8 Ocak 2024 Pazartesi

Eyüp Aydın ve Efe Akman'la da o rotasyonu tamamlayacaksın


Sakat, cezalılar ve Afrika Uluslar Kupası yolcuları var. Alternatifler kısıtlı. Doğal olarak da kulübeyi gençler oluşturdu. Mesele kulübeyi zorunluluktan dolayı gençlerle doldurmaktan ziyade, an geldiğinde "şans" verebilmek. Şu maç 1-0 tamamlanmış olsa, eminim ki maçı 2 oyuncu değişikliği ile tamamlayacaktık. Tete ve Kazımcan Karataş'ın oyuna gireceğini zaten biliyorduk. Orta sahayı kalabalık tutmak gerektiğinde Eyüp Aydın'ı oyuna alabilmek mesele.

Okan Hoca'yı eleştirdiğim nokta da bu. Eyüp Aydın'ın Konyaspor maçına kadar 1 salisesi bile yoktu. Bayern Münih'in üzerine titrediği, potansiyeli yüksek ve senin de transferi için çok çaba sarf ettiğin bir futbolcu. 11'e at, ısrar et tarzı şeyler yazmıyorum. Rotasyona ekle, yavaş yavaş süre ver, en azından bir alternatifin olsun. Orta sahada sayısal anlamda fazlayız da, formsuzluk ve sakatlık da bol oldu. Eyüp Aydın'a da bakmak lazımdı.

Konyaspor karşısında, maç 2-0'a gelip "iş bitti" gibi göründüğünde ancak oyuna girebildi. Allah büyük işte, topa değdiği ilk an asisti yaptı. Klas bir sol ayak, bunu hep söyledik. Kornerde topun başına geçti ve nihayet şu ortayı kalenin içine doğru kesmeyen bir futbolcu gördük. 3-4 dakikada oyun anlamında bir şey konuşamayız. Ancak potansiyelinden bahsedebiliriz. Kupa maçını bekleyeceğiz artık. Ümraniyespor karşısında 11 başlar ve umarım müthiş bir futbol oynar. O andan itibaren "rotasyonda" ihtimal olacak gibi.

Efe Akman, Ali Turap Bülbül gibi gençler için de bu söylediklerim geçerli. Orta sahada şu an sayısal anlamda eksiksin mesela. Eyüp Aydın ya da Efe Akman'ın ihtimal olabilmesi lazım. Sertlik, tempo ve mücadele ararken bu gençler gayet iyi tercihler. Topu da iyi kullanırlar, hareketliliğini arttırırlar. Şans vermekte geç kalıyoruz. Çocuk 18 - 19 yaşına geliyor ama hala genç ve tecrübesiz muamelesi yapıyoruz. 

8 numara transferi bence gerekmiyor. Ndombele ve Kerem Demirbay orayı götürür. 6 desek Torreira zaten müthiş, Kaan Ayhan da iyi alternatif. Eyüp Aydın ve Efe Akman'la da o rotasyonu tamamlayacaksın. Yeni bir transferin gerçekten anlamı yok. Alacağın 8'in şu Kerem Demirbay ya da Ndombele'den daha iyi iş çıkarabilmesi de tartışılır. Beklentini an itibarıyla karşılamaya başladılar. Gençlere güvenelim, artık rotasyona atmaya başlayalım.

15 yorum:

  1. Transferde enerjiyi 10 numaraya vermek lazım. 8 numara bi şekilde gidecek artık. Ekonomik bir çıkmaza da girmemek lazım maaş yükü arttı çünkü. Hep transfer hep transfer güzel tabii ama sürdürülebilirliği yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 numarayı Demirbay ve Ndombele çözüyor bence.

      Sil
  2. 1-sol bek 2-on numara 3-forvet forvet lâzım..dzeko bize gelmek istemiş,almamışlar fena mı olurdu bir maç onu bir maç icardiyi oynatsaydık..bir de eyüp orta kesme antremanı yaptırsın abilerine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 bence 10 numara, sonra sol bek. Dzeko kötü olurdu, elinde Icardi varken. Birlikte oynayamazlar. Dzeko'yu almak, Icardi'ye seni almıyoruz demek anlamına gelirdi.

      Sil
  3. Haklısın ama gider 30 yaş üstü oyuncu alırlar

    YanıtlaSil
  4. Efe Akman hocanın 4231inde Mertens'in yerine olur mu? Şu anda en boş bölge orası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. efe daha çok 6-8 arası oynuyor. hamza daha yatkın oraya. ama efe 10 no da oynar. çünkü gerçekten çok yetenekli. yaşına bakılmadan oynatılması lazım bunların. arda güler 18 yaşında real madrid'e transfer oldu. en yakın örnek işte. tamam arda güler çok başka bi yetenek ama bizim alt yapıda da çok iyi kumaşlar var. ama maalesef okan hoca işlemiyor.

      Sil
    2. Aynen öyle. Efe Akman 6 8, Hamza Akman olur ancak oraya. Ama o da dripling özelliği ile öne çıkan 8 numara. 10 için yine zor.

      Sil
  5. 10 numara ve solbek alıp transferi kapatmak gerek. 6 ve 8 numarada alternatif çok. Çok fazla transfer uyum sorunu ve takımın ritmini etkiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu da dönüyorken, orta sahanın merkezi sorunsuz bence.

      Sil
  6. Türk hocaların geneli böyle. Gençlere güvenemiyorlar. Maç koptuktan sonra süre veriyorlar. Galatasaray da maçları erkenden koparsa Okan Hoca daha çok süre verir hepsine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvenmek, şans vermek, rotasyonu bu isimlerle tamamlamak lazım.

      Sil
  7. Takımdaki diğer yıldız görünümlü oyunculardan sıra gelmiyor ki gençlere bu maç kimse olmadığı için sahaya sürüldüler fakat 90. Dakikadan sonra biraz daha erken oyuna alinmamalari Okan Hoca'ya eksi yazar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir