11 Ocak 2024 Perşembe

Sivasspor 1-1 Galatasaray, yönetim belli ki seçim sessizliğinde


Galatasaray yönetimi "seçim" sessizliğinde. Bu sessizlik uzun zamandır devam etmekte. Bu süre zarfında yenen hakkının haddi hesabı yok. Karşında tüm tuşlara basıyorlar ama senin sesin çıkmıyor. Okan Hoca'nın yalnız bırakıldığını düşünüyorum. İletişim yerlerde, hiçbir şeyden haberimiz yok. Sivasspor maçında da en az 1 net penaltın verilmedi. Bu tarz pozisyonlarda neden hakemin etrafını sarmıyoruz, oyunu durdurmuyoruz diyorduk ya, durdurduk işte. Ne değişti?

Eksik çok, bu maçın zor geçeceğini biliyorduk. Bu kadar eksik içinde de bence gayet iyi bir maç başlangıcıydı. Zaha'ya rağmen, ilk yarıda gayet iyi oynayan, pozisyonlara giren, biraz şans yanında olsa fişi çekecek bir Galatasaray vardı. Zaha'ya rağmen diyorum, kötü bir Babel kopyası bu. Galatasaray hızlı oynamaya çalışıyor. Özellikle de rakip ceza sahası çevresinde seri pas yaparak. Mertens'in oyun aklı müthiş iş görüyordu. Gol de ona yazar zaten.

Zaha'ya top geliyor, çalım atamadığı gibi, oyunu da yavaşlatıyor. Soldan gelemiyorsun bu yüzden. Kerem Aktürkoğlu çabaladı, yine pozisyona girdi. Mertens'in oyun aklı müthiş, bence Halil Dervişoğlu da katkı verdi buna. Top tutamadı belki de, ondan beklenti bu değil. Üretebileceğin kadar ürettin işte. Şans yanında olsa, 2-0'ı da erken buluyordun. Sorun ilk yarı değil, bundan sonrası. Manasız bir şekilde geri çekilen, rakibe gel gel diyen Galatasaray'ı izledik.

Zaha'yı oyundan almak için 80. dakikaları beklemezsin. Tete ile oyunu hızlandırabilirdin, çünkü rakip üstüne gelirken boşalan o alanı kullanırdın. Kazımcan Karataş düştü mesela, hamle yapamadın. Önünde Zaha'yı tutma en azından. O sol kanatta yapılan pas hatalarıyla da rakip bir şekilde golü buldu. Golü bulmaları da ancak böyle bir penaltı ya da duran topla gerçekleşirdi. Senin yapman gereken 2. golü bulman. Hakemlere rağmen.

Çok gömüldük, 1-0'ı korumak için çabaladık. 1-1 oldu, rakibin üstüne gittin ve üst üste pozisyonlar buldun. Eyüp Aydın da, Baran Demiroğlu da Zaha'dan fazlasını verdi 5 dakikada. Gençler konusuna yine geliyorum, gayet etki edebiliyorlar. Hamle yapmak için niye bekliyoruz ya da sadece garanti görülen isimler üzerine gidiyoruz. 1-1 sonrası da gol gelebilirdi, hatta Baran Demiroğlu'nun şutu Abdülkerim Bardakcı'ya çarpmasa goldü. Manasız kayıp, karşında kötü bir rakip vardı. Eksiklerine rağmen rahatlıkla kazanabilirdin.

37 yorum:

  1. Ne sözleşme uzatabildiler değerli oyuncularla ne de doğru düzgün transfer yaptılar. Satış desen beceremiyorlar anca kiralık gönderiyorlar.Tff nin ali koçun oyuncağı olmuş bir yönetim var Galatasaray da. Arabistan konusunda bile sesleri çıkmadı sanki o dik duruşu sadece ali koç göstermiş gibi göründü. Zaten geçen de yazmıştım umudum yoktu şampiyonluktan ama böyle her şeye göz yuman bir yönetim olunca insan asıl buna çıldırıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an sanki bir yönetimimiz yok gibi, ben yalnız hissediyorum kendimi..

      Sil
    2. Öyle abi, keremin bile sonda çıldırması bunun bir sonucu bence.Tüm her şeyi tek bir adama bırakmışlar diğerleri sağda solda kutlama yapıyor açılış maçılış yapıyor gerçekten çok yazık ya

      Sil
    3. Zaha artık kenara gelmeli. Takımın elfreni edasında saha içerisinde bu hiç bizim oyuna uymuyor. Keremi de sağa alıp hepten adamı düşürdük. Zahanın şu hali için keremi konfor alanından etmek hiç doğru değil.

      Sil
    4. Zaha şu an Babel kadar bile etki vermemekte.

      Sil
  2. Zaha takıma zarar veriyor resmen bir türlü beklenenide veremedi verilen paralara yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zahaya verilen şansın yarısı Tete ye verilmedi görüyoruz ki üst üste oynayan oyuncular yükseliyor. Kerem Demirbay Nelson gibi. Hatta Kaan Ayhan da öyle üst üste maçlara çıkmalı takım oyununu benimsemeliler. Zaha bu sene yok ölü hali sana tabela yapar iş çözer tamam da. Biz Zaha yı izleyemeyeceksek daha efektif olan Kerem solda oynasın. Zaha kenardan gelsin.

      Sil
    2. Tete için Ziyech kıyas olur aslında. Birbirlerinin muadili onlar. Benim anlamadığım, Tete bu maçta 85'de oyuna girecek isim mi?

      Sil
  3. 20 yıldır futbol izliyorum. ilk defa bi kanat oyuncusunun, arkasındaki beke bu kadar yardım etmemezliğini ilk defa görüyorum. dikkat edin, kerem aktürkoğlu'nu hiç geriye gelmedi. ali turap hep ikiye bir yakalandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuran çarpsın sırf bu yüzden ekran başında kanser oluyordum. Hep ileride bekledi, hiç gelmedi arkaya. Hatta bi tane pozisyonda da Torreira sitem etti Kerem'e , niye yardıma gelmiyorsun diye. Bi de yardıma gelmediği gibi sürekli el kol yaparak başkalarını işaret ediyordu git diye.

      Sil
    2. Sağ kanatta da oynamaması lazım, etkisi düşüyor. Maalesef bitiremedikçe iyice koptu mevzudan.

      Sil
    3. Rezillik ya. hadi kötü oynarsın, gol kaçırırsıj neyse de ; baştan savma oynayıp, umursamazlık yapıp da bi kere bile defansa gelmemek de ne demek ya ?

      Sil
  4. yine zaha ve kerem gibi rezalet oynayan oyuncular ve yine yapılmayan değişiklikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tete konusunda geç kalındı. Geç bile kalınmadı hatta :(

      Sil
  5. İhtiyaç degil de profile göre transfer yaparsan sonuç böyle olur. Hoca Rashica diye bağırırken sen Ziyech ve Tete'yi iki katı maliyetine getirdin. 10 numara yerine Zaha aldın. En önemli bölgeye karavana attın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Yaz aylarında popülizm kurbanı olduk..

      Sil
  6. Çabaladı dediğin Kerem in kaç top kaptırdığı, bu toplar yüzünden takımın kaç kere geri koşmak zorunda kaldığını da saysaydin keşke. Çabaladı dediğin Kerem in atamadığı rakibe verdiği pas hatalarını da saysaydin keşke. Kırmızı kart gördü en azından 1 maç yok umarım daha fazla ceza alır da bir kaç maç kendisini görmek zorunda kalmayız ve hatalarının bedelini diğer arkadaşları ödemek zorunda kalmaz. Çalım yok şut yok adam geçmek yok futbol aklı hiç yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha'dan da bahset. En azından Kerem Aktürkoğlu pozisyona girebilen tek tük isimlerinden biri. yok dediğin her şey vardı, yıllardır o seni taşıdı..

      Sil
    2. İcardi den bahset Burak. Nerede kendisi? Meksika Arjantin geziyor. Bahanesi ne? Hesapta sakat bu adam. Tedavi oluyor mu? Herhalde doktorları denizde yüz gez eğlen falan dediler buna o da harfi harfine uyuyor. Demek ki durumu çok vahim son günlerini neşeli mutlu geçir dedi dr lari.

      Sil
    3. Geçen sezon da süreç böyleydi ve döndükten sonra yaşadıklarımız ortada..

      Sil
  7. bugün maçta ben de bunu söyledim. zaha birebir babel'in kopyası gibi oynuyor. hiçbir fark yok

    YanıtlaSil
  8. Zaha ve Ndombele Türk olsalar stadın çimlerine ayak bastırmazdı taraftarlar. Bu adamlardan kurtulmak lazım. Eyüp ve Baran bu ikilinin yarım sezon boyunca uyandırmadığı heyecanı uyandırdı aldıkları kısa sürede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle tepkiler alıyorlardı ki tarifi yoktu.

      Sil
  9. Yönetim bu sezonu önemsemiyor galiba. Son 2 maçta 3 penaltı verilmedi. Şimdi 3 puan önde lider olacaktık. Görünen o ki iç hesaplaşma var ve seçim modu girmişler. Okan Hoca tek başına kaldı.Maalesef dışarıdan görünen bu.

    YanıtlaSil
  10. Yönetimin yarın yapacağı basın toplantısı sadece taraftarın gazını almaktır. Adama sormazlar mı şimdiye kadar neredeydin diye. Geçen sezon aldığın topçularin diyetini bu sene menerjerlere ödedi bu yönetim. Sezon başında çok kötü bir transfer dönemi geçirdik demiştim sen de haklı olarak bekleyip göreceğiz demiştin. Şimdi görüyoruz ki hiç bir plan olmadan yapılan transferler bizi ileri taşıyacağına yerimizde saymamiza neden oldular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten sorun eli masaya geç vurmakta. Şu açıklamaları 3 hafta önce yapıp isyan etsen bugün bu kaybı yaşamazdın.

      Sil
    2. O gazı bile alamadılar, felaket bir basın toplantısıydı..

      Sil
  11. Maç bittiği anda Zaha'dan kurtulurdum olmuyor olacak gibi de durmuyor. Ölüsüyle 10 milyon kazandırır sana. O parayla da isteyen hakiki bir oyuncu bulursun bence ihtiyaç da yok ama. Biz neden transfer yaptık hiç anlamıyorum. Geçen seneki oyunculara bakıyoruz yine. Kerem Aktürkoğlu eleştirip duruyoruz da hücüm hattında Kerem ne yaparsa oyuz şu anda. Pas hatası yapıyor diyoruz kimse demiyor her topun riskini o alıyor. Bakalım haftaya Kerem de yok nasıl olacak merak ediyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha, Kayserispor maçında da sahada. Umarım iyi oynar :(

      Sil
  12. Biz neden yıllardır hakemle de mücadele ediyoruz bu Zorbay puştu hala nasıl bizim maçlara atanıyor. Maçın 1-1 biteceği zaten bariz belliydi. Beğenmediğimiz Abdülrahim Albayrak bile bu yönetimden daha iyiydi en azından bu halde değildik her maç bu kadar hak yenmez ki. Kerem Demirbay pozisyonunu hadi çalmadın kardeşim adam eliyle hücüm eden futbolcunun pozisyonunu bozuyor bu kadar basit olmamalı. TFF yok, MHK yok tiyatro seyrediyoruz. Sonra çıkıp neden her maç maçı koparmıyoruz diyoruz versin bir penaltıyı maç 2-0 olsun bi o zaman izleyelim fark açılıyor mu açılmıyor mu. 1-0 biten maçlarda kaç tane penaltı verilmedi bu sezon. Ligin ceza sahasına en çok giren takımı en çok ceza sahası içinde topla buluşan takımısın ama fark açılmıyor oyuncu da biliyor rakibi 11 kişi değil. Icardi saha içinde şiddet gördü penaltıyı geçtim kart bile yok. Bunları çıkıp biri yönetimden konuşsun illa hakem mi dövülmesi lazım dikkat çekmek için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sesimiz çıkmıyor, çıksa da kısık. Boş tepkiler veriyoruz. Basın toplantısını izledik, ne gibi bir yaptırımı olabilir o sözlerin?

      Sil
  13. Hocaya göre oyuncu alınmadı. Hoca da oyunundan taviz vermiyor vermemeli de. Bütün sorun burada başladı. Sene başında taraftarın istediği sadece Icardi ve bir sol bek. Sol bek getirdik. Sonrasında hocanın planına sadık kalınmadı Rashia dedi al sana Ziyech dediler. Vecino dedi al sana Ndombele dediler. Zaniolo dan çıktılar. Hoca kafasına birşey koydu o olacaktı sene başında açıklamalarını açıp dinleyin. Farklı formasyonlardan farklı oyunlardan bahsediyor. Kendimce Boey stoperleştirip o şekilde bir 3 lü asimetrik savunma hattı kuracaktı. Angelino da bunun parçası olacaktı. Geçen sene hazırlık maçlarında bunu bize göstermişti hoca. Ama iş transferde patladı Rashia gibi mücadele gücü yüksek bir oyuncudan Tete ve Ziyeche geçmek planları bozdu. Keremi yahut X bir ismi ceza sahası içine atacaktı hoca bunu da presle destekleyip Icardiye bolca pozisyon kazandıracaktı. Ortasaha için Kerem Demirbay hamlesi aslında Oliveira rotasyonu içindi. Tek sorun Vecino yahut Vecino tarzı bir oyuncunun alınamayaşı oldu. Yani hoca 2 şeyi istedi 2 si de olmadı. Bugün büyük takımlarda bile sisteminden 1 oyuncuyu bile çıkarttığında sorun yaşıyorsun. Berkan, Emin son dakika bu sebeple ayrıldılar çünkü mevcut formasyonda devam edeceksek kağıt üzerinde Ndombele çok iyi oyuncu dedik. Berkan’ın Rotasyon derinliklerinde kaybolması olacaktı Ndombele. Emin de 2 stoper denkleminde yer bulamazdı kendisine. Şunun da altını çizelim. Eldeki neredeyse tüm ortasaha oyuncuları 3-5-2 formasyonunun kitabını yazmıştır. Burada sorun şu oldu Ziyech kenarda yatıramazsın Tete aynı şekilde ama bu adamları da sağ defansif kanat olarak kullanamazsın. Zahayı da aynı şekilde. Ziyech biraz daha ofansif ortasaha 10 numara gibi oynatacaktı belki bilinmez. Hocanın neredeyse tüm açıklamaları bu yöndeydi hazırlık kamplarından önce de yeni formasyonlardan bahsetti sezon öncesi bile hata. Transferlerin neredeyse hiç biri hocaya göre yapılmadı. Ne olursa olsun hoca yine takımı yarışın içinde tutuyor. Bunuda kendi oyunuyla yapıyor. Oyuncuya göre formasyona geçmeyişi de hangisine göre oynayacaksın kardeşim? Zahaya göre mi oynayalım Icardiye göre mi yoksa Ziyeche göre mi. Bunlar böyle adamlar. Hocayı yedirecek bu yönetim öyle duruyor. Zaten yalnız olduğu da çok açık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın her fırsatta Rashica isteği vardı mesela. Oyunu için bir örnek. Alınmadı, biraz daha etikete yöneldik. Tete iyi yatırım da, üstüne Ziyech derken Tete de kaybedildi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir