4 Ocak 2024 Perşembe

Tozlanmış parçalı #72; Eren Derdiyok


İlk 11'de sınırsız yabancı kullanabildiğin ortamda, Eren Derdiyok için ödenen 4 milyon avro'luk bonservis yanlıştı. Üstelik 1. forvet olarak takıma getirdin. O dönem gerçekleşen bazı transferlerin bonservisleri ve ödenen yıllık ücretler çok eleştirildi. Gereksiz maliyetlerdi, ilk 11'in de kalitesini aşağı çekmiş olduk. Eren Derdiyok'un fena bir cv'si yoktu da, sakatlıklarla da çok boğuşuyordu. Kasımpaşa'da gösterdiği yarım sezonluk performansla birlikte kendini yeniden yukarı seviyeye atmıştı.

Galatasaray kariyeri kötü değil aslında. Beklentiye göre yorum yapmak lazım. 1. forvet olarak bakınca, elbette beklentini karşılamaz. Pivot özelliği var, sırtı dönük iyi oynar, rakip ceza sahası içerisinde hakimiyet oluşturur ama ağırdır, istikrar sorunu yaşar. Galatasaray'da ciddi sakatlık sorunları yaşamaması onun artısıydı. Bir şekilde rotasyon içinde hep var oldu. İlk sezonunu da ben hayal kırıklığı olarak görmem.

2. sezonunda Gomis vardı. Gomis de büyük etki etti ve gol kralı oldu. Eren Derdiyok'un da Gomis için iyi bir tamamlayıcı olduğunu söyleyelim. Tudor yer yer çift forvet bile kullandı onları. Fatih Hoca da bir dönem Gomis'i kenara almıştı ve Eren Derdiyok bu maçlarda goller attı. Gomis'i o dönem kesebilmek imkansız tabi. Eren Derdiyok da ona verilen rolü hiç isyan etmeden, sessiz sedasız oynadı. Zaten ona daima iyi bir alternatif gözüyle baktım.

Galatasaray'daki 3. ve son sezonu onun kırılması oldu. Gomis satıldı, ardından 1 değil 2 forvet birden alacağız denildi ve kimse alınamadı. Eren Derdiyok da elinde tek forvet olarak kaldı. Yine kötü bir dönem geçirmedi de, çok kritik anlarda sahada yoktu. Porto deplasmanına giderken mesela. Arada yaşadığı sakatlık dönemleri var ve Fatih Hoca da orada aldı plakasını. Ligin 2. yarısına girerken de kadro dışı kaldı ve o bahsedilen 2 forveti transfer etmiş olduk.

Bu sezona da iyi girmişti oysa. Lokomotif Moskova maçını hatırlayın, frikikten dahi golü buldu. Kritik anlardaki yokluğu maalesef problem oldu. Yoksa o sezon takımda kalabilirdi. Mitroglou maliyetine hiç girmezdin, Eren Derdiyok da kenarda beklemeye devam ederdi. Serdar Aziz ile birlikte kadro dışı kaldılar. O pozisyonlara da 2'şer transfer yapıldı. Bir anlamda değişimin mesajıydı diyelim. Eren Derdiyok da Galatasaray sonrası futbol turu attı.

4 yorum:

  1. konudan bağımsız olacak ama sence milli takımda sol tarafta kerem mi yoksa kenan mı oynar ya da oynamalı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an Kerem Aktürkoğlu ama Kenan Yıldız'in önü öyle böyle açık değil. Uç potansiyel.

      Sil
  2. Her santrfordan Gomis performansı beklediğimiz için Eren Derdiyok'a bile tutmayan transfer gözüyle bakıyoruz ama Galatasaray kariyerine bakınca da oynamış işte adam daha ne olsun.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir