1 Ocak 2024 Pazartesi

Ndombele'yle alakalı henüz ayrılık kararı alınmadı deniyor da, beklenti ne?


Ndombele'yle alakalı henüz ayrılık kararı alınmadı deniyor da, beklenti ne onu bilmiyorum. 11 de oynadı, sonradan da oyuna dahil oldu. Manchester United deplasmanı haricinde iyi bir performansını görmedim. Sezonun ilk yarısı bitti, ne zaman hazır olacak? Kiralık neticede, geleceğin de yok. 2. yarıda uçup kaçsa dahi onun opsiyonunu karşılamak risk. Ertesi sezon düşüşü olası çünkü. İmkan varsa yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum.

İdmanlarda top ayağından alınamıyormuş, performansı çok iyiymiş gibi konuların bir yansıması yok. Antrenman futbolcuları vardır, tavşan atlet misali oradaki kaliteyi yukarı çeker. Bunun için de çok maliyetli değil mi? Beklenti bu değildi. Oturup bir antrenmanı baştan sona izlemek isterdim. Ndombele'nin dar alan becerisi, topla dripling özelliği, oyun aklı elbette kıymetli. Zirve noktasını da biliyoruz. 3'de 1'ine ulaşsa zaten ligin altını üstüne getirecekti.

4-3-3 oynamıyoruz bir de. Ndombele de 4-2-3-1 futbolcusu değil. 4-2-3-1'in 8 numarası için fazla savruk. Orada daha 2 yönlü katkı aranır. Ndombele'ye pres yaptırsanız da, net bir savunma katkısı almak zor. 4-3-3 oynarsanız ihtimal artar ama. Orada "dripling" özelliği kıymet kazanır işte, biraz daha hücuma yaklaşır, ısrarla dikine oynamasını beklersiniz. Kerem Demirbay ve Oliveira da 4-3-3'e daha yakın 8 numaralar. Biz ise 4-2-3-1'den hiç ödün vermedik.

Oliveira'dan umudu kestik, dönüşü zor. Kerem Demirbay ve Torreira var elde. Bu takımın net bir 8 numara ihtiyacı var. Ondan da önemlisi 10 numara ihtiyacı var. Ndombele'yle yollar ayrılması halinde ekstra bir orta saha ihtiyacı doğar. Kalması halinde de bazı maçlarda 10 - 15 dakika ancak süre bulur. O da orta sahayı kalabalık tutmak gerektiğinde. Şans verilmedi diyemeyiz. En kritik anda da 11'e yazıldı. Ndombele kumarı da tutmadı. Umarım yanılırım da bir sürpriz yapar diyeyim.

9 yorum:

  1. Uefa kadrosuna 3 isim yazılabiliyor.Angelinho ve Ziyech ayrılacak gibi. Oliveria sakat. Yerli sağ bel alınacak deniyor. Bence Ndombele kalacak gibi ve sezon sonuna kadar kulübede oturacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalırsa da lüks olacak, süreleri iyice kısıtlanacak. Yapacak bir şey yok tabi.

      Sil
  2. Orta sahaya kimse gelmeyecekse sayısal olarak eksilmemek için kalmasında sakınca yok. Yazın zaten gidecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalacak gibi de duruyor zaten ama hamle yapılır mutlaka.

      Sil
    2. Oliviera yerine hamle yapılır. Oliveira neredeyse sezonu kapattı sayılır.

      Sil
  3. "Antenmanlarda teknik ekibi kendine hayran bıraktı." Haberleri tekrar çıkmaya başladıysa kalacak demektir. Biz de oyuncu maçlarda bir iki koşu yaptı bir iki isabetli pas attı diye gelişti iyiye gidiyor diye sevinmeye devam ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun. Ne zaman bu haberler türese, futbolcunun kalmasına zemin hazırlıyorlar hissiyatı oluşuyor.

      Sil
    2. İşin kötü tarafı adam olurda kıpırdarsa bonservisi alınmalı mı alınmamalı mı birbirimizi yeriz. Zerre inancım yok bu adama. Topla meziyetini izleyebilmek için ya 3 lü oynayacağız yada elveda diyeceğiz. Hala kötü oyuncu olduğuna inanmıyorum. Kurgunun futbolcusu değil. Daha serbest bırakılınca daha iyi işler yapabilen bir adam Lyon günleri de Tottenham günleri de bunu gösteriyor. Amerika’yı tekrar keşfedemezsin. 1 2 maç 4-3-3 denemiş olsak Eyüp Aydından Kerem Demirbaya kadar olan tüm oyuncularımız bu sistemin oyuncusu. Belki de bugün ortasaha tamam diyecektik. Devşirme işlere de son verilmesi taraftarıyım bu gençlerimizi kaybetmemize sebep oluyor.

      Sil
    3. O da kumarın büyüğü işte :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir