8 Ocak 2024 Pazartesi

Tercihim yine Davinson Sanchez ama Nelsson'u yabana atmamak gerekiyor


Sezona iyi girmedi. Beklentisi vardı, belki de kafası karıştı. Geçtiğimiz sezon ayrılma talebi olsa da, ihtiyaç olduğu söylendi ve sezon sonu adına söz verildi. Sezon sonu geldiğinde de beklediği transfer gerçekleşmediğinde mutsuz olması ve kafasının karışması doğaldır. Okan Hoca da haklı bir yandan, ön elemelerin telafisi yoktu. Nelsson'dan da o an vazgeçmek kolay değildi. O süreçte el kol bağlı olunca, ister istemez kötü yönetildi.

Sonrasında da Davinson Sanchez transfer edildi. Bence bu transfer doğruydu. Nedeni de Nelsson'dan kaynaklı bazı eksikler. Ağır olmasından ötürü orta sahada beklenen baskıya katılmaması, topla ilişkisinin o kadar üst düzey olmayışı ya da kat etmeyişi. Savunma tarafını asla eleştirmem, o konuda gayet iyi. Top sendeyken ve baskıda bazı eksikler vardı, bu yüzden de Davinson Sanchez gibi iddialı bir transfer gerçekleşti ve büyük katkı alındı.

Bu sefer de Nelsson'u kenarda tutmak lüks halini aldı. Yedek kalmak için de fazlasıyla değerli. Transferi noktasında ciddi gelir elde etmeyi bekliyordun. Yedek kalınca da o değer ister istemez düşüyor. Beklentin de haliyle kademe kademe düştü. Hatta en son "opsiyonlu kiralanır" diyenler bile oldu. Davinson Sanchez'în sakatlığı, Nelsson'un şansı diyelim. Nelsson o süreçten itibaren üst üste forma şansı bulunca eski kalitesini hatırladı.

Formayı yeniden aldıktan itibaren kötü maçı yok. İşin savunma kısmında da geçen sezon gösterdiği kaliteyi yakaladı. Bu durum da piyasasını yeniden parlatması demek. Davinson Sanchez geri döndüğünde, formayı alması o kadar kolay olmayacaktır. Nelsson bu kadar iyi giderken kesilmesi forma adaletini sorgulatır. Davinson Sanchez'in yokluğunda kara kara düşünürken, Nelsson'un dönüşü elimizi fazlasıyla güçlü kıldı.

Abdülkerim Bardakcı'nın istikrarını tartışamayız. Ondan vazgeçmek imkansız. Davinson Sanchez ve Nelsson da sağ stoper için 2 müthiş isim. Tercihim yine Davinson Sanchez ama Nelsson'u yabana atmamak gerekiyor. O da sezon başındaki ruh halinden uzaklaşmış, yeniden formaya sarılmış. Ocak transferinde ayrılığını beklemiyorum, o iş yine sezon sonuna kalır. Avrupa için 3 isim kadroya yazabilirken, çok fazla değişim sağlıklı değil.

8 yorum:

  1. Galatasaray bu sezon da savunma anlamında iyi. Geçen sezona göre rakipler ceza sahamıza biraz daha rahat giriyor ama hem 3 tane iyi stoperimiz hem de formda bir Muslera sayesinde son 6 maçta sadece 1 gol yedik o da penaltıdan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoperler çok kaliteli. Ligin en iyi 3 stoperi sende.

      Sil
  2. Kaan,Nelsson, Sanchez ve Abdülkerim. Müthiş 4 'lü oldu. Maşallah nazar değmesin:) Öndekiler biraz daha becerikli olsa her maç fark atarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tandem güçlü. Kiralık oynayıp gelişenler de var..

      Sil
  3. bizi ayakta tutan savunma performansımız zaten. hücum oyuncularımızın hemen hepsi sezon başından beri leş atmasına rağmen hâlâ rekor puan ortalaması ile gidiyorsak bunu sağlayan savunma hattındaki oyuncular, torreira, kaan, barış gibi isimlerdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirememek maalesef sezonun en büyük sorunu oldu..

      Sil
  4. Nelsson kalitesinde bir yedek olması bir yandan avantaj ama her oyuncu sağlam olunca da birden dezavantaja dönüşüyor. Burada dengeyi kurmak teknik direktörün işi artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoperde de rotasyon zor maaalesef. Bu da şanssızlık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir