5 Ocak 2024 Cuma

Sağ bekte Kaan Ayhan'ı değil, Barış Alper Yılmaz'ı bekliyorum


Konyaspor karşısında sağ bekte Kaan Ayhan'ı değil, Barış Alper Yılmaz'ı bekliyorum. Kaan Ayhan'ı sağ beke çekmek başka bir oyun oynamak demek. Torreira da yokken, orta sahada "defansif" anlamda risk anlamını da taşır. Barış Alper Yılmaz, sol bekte asla sırıtmadı. Sağ bekte ise daha iyisini yapabileceğini düşünüyorum. Kazımcan Karataş'ı sol bekte, Barış Alper Yılmaz'ı sağ bekte izleriz. Maalesef eksik çok, rakibi de hafife almamak gerekiyor. Nasıl olsa kazanırız rehavetinden çıkmak gerekiyor.

Barış Alper Yılmaz'ın sağ bekte daha etkili olabileceğini düşünmem de şu yüzden. Sol bekte oynarken, rakip ceza sahasına yaklaştığı an ister istemez topu sağına alıp, kat etmeye çalışıyor. Bu da hızını kesiyor. Sağ bekte çizgiyi bütünüyle oynar, hızını da kesmek zorunda kalmaz ve o fizik etkisini daha net görürüz. Boey giderse de sağ bekte 1. önceliğim Barış Alper Yılmaz olurdu. Ferdi Kadıoğlu teknik özelliğiyle her 2 beki oynayabiliyor. Barış Alper Yılmaz da tempo ve fizik gücüyle bunu başarabilir.

Hızır gibi yetişti. Bek olarak oynayabilme durumu olmasa çok büyük sıkıntı yaşayacaktık. Sağ bekte neyse ki Boey istikrar gösterdi. Sol bekte ise istikrardan uzak kaldık. Angelino tutmadı, Kazımcan Karataş da geçen sezonun gerisinde. Abdülkerim Bardakcı beke çekildiğinde çok etkili diyemem ve stoper kalitemiz de düşüyor. Barış Alper Yılmaz'ın hızı, temposu ve atletizmi tam olarak oynadığımız oyuna uygun. Bir bekten bunu arıyoruz.

Angelino transfer edilirken daha çok "pas temeli" düşünülüyordu. Sonrasında transferler gecikti, gelen de tam anlamıyla katkı veremedi derken eski oyuna döndük. O zaman da Angelino taca çıktı. Tabi bu demek değil ki 1 tane bile orta kesemez mi bir sol bek? Kazımcan Karataş da maalesef geçen sezonun çok gerisinde. Geçen sezon yeri geldi Emre Taşdemir dahi katkı verdi. Bu sezon o katkıları alamıyoruz. Barış Alper Yılmaz da olmasa, Angelino'nun oynatılmamaya başlandığı haftalarda yaşanacak sorun büyük olacaktı.

Barış Alper Yılmaz şu ana kadar sağ / sol kanat, forvet ve sol bek oynadı. Sağ bekte de bir hazırlık maçında denenmişti. Konyaspor karşısında siftah yapar. Çok büyük bir jokere dönüştü ve bu tarz yerli bulmak kolay değil. Hatta yabancı bulmak da kolay değil. Elimizde olanın kıymetini bilelim yani. Geçen gün Kerem Aktürkoğlu'nun rakamlarını paylaştım. O dahi anlamsız tepkilere maruz kalırken, Barış Alper Yılmaz ve diğer yerlilerimiz adına da korkuyorum.

11 yorum:

  1. 8yabancı,3yerliyle çıkarsak kazanacağımız..4veya 5yerliyle çıkarsak puan kaybedeceğimiz öyle bir maç..ona göre kadro ve sistem oluşturulmalı..iyi yabanciları var,konya ligdeki yerinden iyi bir takım,konyadan bildiriyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 yerliyle niye maç kaybedelim onu anlamadım.

      Sil
    2. etiket sevdası işte. her şartta yabancı>yerli diye bakıyor herhalde arkadaş

      Sil
    3. Etiket sevdası maalesef o kadar işlemiş ki.Ndombele,Oliveria,Zaha,Tete,Angelino,Mertens,Ziyech ne verdi?Kerem , Kaan,Barış ve Abdülkerim 'e bakıyorsun.Adamlar çok az ücret alıp takım oyununa katkı veriyorlar.Yunus ve Berkan'ı arıyoruz.Hala yabancı diyen bir taraftar grubu var.

      Sil
    4. Yerliler taşıyor bir noktada seni..

      Sil
  2. Angelino konusuna katilmiyorum Okan Hoca Angelino, Zaha, Bakambu gibi oyunculari dogru kullanamadi tam Zaha ile uyum yakaliyorlar dedik kesti, hic yerli kurali vs demeyelim Bayern macina hayatinda bu seviyede süresi olmayan Kazimcan ile cikti bunlari da konusmamiz gerekiyor sadece oyuncu tarafina suc atmak buyuk resmi gormemizi engelliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer süreci iyi geçmeyince, arayış çok oldu maalesef.

      Sil
  3. Barış Alper i bir de kalede görelim. Muslera sonrasına hazırlık için ideal oyuncu olur gibi geliyor. Sonuçta her yere devsiriliyor takımda o mevkilerin oyuncuları yokmuş gibi, kalede de düşünülebilir bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oraya doğru gidiyor zaten. Müthiş futbolcu. Devşirildiği mevkilerde rotasyon derin değil maalesef.

      Sil
  4. Sene başında o kadar transfer yapıyorsun sonra iki futbolcu cezalı olunca kadro krize giriyor. Kadro mühendisliği kötü yapılmış sene başında. Sağ bekte de Ali Turap oynamalı bence

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir