geçsen 2. Golü bir türlü atamiyorsun ki 3m golu bulup rolantiye geçeceksin. Okan hoca resmen gol atmayı unuturdu bu takıma. Maçı koparsan rakip açık verecek farka gideceksin gençleri alıp oyunu tutacaksın ama 1 golden fazlası bir türlü gelmiyor hocanın sisteminde. Yok pas oyunu oynayacağım yok geçiş oyunu oynayacağım yok bilmem ne. Bir hoca 2 sezondur takıma bir oyun karakteri oturtamaz mı? Oturtamiyormus demek ki gördük.

      Sil
    3. Okan değil Okan Hoca da, rölanti kısmında haklısın. Bitirememek, maçların koparılamamasına engel.

      Sil
    4. Okan yazımı telefondan kaynaklanmış maalesef.

      Sil
  5. Bu çocuk bizim yeni selçuk inanımız olacak kim olursa olsun rekabet edeceği okan hoca adaletli dağıtırsa formayı kendisinede takımada seviye atlatır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürelerinin artması, oyuna daha erken giriyor olması lazım.

      Sil
  6. Kupa maçlarında uzun süre vermek ve görmek gerek.Çok umutluyum. Umarım bizi yanıltmaz. Kupa maçları bu tür oyuncuları görmek için büyük fırsat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kupası da kalmadı, direkt ligde hesabı açması lazım..

      Sil
    2. Kupa maçında oynasın ligde oynayacak kapasitesi yok oyuncunun diyor. Niye alındı o zaman bu gençler? 80 dk da tete yi alacağına bu gençleri al oyuna skordan da bağımsız olarak. Geride olsan da al ki geride olmanın stresini de önde iken önde olmanın heyecanını da yaşasın ve takımla birlikte oynamaya alışsın. Sonra yavaş yavaş daha fazla süre ver, olmaz mı yani?

      Sil
  7. Ndombele antrenmanlarda çok güzel pas atıyormuş o oynamalı bence :D Eyüp Aydın da kiralık gitsin:)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir