14 Ocak 2024 Pazar

Çalışmayan bir kaleci, 37 yaşında hala bu seviyede kalamaz


Muslera'nın sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Yeni sözleşme adına şartlar oluşsa da, hala o konuda hamle yapılmış değil. Oluşan şartlar ne dersek, yeni sezonda ilk 11'deki sınırsız yabancı durumu. Gerçi yabancı durumu 8+3'le devam etseydi de ben Muslera ile en az 1 sezon daha devam ederdim. Kendisiyle yola devam edilecek mi bilmiyorum. Umarım edilir diyeyim. Bu ayarda kaleci bulmak gerçekten de kolay değil. Yaşına rağmen, hala ligin en iyi kalecisi.

Forma giydiği dönem o kadar uzun ve her anı başarıyla dolu ki, Dünya'nın en iyisi dahi yerine gelse sorun yaşar. Hanedanlık sonrasına gelecek çünkü. Gözünü Muslera ile açıp, tüm hayatını onunla yaşamış Galatasaraylı çocuklar var. Galatasaray kalesinde yeni bir ismi izlemek kolay değil. Yola devam etmeyi düşünmüyorlarsa da nedenini bilmiyorum. Yaş haddi sorun olmamalı, Muslera hala iyi durumda. Kalecide de yaş durumuna o kadar takılmamalı. Yeter ki arkasını iyi doldur.

Bence iyi de bir 2. kalecimiz var. Alttan gelen yetenekli bir Jankat Yılmaz var ama çocuğun önü açılır mı hiç emin olamıyorum. 8+3 var, kaleciyi yerliyle geçersek avantaj sağlarız diye düşünenlerin de argümanı ortadan kalktı. Onlar dahi Muslera ile devam edilmeli demeye başladı. Ayakları kötü deniliyordu, 37 yaşında bu özelliğini geliştirdiğini görüyoruz. Libero gibi pas dağıtmaya da başladı. Çalışmayan bir kaleci bunu başaramaz. Çalışmayan bir kaleci, 37 yaşında hala bu seviyede kalamaz.

Muslera ile devam etmemenin riski büyük. Elbette bir noktada dönemi tamamlanacak, yeni kaleci arayışına gireceksin. Orada da tecrübeye mi gideceksin yoksa Muslera'nın geldiği yaşlardaki bir kaleciyi transfer edip, biraz daha ilerisini mi düşüneceksin? Bu sorunun yanıtı zor. Kafalarda "yerli" sorusunun yanıtlanmış olması güzel taraf. Galatasaray'da yabancı kaleci geleneği var ve bitecek gibi durmuyor.

Tabi Muslera gitmek istiyorsa ayrı konu. Belki ülkesine dönmek istiyor, belki futbola devam etmek istememekte. Bu konuyu bilmiyorum, kendisine de hiç sorulmadı. Öyle bir muhabbet vardı çünkü. Çocukların okul dönemi yaklaştığı için, ülkesine dönmek istiyor gibisinden haberler okuyorduk. Umarım en az 1 sezon daha Galatasaray'da devam eder. Ayrılık olacaksa da, ister istemez bizi zor günler bekleyecek.

12 yorum:

  1. Uğurcan 'ı alabilirsek çok iyi olur. Diğer yabancı hakkını başka mevkide kullanmak avantaj. Sonuçta yabancı sayısı 12 olacak.

    YanıtlaSil
  2. içeride yine bişeyler dönüyor. erhan telli'nin haberine göre, erden timur'un tek başına basın toplantısı yapması engellenmiş. bi önceki gün de zaten sadece erden timur'un tek başına çıkacağı söylenmişti. bayağı da iyi hazırlanılmış, çok ses getirecek bi basın toplantısı olması beklentisi varmış. ama 3'lü bi şekilde ekran karşısına çıkıldı ve çok zayıf geçen bi basın toplantısı oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erden Timur'u sindirme operasyonu olduğu çok açık..

      Sil
    2. Erden Timur un yaptığı bütün transferler elde patlamışken hangi başarıdan bahsediyorsun ve önünü niye kessinler? Başarısızlık ortada ve kendisine ait, zaten kendi kendini bitirdi.

      Sil
    3. Başarısızlık deniyor da, önceki sezon da başarı vardı. Bazen kötü dönem geçirirsin. Bu adamın kattıklarını değiştirmez. Bitmedi yani, izin vermeyiz.

      Sil
  3. Kendi ayrılma isteği var diye biliyorum. Yoksa yabancı sınırı da kısmen kalkmışken devam edilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi ayrılmak istiyorsa yapacak bir şey yok.

      Sil
  4. Yabancı sınırı kalkmış bir şey artık Muslera ile devam edilmeli kesinlikle

    YanıtlaSil
  5. Guzel bir noktaya deginmissin, nazar degmesin kaleci hatasindan mac vermiyoruz cok uzun zamandir, fenerbahce'nin 15 milyon Euro harcayip aldigi kaleci ortada.
    Bence de Muslera ile 1+1 sozlesme acil yapilmali...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaleci veya savunma sorunu yok, o noktada üst seviyedeyiz..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir