12 Ocak 2024 Cuma

Kötü bir Babel kopyası


Kötü bir Babel kopyası izliyoruz. Hatta Babel bu tarz maçlarda el freni olduğu kadar, topu sağa çeker ve şut atardı. Ya da seni hücumda tutmaya çalışır, vücudunu kullanır. 1-0 önde olduktan sonraki zamandan bahsediyorum tabi. Çok eksik var, başta da Icardi. Kadroya bakınca da, bu tarz maçlarda seni ipten almasını beklediğin isim Zaha. Bu yüzden transfer edildi. Sivasspor maçında oynadığı oyuna bakın, 80 dakika ne yaptı? Belki 1 asist yazdı da, o asist kendisine mi ait?

Son dakikalarda Baran Demiroğlu ve Eyüp Aydın oyuna girdi. Aldıkları süre 5'er dakika ama o 5 dakikada, Zaha'nın 80 dakikasından daha etkiliydiler. Zaha şu an çalım atamaz halde. Karşısında da kötü savunmacılar varken. Attığı şut yok, hücumda olumlu bir hareket düşünüyorum, o da yok. Kazımcan Karataş topu alıyor, Zaha önünde koşu dahi göstermiyor. Tek yaptığı topu almak ve çalım denemek. Ya da olumsuz pas diyelim. Pas hatalarını da sayamadım artık.

1-0 öndesin, rakip üzerine geliyor ve geride boşluk bırakıyor. Zaha'nın orada cirit atması lazım. Ya da fiziği ile seni ön alanda tutacak. Hadi kapandın, geriye yaslandın diyelim, seni geriden çıkartacak olan da o. Topu alıyor, basit bir pas atması lazım ama rakibe veriyor. Kerem Aktürkoğlu koşuyu gösteriyor, önü bomboş. Gidip rakibin kafasına çarptırıyor topu. 83 dakika sahada kaldı bu adam. Tete gibi bir ismi bu maçta 83. dakikada oyuna almazsın.

Zaha'yı oyundan 45'de alsan dahi bir şey denilmez. Hadi kenarda yeterince alternatif yok diyelim, 83. dakikayı beklemezsin. Alan açılmış, rakip üstüne geliyor. Tete kenarda ise oyuna girer, o alanı kullanır. Bu maçta hızlı oynadığımız dönemde iyiyken, takımı yavaşlatan isim Zaha oldu. Takımın en çok kazanan 2. futbolcusu, beklenti üst düzey ama yaptığı istatistiğe rağmen hayal kırıklığı. Bana bu maçları alamadıktan sonra sahada kalmanın faydası ne?

Son 5 dakika kala gençleri yine zorunluluktan oyuna alıyorsun ve o çocuklar da sahada kalan Zaha'dan daha faydalılar. Eyüp Aydın'ı izledik, kaç tane aksiyon içerisindeydi. Baran Demiroğlu öyle, pozisyonlara girdi. Aston Villa istiyor deniliyordu, bonservis veren varsa gerçekten de gidebilir. Yeri dolmaz değil. En olmadı Kerem Aktürkoğlu oraya kayacak zaten. Alternatif de üretirsin. Zaha bu gidişat içinde daha da kötüye gidecek gibi. Umarım toparlar..

16 yorum:

  1. Bonservissiz bile gönderirim Zaha'yı. Bu haliyle tutup bir de İcardi'yle kıyasliyor kendisini bu adam. Zaha olmasa Kerem de kendi mevkisinde oynayacak kafası daha rahat olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyük hata olmuş transferi. bozuk değilse tamir etme demişler. kerem i bozduk yok yere. umarım elden çıkar. babel el freni ise bu adama ne denir bilmem. babel önü boşken hızlıydı bunda o da yok. şut zaten yok.

      Sil
    2. 3-4 milyon avro bonservisi gördüğüm an satışını sağlarım. Zaha yaşı itibarıyla da her geçen dönem daha da sorun olacak.

      Sil
  2. oynatıyor? Senin benim TV de gördüğümüz şeyi kenarda görmüyor mu? Al gençlerden birini zaha dan fazla katkı verecek bu belli ama oyunda tutmaya devam ediyor,. Burada suçlu zaha değil bu görüntüye rağmen oyunda tutan hocadadir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6m maaş verilen oyuncuyu oynatma da yönetim seni yollasın. Ayrıca Ali Turap 11 çıktı, taraftar demediğini bırakmadı çocuğa. Bu işler öyle Fifa-FM gibi ilerlemiyor.

      Sil
    2. Ali Turap a 2 maçtır fırsat geliyor ve kullanamıyor ne yazık ki. Galatasaray futbolcususun, fark yarat risk al, yeteneklisin göster. Önündeki yanındaki adama pas vermekle Galatasaray da oynayamazsin. Hiç heyecan genç çocuk falan demesin. Heyecan 10 dk olur 20 dk olur geri kalan sürede en azından bir ışık gösterecek hareket yaparsın. Böyle oynarsa Ali Turap Anadolu yollarında takım takım gezer başka da bir şey olmaz kendisinden. Açsın izlesin Emre Belözoğlu Arda Turan Ozan kabak ilk maçlarında nasıl oynamış. Cesur olan yeteneğinin farkında olup sahaya yansıtan kazanır bu işlerde. Yoksa böyle 3 metreye pas atarak bu takımın beki olamazsın.

      Sil
    3. İşte genç bundan oynatılmıyor. Oynar, beğenilmez, direkt manasız eleştirilir. Oynatılmaz, niye oynamıyor dersiniz. Ben biliyordum bu tarz yorumlar geleceğini :) Çocuk gayet doldurdu işte orayı, elinden geleni yaptı. Baskıda yılmadı, bu bile artı.

      Sil
  3. Benim söyleceğim tek şey zaha oynamaya başladığından beri hem icardi hemde keremin oyun düzeni bozuldu takımı ayakta tutan oyuncular bunlar zahanın geldiğinden beri oynadığı futbol verdiği katkı vasat bile değil inşallah gidecek haberleri doğrudur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı ezberlerin bozulduğu maalesef doğru..

      Sil
  4. Kanat oyuncusunun ileri koşu gösterip top istemesi lazım. Maçta en çok dikkatimi çeken konu Zaha'nın her topta Kazımcan'ın hemen önüne veya yanına gelip pas istemesiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketli olacaksın her şeyin başında. Topu ayağına bekleyip, sürekli çalım düşünmeyeceksin. Düşünüyorsan da o çalımı atacaksın.

      Sil
  5. sorun zaha değil bence biri forvet,biri sol bek,biri orta saha 4-5tane daha zahamızın olmaması..

    YanıtlaSil
  6. Boeyi şurada bırakmak herşeyden vazgeçmek demektir. Yerini doldurabilir misin asla dolmaz. Aynı standartta oyuncu getirebilir misin çok zor. Sol bek problem diyorduk artık sağ bek problem. Barış Alper sağ bek olarak izlersek hiç şaşırmayın. 20 milyon konuşuluyor ama yetersiz devre arası İçin yetersiz. 30 üzeri bir rakam olmalı bonservisi. Gittiği anda ligden, Avrupa liginden vazgeçtik demektir. Kaybettiğin değer öyle küçük değil bu sefer takımın tek başına %35 i diyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey'i mecbur bırakacaksın. Çünkü iyi rakam alabileceğin tek dönem bu. Galatasaray'ın büyük rakamları reddedecek lüksleri yok maalesef.

      Sil
  7. zaha kötü, kerem ondan kötü, tete hepsinden kötü. buyrun cenaze namazına

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir