22 Ocak 2024 Pazartesi

İsim Zaha olunca, beklentinin arş olmadı doğal


Sol ya da sağ kanatta ondan yana istenilen alınamazken, "kötü bir Babel kopyası" yorumunu yapmıştım. Hareketli değildi, topu bekliyordu ve ısrarla çalım deneyip, rakibin "kötü seviyedeki" bekleri karşısında etkisiz kalıyordu. Çalım atmak ondan geçmiş diye yorumlamıştım bunu. Rol değişikliği gerekirken, Icardi'nin yokluğunda forvet denemek nihayet akıllara geldi. Halil Dervişoğlu'yla yürümezken, biz ısrarcı olmaya devam ettik ve sorun yaşadık.

Forvette doğru rolü buldu, çünkü fizik gücünü iyi kullanıyor. Sırtı dönük oynayabiliyor, rakip ceza sahası içini doldurdu, bitirme anlarında vardı. Çok fazla hareketli oynamak zorunda kalmadan, rakip kaleye yakın çok etkili oldu. Icardi döndüğünde de, Zaha ile birlikte iyi bir 2'li olabilirler. Bu da 4-4-2 imkanını sana verir. Opsiyon olabilmesi güzel, umarım bu istikrarda devam eder. İstekli görüntüsü değerli. En azından kötü performansının farkındaymış.

Zaha'ya sıradan bir futbolcu muamelesi yapılmadı. İsim Zaha olunca, beklentinin arş olmadı doğal. Bu tarz büyük maçlarda seni sürüklemesi, ayakta tutması gerekiyor. Bu takım birinin üzerine kurulacaksa o isim Icardi. Diğer tüm isimlerin onun etrafında yükselmesi gerekiyor. Zaha gibi isimlerin de, Icardi yokluğunda o role bürünmesi lazım. Trabzonspor deplasmanında sana bunu verdi. İlerleyen haftalarda da aynı görüntüyü bekliyoruz.

Icardi oynadığı maçlarda bağlantıyı sağlıyor. Atılan 5. gole bakın, oluşumunda Icardi var. Icardi'nin açtığı alanı Zaha'nın doldurması gerekli. Bunun için de biraz daha hareketlilik gerekiyor. O alanı dolduracak, ön alan presinde de katkı verecek. Pres noktasında biraz düşünüyorum. Mertens'in son haftalarda çok istikrarlı bir görüntüsü var. Orta saha / hücum bağlantısını kurması yanında, ön alanda hareketliliği de sağlıyor. Mevcut yapıda Mertens'den vazgeçmesi de imkansız.

Rolleri oturttuk diyeceğiz. Sağ kanatta Kerem Aktürkoğlu veya Zaha'yı denemeyeceğiz artık. Solda Kerem Aktürkoğlu devam edecek, sağda da Barış Alper Yılmaz. Sağda ya da forvetin arkasında yerine göre Ziyech olabilir. Zaha da forvetin arkasında ya da forvet gibi oynayacaktır. Futbolcu kazanmaya başlayınca, eldeki opsiyon sayısı da arttı. Yeniden kim nerede oynar muhabbetlerinin başlaması hayırlara vesiledir.

8 yorum:

  1. Icardi sakat sakat oynarken boşuna Zaha solda Kerem ortada oynadı. Zaha forvet oynasa büyük ihtimal gruptan çıkmıştık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakambu da oynardı. Oynadığı her an katkı verdi.

      Sil
  2. Zahanın iştahı Trabzon maçına özel değilse döndü diyebilirim. Istanbulspor maçı göreceğiz ne derece istiyor yahut maç seçerek mi oynuyor. Kayseri maçındaki Zahayı hatırlayınca karşısındaki beklerin kucağındaydı. Bu maça bakıyoruz Zahayı görüyoruz. Kerem yerine 2. Forvet olarak Zaha denenmiş olsa çok daha iyi olurmuş. Pres noktasında Barış Alper ve Kerem Aktürkoğlu varlığı çok değerli biraz elini taşın altına koyarsa pres oyununa ayak uydurursa muazzam olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakacağız bundan sonrasına. Yeni bir mevkideydi, bunu sevmiş de olabilir.

      Sil
  3. Zaha için önemli olan iyi verdiği perfonmansı devam ettirmesi maç seçmeden ve aldığı paranın kendisine verilen değerin hakkını vermesi

    YanıtlaSil
  4. Bence Zaha kendisi forvet oynamak istemiyordu. Performansı bir türlü yükselmeyince oynamaya ikna oldu. Icardi ile birlikte oynayınca performansı nasıl olacak onu görmek lazım. Bağlantı gorevi Icardi'ye gececek ve Icardi serbest rolde nasıl oynayacak onu merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka, yoksa denenirdi. Bir şekilde ikna olması değerli olan. Kendi de orada daha iyi olduğunu görmüştür.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir