17 Ocak 2024 Çarşamba

Mario Pasalic & Galatasaray, yine akıllara 4-3-3 kurgusu geldi


Galatasaray'da 10 numara transferi için hareketlilik görmek güzel. Bizler "Bakasetas'a razıyken", Kamada ve Pasalic gibi ihtimaller yazılıyor. Keşke imkan olsa da 2'si birden gelse. 8 numara ihtiyacını da kapatmış olurduk. Kamada mı Pasalic mi kıyaslamasında tercihim Kamada olsa da, Pasalic'in de katkısı olur. Fark şu, Pasalic'i biraz daha 8 - 10 numara gibi görüyorum. 4-3-3 gibi bir kurguda, orta sahanın hücumunu o yönlendirebilirdi.

Kamada biraz daha forvet arkasında "tabelası" ile ön planda. Her 2'sinin de hareketliliği, ön alan baskısı değerli. Bu özellikleri de hücum oyuncularında arıyoruz. Kamada'nın artısı özellikle gol katkısı olur ki, skor yapan futbolcuların sayısını da arttırmak lazım. Transferleri aynı anda gerçekleşmiş olsa, Pasalic'i 8, Kamada'yı da 10'da kullanırdık. Oliveira'nın defansif anlamda katkı sağlayabildiği merkez orta sahada da, Pasalic'ten fazlasını alırdın.

Pasalic, Atalanta rotasyonunun iyi bir parçası. Pasalic'i özellikle bu sezon joker gibi de kullanıyorlar. 6 - 8 - 10 hepsinde oynadı, 3 maçta da forvet oynamışlığı dahi var. Sezon sonu sözleşmesi de bitmiyor, niye bu transfere izin versinler ya da maliyet ne olur bilmiyorum. 28 yaşında, Hırvatistan Milli Takım'ının da önemli bir ismi. Galatasaray'a katkısı mutlaka büyük olur. Merkezde yaşadığımız o bağlantı sorununun ilaçlarından.

4-3-3 oynasan daha iyi tabi, o zaman cuk oturur. 10 oynatmaktansa, 8 oynatmayı tercih ederdim. Fizikli bir orta saha, topsuz oyunu oldukça iyi, topla ilişkisi de hiç fena değil. Biraz tabela sıkıntısı var tabi, üst düzey bir gol asist katkısı yok. Oyun içi katkısıyla ön plana çıkacaktır. Belli ki "oyun içi katkısı" kısmını önemsiyoruz. Takımın savaşan, oyunu yükseltecek isimlere ihtiyacı var. Pasalic'in istikrarı kıymetlidir.

Uzun zamandır Atalanta forması giyiyor. Hala da rotasyonlarındaki kıymeti büyük. Kiralık + satın alma opsiyonu tarzı haberlere bakmıyorum, bu şekilde sana bırakmazlar. Bonservisi ise tuzludur, ne derece ihtimal oluştururuz bilmiyorum. Sürekli bir "satmadan alamayız" söylemi var ve bu da yalanlanmadı. Kimsenin satışını görmüyoruz ve acilen transfer beklemekteyiz. Bu haftanın hareketli geçmesini bekliyordum.

6 yorum:

  1. bu haftanin hareketli geçtiği nerede görülmüş :) son haftaya hatta son güne kalır 10 numara işi

    YanıtlaSil
  2. Oyuncunun kalitesi kariyeri tartışılmaz lâkin yeterince maliyetli oyuncumuz var ve bu transfer gerçekleşirse çok maliyetli olacaktır diye düşünüyorum o yüzden bonservis verilecekse genç oyuncu yatırımı daha mantıklı olacak granverbek gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var da, kalite de var. Ve oyun tarzına uyuyor.

      Sil
  3. Biraz daha 4-3-3 oyuncusu Pasalic aynı Kerem Demirbay, Ndombele ve Sergio Oliveira gibi kadroda bu kadar 4-3-3 oyuncusu varken bir de Pasalic'i takıma ekleyip 4-4-2'ye yakın bir oyunla devam etmek doğru olmaz. Maliyeti ne olur bilmiyorum ama Pasalic dizilişin değişmesi şartıyla doğru isim gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pasalic 10 da oynar gerçi, oyununa katkısı olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir