2 Ocak 2024 Salı

Sofyan Amrabat & Galatasaray, çift 6 muhabbetine artık sıcak değilim


Sofyan Amrabat, yaz aylarının belki de en büyük orta saha hedefiydi. Son ana kadar zorlandı, hatta Manchester United hamle yapmasa bu transfer gerçekleşiyordu. Yaz dönemi kimi çok istesek ve o transfer gerçekleşmese, futbolcular gittikleri takımda hayal kırıklığı halinde. Lazio'nun Kamada'dan vazgeçmek istediği görülüyor. Aynı durum Sofyan Amrabat için de geçerli. Hayal kırıklığı oluşturdu ve bizim Angelino'dan vazgeçmek istediğimiz gibi, onlar da Sofyan Amrabat'tan çıkmaya çalışıyorlar.

Sofyan Amrabat, pozisyonu için iyi bir savunmacı. Çift 6 muhabbetinde, Torreira ile yan yana iyi de 2'li olurlar. Benim için doğru 2'li değiller tabi. Çift 6 olayına katılmıyorum artık. Maç içi çift 6 gerekince, Kaan Ayhan'ı oraya çekip, gayet iyi bir hat oluşturuyorsun. Avrupa için ideal kurgu da, ligde hücum biraz kısıtlı kalıyor. Amrabat'ı 6'ya yazmak, Torreira'yı biraz daha 8 numaraya kaydırmak demek. Torreira'nın ön alan baskısı tamam da, 6 numara meziyetlerinden olmuş oluyoruz.

Ayrıca ligde ön alan baskısı yapmanın da bir anlamı kalmadı. Takımlar seni çözdü artık. Geriden kısa pasla çıkmaya çalışmıyorlar. Fenerbahçe dahi kendi sahasında sana karşı stoperleri ile Dzeko'ya uzun vurdu. Tüm Anadolu takımları da bunu uygulayacak. Haliyle de çift 6'nın bir esprisi yok. Torreira / Amrabat, önlerine de Kamada'yı alsan kağıt üzerinde güzel de, ideal değil. 6-8 ararken dahi, biraz hücum meziyeti ararsın.

Amrabat, pas konusunda seni ihya etmez. Büyük teknik meziyetleri de yok. Ama iyi savunmacı, pozisyon bilgisi, konsantrasyonu, çalışkanlığı üst düzey. Hareketli ve sert de bir 6 numara. Torreira olmasa da transfer edilse müthiş hamle desek, Torreira'nın yanına o kadar da sağlıklı bir hamle olmuyor. Hoca'nın da artık çift 6 düşündüğünü zannetmiyorum. Çift 6 gerektiğinde Kaan Ayhan var işte, o devreye girecek.

8 numara transferimizin profili prime bir Badou Ndiaye. Çok hareketli, atletizmi üst düzey, dripling özelliğiyle fark yaratacak, savunma katkısı da alacağın bir 8 numara. Pres oyununu daha da katlayacak. Ndombele'de bu savunma meziyeti yok mesela. Kerem Demirbay desek bambaşka ama yararlı bir profil. Daha sık kullanmak gerekiyor. Elimizde 4-3-3'e uygun 8 numaralar var. Bizim 4-2-3-1'e uyacak bir 8 numara almamız gerekecek.

13 yorum:

  1. Kaan ayhan aynı işi yeterince yapıyor zaten ayrıca oynamasada eyüp aydın var Bize yırtıcı dripling özelliği olan genç dinamik 8 numara lazım nokta

    YanıtlaSil
  2. Elimizdeki futbolcular 433e bu kadar uygunken, Okan hocanın bu düzeni hiç ama hiç denememesi büyük eksik degil mi? Neden olabilir sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuyu ben de bilmiyorum ve nedenini merak ediyorum.

      Sil
  3. ''hareketli, atletizmi üst düzey, dripling özelliğiyle fark yaratacak, savunma katkısı da alacağın bir 8 numara.'' İyi de o zaman kim bu 8? Transfermarkt'da eliyorum, süzüyorum yok. Var olan aşırı pahalı ve sözleşmeli oyuncular. Hakkaten sen devre arasında böyle birini bulabileceğimizi ya da buna gücümüzün yeteceğine inanıyor musun? Sen FM'de oynuyorsun. Varsa uygun olan profil 1-2 oyuncu yazar mısın? sol bek, sağ bek, 10 numara da alınacak deniyor. Devrede bu kadar para harcanır mı? ya da bütçe var mı? Hadi ŞL'de devam etsek karşılığı var derdim de şimdi gerek var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bulmak benim işim değil. Benim öyle bir portföyüm yok. Sadece kendimce tarzı yazabilirim. Galatasaray'ın 10 numara ihtiyacı olmazsa olmaz. 8 konusu sonra gelir. Çıkan isim üzerine yorum yapıyorum ben. Almazsak biteriz tarzı bir şey yazdığımı hatırlamıyorum.

      Sil
    2. Ben o anlamda söylemedim sadece fikir olarak senin bir önerin olabilir mi diye sormuştum? Yoksa tabi ki almazsak biteriz demiyorum senin de demediğini biliyorum. Benim kanaatimce sanki 8 numara işi gene yaza kalabilir. Ancak ve ancak iyi bir satış yapabilirsek ordan gelen para ile bu oyuncu alınabilir. Zira N'diaye de yanlış hatırlamıyorsam 11 milyon € gibi bir paraya gelmişti. Bizden de 16'ya gitmişti. Bu adamı bulmak hakikaten zor. Devrede gol ve asist yapacak 10 numarayı bulmak bence daha kolay.

      Sil
    3. Ben tarifi yaparım sadece. O da prime bir Badou Ndiaye..

      Sil
  4. Devre arasında aradığımız tarzda bir orta saha bulmamız çok zor. Belirli isimler ön plana çıkmadığına göre sanırım transfer ya hiç olmayacak ya da istenen kalitede bir isim olmayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara kesin alınmalı, bu büyük ihtiyaç..

      Sil
  5. 3 lü oynarsak Kamada Amrabat ben tamamım. Zaten böyle bir yapıyı sağladığın anda Angelinoyu göndermek de aptallıktır. Hocanın bu tarz oynayacağını takımı pas temelli oynayacağını hiç düşünmüyorum. Zaten takımın iskeleti dahi yok durumda şu anda. Bana tablo ortada yazmayın. Kophenag olduğu grupta 3. Olmak başarı değildir. Başarısızlığın daniskasıdır. Ligde ağız tadıyla izlediğiniz maç yoksa ki yok başarı da tesadüf oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca kafasında bir sistem var o siteme tüm oyuncuları ayak uydurmasını bekliyor. Zaha müzdarip Kerem aynı. Ziyech mırıldanmaları da bu sebeple. Yani kafasındaki sisteme oyuncu almıyor. Alınan oyuncu hocaya ayak uydursun bekleniyor. Sneijder ön libero oynatmıştık hatırlarım. Bu tarz saçmalıklara gerek yok. Ya sistemine oyuncu al oynasın yada elindeki oyuncuya göre sistem oluştur. Bu kadar zor değil. Hangi maça favori çıktık en son? Favori çıktığımız maçlarda 2 farklı galibiyet yok henüz.

      Sil
    2. 4-3-3 içinde Torreira da olacak ama. Kısır kalıyor o üçlü. Bir tane driplingci ister o yapı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir