23 Ocak 2024 Salı

Taşlar doğru yere oturunca, transferde düşünce ya da öncelikler değişebiliyor


Taşlar doğru yere oturunca, transferde düşünce ya da öncelikler değişebiliyor. Sol bekten de önce, 10 numara odaklıydım. Forvetin arkasına mutlaka iyi bir isim alıp, bağlantıyı güçlendirmeliyiz diye düşünüyordum. Mertens öyle bir Ocak ayı oynuyor ki, şu an ondan iyisini amak zor. Tabi onu üst üste 11 başlatmak sağlıklı değil, daha ekonomik kullanmalıyız. Mertens'in daha gencini ise almak imkansız. Kamada ya da Pasalic gibi isimleri çok istemekle birlikte, önceliğin yeniden sol beke kaydığını söylemem lazım.

Zaha'nın forvet ya da 2. forvet gibi oynayabileceğini gördük çünkü. Kaleye daha yaklaştığında, oyun kalitesi ve bitiriciliği ön plana çıktı. Eski patlayıcılığı ve atletizmi yok. Kenarda oynarken rakip eksiltmekte dahi zorlanıyor. Haliyle de onun için en iyi rol, rakip kaleye en yakın olacağı pozisyon. Icardi ile birlikte oynarken, Mertens gibi hareketli olması zor. Asında orada en doğru rol Mertens'in oyunu. Yine de forvet etkisi, çabası, mücadelesi ile birlikte belli anlarda 4-4-2'yi cebe atmış olduk.

Bir yorum gördüm. Kerem Aktürkoğlu'nu rakip kaleden uzaklaştırıp, Zaha'yı da yakınlaştırınca taşlar yerine oturdu diye. Mantıksız değil. Kerem Aktürkoğlu'nun ideal pozisyonu sol kenar ve Trabzonspor karşısında müthiş bir savunma yardımı vardı. İlk yarıda hücum noktasında istenileni yapamasa da, 2. yarıda fişi çeken de o oldu. Icardi devreye girdiğinde, sol kanatta oluşturdukları o bağlantı da geri dönecek. Geçen sezon Galatasaray'ın en önemli hücum kozuydu o bağlantı.

Ziyech de var elde. Takımdan ayrılacak gibi görünmüyor ve bu tabloda mutlaka opsiyon olacak. Forvetin arkasında ya da sağ kanat olarak oynayabilir. Bunu yer yer oynayacak tabi, alternatif olacak. Barış Alper Yılmaz'ın sağ kanatta varlığı önemli çünkü. Kapanan rakipler karşısında iş kilit açmaya gelince dönülecek bir opsiyon. Tete gibi isimler de yedek. Görüntüleri iyi olmasa da, kalitelerini bildiğimiz isimler. Trabzonspor karşısında Tete'nin asistini izledik.

Sol bek alıp, Kaan Ayhan ya da Barış Alper Yılmaz'ı daha doğru mevkilerde kullanacağız. Kaan Ayhan için orta saha, Barış Alper Yılmaz için de kanat o mevki. Bu 2 futbolcunun sol bek performansları gayet iyiydi, bu başka konu. İyi bir sol bekin avantajı olacaktır mutlaka. 10 için adaylar arttı, çift forvet imkanı oluştu. 8 desek, Kerem Demirbay'ın yükselen performansı var ve orta sahada birçok alternatif mevcut. Orada fırsat beklemek şu an için doğru.

10 yorum:

  1. bence direkt bir 10 numara almak,mertensi olumsuz etkiler..adam hazır 4silahşörlerdeki dartanyan modunu açmışken bu transfer sezon sonuna saklanmalı..bir sol bek alınarak transfer kapatılabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkilemez de, elde çok opsiyon var. Onları taca atmak zor.

      Sil
  2. Halil santrafor oynatıp 3 4 maç Zaha gibi forvet tecrübesi olan adamı oynatmamak hatta keremi 2. Forvet gibi kullanmaya çalışıp oyunda dengesini bozmak Zahayı da eleştirilerin hedefi yapmak hocanın hatasıdır. Kerem in forvet arkası ısrarı Zaha sol açık hocanın istediği oyun tarzında olmayışı da hocanın hatası. Transfer şart bu takıma. Sol bek kadar forvet arkası da şart. Trabzonspor 5 atmış olmamız defoları gidermedi. Mertens 50. Dakikadan sonra siliniyor sahadan. Biz hep 2. Forvet Zaha oldu tamam çözüldü gibi düşünüyoruz da. Ortasaha forvet bağlantısını kuracak oyuncu kim? Mertens dışında o yok. Hal böyle olunca da yalandan transfer gereği yok algılarını bırakın. Bu takıma bir sol bek bir 10 numara hatta bir sağ açık gerekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha belki de forvet oynamayı istemedi, sonrasında ikna oldu. Mutlaka denenirdi yoksa.

      Sil
  3. Barış Alper için "Kapanan rakipler karşısında iş kilit açmaya gelince dönülecek bir opsiyon." demişsin. Mesela önceden böyle bir durum yoktu sadece açık savunmalara karşı işe yarıyordu Barış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir da eklemeyi unutmuşum. karşısında da dönülecek bir opsiyon demek istemiştim. Fizik gücü, yükselen oyun kalitesi buna el veriyor çünkü.

      Sil
  4. Mertens çok iyi ama üst üste maçları kaldıramıyor.Bazı maçlarda dinlenmesi gerek.Geçen sezon bizi Icardi, Kerem ve Mertens'in uyumu şampiyon yapmıştı.Ziyech konusunda çok ümitli değilim. Ziyech giderse yerine 10 numara almak gerek. Arda Güler kiralanabilir. Bizde çok iş yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekonomik kullanmak, doğru rolü vermek lazım. O da son 25 30 dakikalar. Yine de bu dönemi ayıklıyor olması çok değerli.

      Sil
  5. Abi haklısın öncelik değişti belki ama sol bek bugüne kadar bekletilmesi de bir fiyasko değil mi? Orada oyuncu yok ne olursa olsun oraya acil olarak oyuncu lazım. Trabzon maçında belki 10 numara ihtiyaç değil denmiştir. Lakin sol bek 6 aydır lazım. Hala tek bir hamle dahi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette yanlış ama biri gitmeden de hamle yapılamıyor belli ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir