18 Ocak 2024 Perşembe

En kötüsü de kafa karıştırması


Afrika Uluslar Kupası öncesi performansını yükselteceğini, oraya en iyi haliyle gideceğini düşünüyordum. Aralık ayında performansını yükseltmesini beklerken, istikrarsız görüntü çizdi. İyi maçları var da, beklenti bu değil. En kötüsü de kafa karıştırması. 1 maç inanılmaz işler yapıyor ve hayallere dalıyoruz. Sonrasında ise 2-3 maç yok. Sürekli kötü çizgin olsa tamam. 1 var, 2 yol hal bence daha kötü.

Gidecek diye yazılıyordu, şimdi ise kalacağı söyleniyor. Afrika Uluslar Kupası'na beklediğim gibi iyi başladı. Turnuvaya da damga vuracaktır. Korkum ise sonrasına. Çünkü hedefsiz hissedebilir kendisini. Buraya karşı müthiş bir aidiyeti oluştu diyemem. En azından bize bunu yansıtmadı. Şampiyonluğa inanmış olsa, lig sınırları içinde "yetenek" bandında ondan iyisi yok. Turnuvada başarılı olup, yakaladığı güçlü mentali burada yansıtabilir mi? 

Kalacaksa katkı alacaksın elbette. Şu var, Zaha ve Ziyech aynı anda olmuyor. Takımda "asker" sayısı azaldı, bu artmalı. Hücum tam anlamıyla general diye nitelendirilecek isimlere bakıyor. Herkes de oyun kendi üzerinden dönsün istiyor. İlla birine odak olacaksak o isim Icardi. Ziyech de Icardi'ye odaklanmalı. Ziyech'in o kadife sol ayağının şut etkisini yaşadık da, Icardi'yi besleme noktasında zayıf kaldı. Oysa bu işi müthiş yapardı.

Onuahi ismini yaz aylarında konuştuk. Ciddi bir maliyeti olsa da, yatırım yapılabilirdi. 10 numara gibi o oynadı mesela, Ziyech sağ kanattaydı. Onuahi, merkez orta saha aslında ve dripling özelliğiyle ön planda. Sağ iç orta sahada onu kullanıp, sağ kanattaki Ziyech'i destekleyebilir, arkasını toplayabilirdik. Ziyech de böylelikle nefes alabilirdi. Şu an ihtimal oluşur mu bilmiyorum da, transferi katkı sağlardı. Marsilya'nın gözden çıkarabileceği bir futbolcu ama turnuva sonrası piyasa nereye gelir bilinmez.

Duran toplarda öyle bir şut mekaniği var ki, yerden vuruyor, şut da cılız gibi görünüyor ama bir anda ivme kazanıyor. Kaleci de hatalıymış gibi görünse de, o toplara karşı aksiyon alması çok zor. Ya yiyor, ya olmadık bir yere sektiriyor. Sektirdiğinde de ceza sahası içindeki futbolcuların uyanıksa pozisyonu tamamlıyor. Manchester United'e attığı frikikleri hatırlayın. Onana'ya yüklenilse de, çok ters toplar. Keşke Ziyech'ten katkı alabilsek, gerçekten de meziyetli. Ama bu sakatlık durumu can sıkıyor.

12 yorum:

  1. 25 yaş üstü kuzey afrikali topçu alırken 3 defa düşünmek gerekiyor.transfer çalımıni gördük inşallah akillanirlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalım işlerinden hızla uzaklaşmak lazım..

      Sil
  2. Neden kafan karışıyor ki? maç seçen keyfine göre oynayan yüksek maaşlı oyuncuya tahammül etmemek gerekiyor artık, buna ziyech de dahil zaha da icardi de.

    YanıtlaSil
  3. Kuzey Afrikalı birçok oyuncu aynı. Feghouli, Ghezzal,Ziyech gibi adamlar aidiyetsiz.

    YanıtlaSil
  4. kafa karıştıracak bi durum yok. yol ver gitsin. sanchez ve demirbay haricindeki bütün transferler ile imkan varsa yollar ayrılmalı

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel oynasa da Araplar filan alsa keşke. Bonservisini verir yollarız. Bu oyuncular boşuna kalabalık yapıyor. Zaha, Ziyech, Ndombele acil olarak bu üçlüden kurtulmalıyız. Takıma hiçbir katkıları olmadığı gibi bir de gereksiz bir yıldız egoları var onu çekiyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Kuzey Afrika bölgesinden hangi oyuncu aidiyet duygusu duydu ki? Belhanda, Fegouli, Ziyech Bu adamlar milli takımında oynar lige gelince vitrin maçlarında oynar gerisinde yatar. İstikrar asla sağlanmadı şu saydığım adamlarda. Ziyech için düşünmeye gerek yok kalmak istiyorum dese bile gitmeli, gönderilmeli. Zaha Ziyech dediğin gibi olmuyor. Olmayacak da. Zaha da elden çıkartılmalı mesela. Kerem Aktürkoğlu gibi bir oyuncun varken Zaha hataydı. Zaniolo gibi bir gücün varken Ziyech hataydı. Sezon öncesi ihtiyaç neydi 8 numara sol bek biz ne aldık bolca kanat. Bizim kumar aslında orada başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın Galatasaray'a karşı aidiyet duygusu gayet yüksekti..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir