17 Ocak 2024 Çarşamba

Kayserispor maçına sol bek başladı, forvete geçti, en son sağ açıktı


Kayserispor maçına sol bek başladı, forvete geçti, en son sağ açıktı. 13 2'li mücadele kazandı, 5 kez top kaptı, 8 kez rakip ceza sahasında topla buluştu. Aldığı görevin hakkını daima verdi. Mevki ayırt etmeden, takımına katkı sağlamaya devam ediyor. Galatasaray'da adı olup da katkı alamadığımız birçok futbolcu var. Bir de Barış Alper Yılmaz ve Kaan Ayhan gibi nerede görev alırsa alsın müthiş iş çıkaranlar. Kaan Ayhan da Kayserispor maçında sol bek gibi oynadı ve yine katkı verdi.

Barış Alper Yılmaz'ı sağ kanatta kullanmak gerekiyor. Zaha ve Tete gibi katkı alamadığın isimleri kenara alıp, oyun içi katkısıyla öne çıkacak ve sana 11 istikrarı kazandıracak futbolculara ihtiyacın var. Kerem Aktürkoğlu'nu sol, Barış Alper Yılmaz'ı sağ kanat gibi kullanmalısın. 10 numara transferi gerçekleştirirsen de o bahsettiğim senkron yakalanmış oluyor. Rashica'nın geçen sezon rolünü, Barış Alper Yılmaz üstlenecektir.

Kapalı savunmalara karşı sorun yaşıyor desek de, bu durum böyle devam etmeyecek. Genç futbolcu, gelişimi devam etmekte. Yeter ki 11 istikrarı sağla, sürekli oynasın. Hücum özelliğini iyi düzeyde geliştirdi. Fizik gücü hep üst düzeydi ve oyun içi katkısıyla da sana artısı var. Rakip ceza sahası içine sık girişleriyle de, soldan yapılan ortalarda 2. forvet gibi yer alacaktır. Larin sadece bu özelliği ile gol krallığını zorladı. Barış Alper Yılmaz, daha meziyetli bir futbolcu.

Tete'den katkı bekliyorum da, hiç oralı değil. Bitirememek bir yana, oyun içi katkısı da yok. Her geçen hafta onu daha da geriletti ve nur topu gibi manasız bir alternatif ortaya çıktı. Çok yüksek maliyeti var. Tüm süreçlerde olduğu gibi, bu süreci de kötü yönettik maalesef. Bu tarz etiketi olup da katkı alamadığın isimleri kenara alma vakti. Ligin 2. yarısı başladı, onu kazanır mıyız, bundan katkı alır mıyız diye kovalamamak gerekiyor.

8 yorum:

  1. Zaha maç seçiyor. Ağırlığını koymak istediği anda koyabiliyor. Kayseri maçında oyundan çıkmadan önceki 10-15 dakikada istediğimizi oynadı. Tete için söylenecek çok birşey yok Kerem Aktürkoğlu da Okan hocanın sistemine ayak uydurmakta zorlandı. Okan hoca sadece içe kat etmesini istemiyor kanatların. Tete de ısrar edilirse hala çok iyi oyuncu. Lakin Zaha için Kerem Aktürkoğlunu. Soldan kaydırma hatasına düşmezdim.

    YanıtlaSil
  2. Sol bekte yerini sağlamlaştırıp devam etmeli. İlerisi karışık her mevkinin ağası var kimseye vermiyor. Barış Alper gibi faydalı oyuncular yedek kalıyor öyle olunca. Sol bek devam edip kadrodaki yerini sağlamlaştırmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanatlarda bence önü daha açık. Sağ kanatta da onu arıyoruz hatta.

      Sil
  3. Kupa maçında rotasyonlu bir kadro olacak tete ve barış alperi sağlı sollu seyretmek lazım solbeke kazımcan sagbeke ali turapı koyup çıkmalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu da dönüyor, Tete ile o oynar sanki. Barış Alper Yılmaz'a nefes aldırmalı.

      Sil
  4. Barış,Kaan,Kerem , Abdulkerim, Torreira ve Berkan gibi oyunculara sahip çıkıp hata yaptıklarında arkalarında durmak gerek. Bu tarz oyuncular olmayınca Ziyech, Zaha , Tete ve Ndombele gibi aidiyetsiz oyuncuların ne yaptığı ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Bu takımın kıymetli isimleri var, özellikle yerli tarafında. Bazılarını kaybettik de, gerisini kaybetmeyelim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir