22 Ocak 2024 Pazartesi

Kaan Ayhan ve Barış Alper Yılmaz gibi 2 jokeri transfer edebilmen zor


Elinde para olsa ve transfer yapmaya kalksan, Kaan Ayhan ve Barış Alper Yılmaz gibi 2 jokeri transfer edebilmen zor. Kolay bulamazsın, bulsan maliyet uçar gider. Okan Hoca'nın geçen 1.5 sezonda en büyük imzası ne desen, Kaan Ayhan ve Barış Alper Yılmaz'ın geldiği noktayı konuşmadan geçemezsin. Bu sezon eleştirdiğimiz nokta çok olsa da, Kaan Ayhan ve Barış Alper Yılmaz özelinde asla negatif yorum yapmadık. Türlü soruna rağmen bu noktada kalma nedenlerimizden biri de onlar.

Kaan Ayhan'ı transfer ederken "stopere alternatif" üretiyor gibi görünüyorduk. Geçen sezonu da yer yer stoper oynayarak geçti. Bu sezon ise yaşanan 8 numara sorununda, Kaan Ayhan'ın orta saha performansı, özellikle Şampiyonlar Ligi'nde ayakta kalmanı sağladı. 6-8 oynarken, bugünlerde bek olarak da oynamaya başladı. O konuda yanılgım var, bek performansı beklemiyordum. O da hızı kaynaklı. Sağ ve sol beklerde oynadı, 2'sinde de muazzamdı.

Trabzonspor karşısında biraz da Visca tehdidine karşı düşünüldü. Barış Alper Yılmaz'ı da hücumda kullanabilmek için, sol bek için böyle bir hamleye ihtiyaç vardı. Savunmada hatasız oynadığı gibi, hücum katkısıyla da ön plandaydı. Orta kalitesi müthiş, ters ayaklı olmasına rağmen kanadını sürükledi, ceza sahası içine girdi kat etti ve golünü attı. Sol bekten bekleyeceklerinin fazlası bu demek. İhtiyaç halinde camı kırabilmek müthiş bir avantaj.

Barış Alper Yılmaz'ı da nihayet kanada atabildik. Onun sağ kanatta oynaması, o bahsettiğim senkronun oturması anlamına geliyor. Geçen sezon Rashica'nın rolü buydu. Barış Alper Yılmaz da o rolü üstlenir. Oyun içi katkısı, fizik gücü, seni sağ kanatta taşıması, alanı iyi kullanması. Kapanan rakipler karşısında da ön alan presi ve soldan gelecek kenar ortalarında, rakip ceza sahasında 2. bir forvet gibi alacağı rol. Hücumda ihtiyaç olan da buydu zaten.

Barış Alper Yılmaz'ın sağ kanatta devam edeceğini düşünüyorum. Kilit açma noktasında, eğer takımda kalacaksa yine Ziyech'e dönülebilir. Ziyech'i forvet arkasında da kullanabiliriz. Zaha gibi bir opsiyon da elde ettik orada. Bir anda transfersiz taşlar yerine oturuyor ve geriye bir tek sol bek eksiği kalıyor. Orada net bir opsiyon üretilirse, orta saha ve hücum adına birçok imkan elinde. Roller ve ideal 11 belli artık.

12 yorum:

  1. kaan ve barış gibi farklı mevki oyuncuları sol bekte oynarken ve çok da iyi bi performans ortaya koyarken ; kazımcan ne düşünüyor acaba ne hissediyor ? çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonu iyiydi, bu sezon özgüven kaybı büyük. Kiralamak lazım, oynamalı.

      Sil
  2. Zor mu? Mümkün değil. Belki alırsın doğrusu ama her koyduğun yerde böyle performans alabilmemiz mümkün değil.

    YanıtlaSil
  3. Ne olursa olsun 10 numara hala lazım. Kilit açma konusunda da stoperlerimiz ortasahamız zaten bu işi çözüyor. Mesele kanatları ve ileri ucu hareketli kılabilmek. Orayı 90
    Dakika hareketli tutabilmek de 10 numara transferini çağırır. İlerde hareketli olduğumuz sürece bir kör kurşun golü atmak da çok olası. Zaten bu güne kadar pozisyona girme noktasında en ufak sorun yaşamadık. Mesele bitirememekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara zaten sol bek kadar acil. Bu yönetim becerip bir sol bek alabilirse ne ala. Hala pazarlık aşamasında oldukları isimler var tahminimce. 6 aydır lazım olan sol bek için hala bekliyor olmamız da başarı falan değil. Yönetim transfer konusunda başarılı da değil. Zahayı teteyi o paralara AdanaDemir de getirirdi.

      Sil
    2. Bence de lazım ama Trabzonspor karşısında oluşan kurgu sonrası 10 işi fırsata bırakılır. Ziyech de dönecek çünkü. Satamıyorsan alternatif olacak..

      Sil
  4. Berkan konusunda da ümitliyim. Okan Hoca ondan da geçen sezon zaman zaman iyi verim almıştı. Taraftar baskısı ve 11 oynama isteği ile ayrıldı. Berkan 'dan farklı pozisyonlarda verim alabiliriz. Solbek ve 6-8 için ciddi alternatif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek olarak Kaan Ayhan yada Barış Alper kadar verimli olamaz. Futbol zekası da çok önemli pozisyon bilgisi falan Berkan biraz daha düz bir oyuncu. Torreirayı yedeklesin bir de sol bek gelsin hiç böyle risklere girmeye gerek yok.

      Sil
    2. Ligin ilk yarısında maç eksiği oluştu. Berkan Kutlu daima doğru alternatif, enerji kaynağıdır.

      Sil
  5. Kaan oyun zekası çok yüksek bir futbolcu. Oyunundaki eksiklikleri bu oyun zekası ile kapatıp kendisinin iyi olduğu yönleri ön plana çıkarabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Pozisyon bilgisi de üst düzey.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir