9 Ocak 2024 Salı

8 numaradan ne bekliyorsak, bu 2'li onu vermeye başladı


Ndombele için gelen haberler "idmanlarda ayağından top alınamadığı" üzerineydi. O etkiyi sahada bir türlü göremiyor olsak da, idman performansından memnun olunduğu yazıldı hep. Konyaspor onun için hem fırsat, hem de son şanstı. Bunu iyi kullandığını düşünüyorum. Torreira'nın olmadığı bir günde, Kerem Demirbay ile birlikte merkezi müthiş tuttular. Her 2'sinin de oyunun 2 yönündeki etkisi gayet iyiydi.

Galatasaray'ın orta sahadaki eksiği, merkezden dripling ile seni öne taşıyacak, rakibin dengesini tutacak bir futbolcuydu. Ndombele de bu yüzden transfer edilmiş ama şu ana kadar beklentiyi karşılayamamıştı. Konyaspor karşısında yer yer o driplingleri gördük. Dripling üzerinden oyunu sürüklemese de, merkezde seni rahatlattı. Basit ama doğru oynadı diyelim. Garanticiydi biraz, çok risk almadı. Yine de dikine ve doğru oynuyor. 

O dikine topların etkisi artıp, Icardi de geri dönünce asıl katkı alınmış olacak. Ndombele, kapanan rakibi açabilmek için iyi isim. Çünkü rakip eksiltir, topu tutar, gerekirse faul alır. Konyaspor karşısında gösterdiği performans değerliydi, daha fazla şans vermek lazım. Kerem Demirbay'a dönersek, üst üste 11 oynamaya başlayınca artan etkisini görüyorsunuz. 8 numara için maalesef manasız bir sirkülasyon yaptık. 1 maç Oliveira, 1 maç Kerem Demirbay, bazen Ndombele. En istikrarlıları Kaan Ayhan'dı ama onun da oyunda olması gereken maç tipi farklı.

Kerem Demirbay'ın kalitesi üst düzey. Bundesliga'da zaman içinde 10'dan 8'e evrilmişti. Hatta yer yer pasör 6 numara gibi bile oynadı. İyi pasör, o da ısrarla dikine ve doğru oynar. Savunmada da mücadele içerisindedir. 8 numaradan ne bekliyorduk ki? Kerem Demirbay sana onu verir ve yerli oynayabilme durumu da avantajın. Çok yabana atıldı, hatta bir ara unutuldu. Torreira'nın olmadığı bir günde dahi ayakta kalabiliyor artık. 

Ndombele de Kerem Demirbay da kazancın olmalı. 4-3-3 oynasan, 2 net 8 numara aslında. 4-2-3-1'in devamında dahi bence 8 numara transferi çok büyük bir ihtiyaç değil. Elde olan seni idare eder, taşır. 10 numara ve sol bek transfer etmen gerekiyor, özellikle de 10 numara. Üretebilmek, rakip ceza sahası çevresindeki etkin adına bu önemli. 8'de sorun görmüyorum. Hatta orta sahanın merkezinde alternatif için de gençlere bakmamız gerekiyor.

8 yorum:

  1. şu zaha'yı da ikinci forvet gibi kullansak var ya uçar gider. şut tehdidi, oyun aklı, top kullanımı vs bunları rakip yay civarlarında değerlendirsek çok çok büyük katkı alırız. sol kanatta bal yapmayan arı gibi boşuna takılıyor.

    YanıtlaSil
  2. Zaha'dan 10 numara yaratmayı denesek keşke. Sağ kanatta Tete'nin üstüne gitmek lazım. O da bence maç yaptıkça düzelecek. Biraz özgüven kazanacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynadı da orada, katkısı vardı. Şu ana kadar kullanırız diye düşünüyordum.

      Sil
  3. Okan Hoca 'nın Sivas maçında Torreira,Kerem D.ve Ndombele 3'lü olarak çıkması doğru olacak. Mertens 2. Yarı hamle olur. İleride ise Kerem , Tete ve Zaha denenmeli.Zor maç olacak. Hava şartları da zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 oynasak keşke, Zaha da 9 numara gibi oynardı. Hoca dönmeyecek ama, ondan da eminim.

      Sil
  4. berkan da döndüğüne göre merkezde eksiğimiz yok. 10 no transferi gerekli. ayrıca genoa, berkan'a niye pek şans vermedi anlamadım. geçenlerde kupa maçlarını izledim, berkan açık ara en iyi oynayanıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merkez orta saha oturdu artık, yeterli alternatif seviyesine ulaştık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir