4 Ocak 2024 Perşembe

Torreira ve Boey gibi 2 alternatifsiz futbolcumuz cezalı


Ziyech ve Oliveira'yı yok hükmüme aldığım için, Konyaspor maçının eksikleri arasında saymıyorum. Ziyech'in Afrika Uluslar Kupası'ndan doğru Galatasaray'a döneceğini düşünmüyorum. Oliveira da ciddi bir sakatlık geçirdi, bu sezon geri dönemez. Torreira ve Boey gibi 2 alternatifsiz futbolcumuz cezalı. Sezonun ilk yarısında o kadar müthiş istikrar gösterdiler ki, yoklukları üzerine bir senaryo düşünmedik. Oysa alternatifsizdi bu adamlar. Yanlış kadro mühendisliğinin acı faturasını daha ağır ödeyebilirdik.

Konyaspor maçında sarı kart cezalarını çekmeyeceklerse hangi maçta çekecekler diyorum. Bir noktada olmayacaklardı ve o gün geldi. Bu 2'linin yerine kim oynayacak? Aslında doğru olan, Boey'in yokluğunda Ali Turap Bülbül'e şans vermek. Bazı maçlarda kenarda tutmamıza rağmen, 1 dakika dahi süre veremedik. Maçlar kopmuyor çünkü, sınırda ilerliyor. Davinson Sanchez de oynar mı oynamaz mı bilinmez. Yoksa o da sağ bek için opsiyon olurdu.

Opsiyonlar var aslında. Barış Alper Yılmaz'ı sağ beke kaydırabilir, Kazımcan Karataş sol bek olabilir. Kaan Ayhan'ı direkt sağ beke yazabilirsin ama Boey ile bambaşka tarzlar. Bu da farklı bir oyun demek. Ayrıca Torreira da yok. Kaan Ayhan'ı sağ beke çekmek tehlikeli olabilir. Oliveira da yok, Ndombele / Kerem Demirbay 2'lisi demek bu. 2 tane 8 numara ile oynayacaksın. Kerem Demirbay işi kurtarıyor da, Ndombele çok büyük bir bilinmez.

İdmanlarda top ayağından alınamıyormuş. Maça geldiğimizde ise o etkiyi hiç görmedik. Görebilsek aslında şu an başka bir noktaya geçerdik. Ndombele'nin driplinglerine bu maçta ihtiyaç var mesela. Tabi niyeti varsa. Opsiyon çok olmadığından, Kerem Demirbay ile birlikte orta sahayı oluşturmaları olası. Konyaspor'un seviyesi geçen sezonlara göre düşük görünse de hafife almamak lazım. Çok eksiğin var, daha önce provasını yapmadığın eksikler bir de.

Hücum oyuncularının ekstra performansına bakacağız. Ekstra da değil aslında, kendi kalitelerini yansıtmaları lazım. Icardi dinlenmiş oldu, eski formuna geri dönmeli. Zaha ve Tete bu maç adına iyi opsiyon. Kerem Aktürkoğlu da forvetin arkasında başlar ve bu 4'lüyle Konyaspor karşısında çok zorlu anlar yaşamaman gerekiyor. Orta saha ve bek sorununa rağmen sorun yaşamamalı. Davinson Sanchez de dönüyor artık, elimi çok rahatlatacak.

13 yorum:

  1. Fb'de Fred ne kadar önemliyse aslında bizde de Sanchez o kadar önemliydi ama Nelsson var diye pek takılmamıştık. Savunma tarafında olmasa da oyun kurulumunda ve baskılı oyunda Sanchez baya büyük rol oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma çizgini öne çekiyor, baskıyı orta sahada yapıyorsun direkt.

      Sil
  2. Artık hocanın ne yaptığı ne oynattığı önemli. Ziyech fiyasko Tete fiyasko elinde net katkı aldığın Zaniolo elden çıkarıldı. Satılmış olsa yine anlayış göstereceğim kiraladık ama. Kaynak oluşturduk da diyemiyorum. Ortasaha da Oliveiradan fazlasını veren yok yeni gelenlerde. Neden aldık o zaman. Bir Vecino muhabbetidir dönüyor. Hala aynı fikirdeyim Vecino bu takımın oyuncusu değil. Takımda sözü geçen adamların akrabalarını takıma doldurmanın anlamı yok. Vecino bu takımın oyuncusu değil. Çıkıp Arabistan işi karıştırdı diyoruz da hedefimizde olan kimse (Paredes-Kamada-Renato) hiç biri oraya gitmedi. Demek ki bir sıkıntı var. Yunusu gönderdin, Berkan’ı gönderdin, Zaniolo gönderdin, Dubois gönderdin yerine adam almadın transfer böyle yapılmaz. Giden hiç bir oyuncunun yerini dolduramadın eldeki gençlere de yönelmedik Eyüp Aydın 0 dakika Ali Turap 0 dakika Ali Yeşilyurt 0 dakika. İçerden devşirdik durduk saçma sapan işlere imza attık. Oldu bugün katkı aldık ama kazanım? Kimi parlatıp satacağız? Kimi kazanacağız ? Eyüp belki de transfere gerek yok diyecekti bize. Ali turap Boey yoksa ben varım diyecekti belki de bu denli kör beklemeyecektik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tete fiyasko değil, maalesef Ziyech kurbanı. Zaniolo da gitmek istedi, keşke kalsaydı.

      Sil
  3. takım on gündür maç oynamıyor,dinlenik ve taktik idmanları yapmak için yeterince uzun süre vardı..elinde hem sağ bekin,hem sol bekin hem ön liberon yoksa 3-5-2 yi deniyceksin der almanlar..muslera-apo-nelson-davidson-tete-demirbay-dombele-aktürkoğlu-zaha-mertens-icardi..onbiriyle çıkardım.barış alper,bakambu,kaan ayhan,dervişoglu da yedekten sana katkı verir..hatta eyüp aydın bile 3-5-2 de daha önce oynamıştır,yani oynamayı biliyodur bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinde tam kadro varken 433 oynatmayan adamın 352 yi oynatmasini beklemek? Almanlar ne derse desin Okan hoca bildiğini okur. Hiç öyle hatalarından ders alıyor falan da demesin kimse, bu güne kadar hiç bir hatasından ders aldığını gormedik.

      Sil
    2. 3-5-2 zor, zaman ve uyum ister. Şu dakika da böyle keskin denemelerin zamanı değil. Okan Hoca işini bilir, şu noktada takımı tutması büyük olaydır.

      Sil
  4. Sağ bekte Ali Turap oynamalı artık. Bu maçta kaybetsek en fazla Ali Turap yüzünden üç puan kaybederiz fakat futbolcuyu kazanırsak yeni bir sağ bekimiz olur. Orta sahada da Demirbay Kaan ikilisi oynayabilir. Kaan'ı sağ bek oynatmak orta sahadan da kayıp olur bunu unutmamalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de süre verirdim ama belli ki verilmeyecek.

      Sil
  5. Barış sağ bek , Kazımcan solbek , Kaan 6 numara oynar. Kerem ameliyat oldu. Onun oynamama durumu varsa büyük sıkıntı. Zaha ve Tete 'ye bakacağız bu durumda.

    YanıtlaSil
  6. Okan Hoca, bu kadar eksik varken Eyüp, Ali Turap gibi oyunculara süre vermeli. Kendi sahanda Konya karşısında bunları oynatabilmeliyiz. Ama sol bekte yine Kazım'a dönersek hakkaten büyük hayal kırıklığı olur. Zaha, Tete bu maçta iş yapmalılar. İcardi'nin de idmana çıkmadığı söyleniyor. Ne sakatlıkmış bu geçmedi 14 gün daha geçmesine rağmen. Ben olsam amaca yönelik bir 10 numara ve golcü alıp sonuç alırdım. Kalan maçlarda herkes kapanacak, herkes uzun vuracak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazımcan Karataş da genç ve senin futbolcun sonuçta. Son bir şans bulabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir