1 Mart 2024 Cuma

Kenardan getirdiğinde de etki edemiyorlar, bir de 11 oynamayı bekliyorlar


Karagümrük karşısında Tete ve Zaha'nın 11 oynamasına bir şey demem. Oliveira'nın 11 başlaması doğru rotasyon hamlesi değil ama Tete ve Zaha'nın 11 başlaması doğru. Kanatlar için daha başka alternatifin yok ve iş her noktada "bu maçta ayaklansınlar" dedirtiyor. İstisnasız şekilde de istediğini alamıyorsun. Tete için Ankaragücü deplasmanı umutlandırırken, hemen ardından oynadığı maçlar utandırdı. Zaha da uzun zamandır kayıp ve bulunacak gibi değil.

Sahaya çıkan 11 de çok dengesiz. Barış Alper Yılmaz'ı şu maçta forvet oynatmayı anlamadım. Icardi'nin olmaması doğal da, Barış Alper Yılmaz'la forveti rotasyon yapmamalısın. Vinicius'un oyuna sonradan girip kötü iş çıkardığını bilmekle birlikte, bu maçta 11 oynamak zorundaydı. Barış Alper Yılmaz da yoruldu, vurup gitmekte zorlanıyor, bu da doğal. 90 dakika, en üst düzey eforda kullandın. Beşiktaş maçı için handikap işte.

Kerem Aktürkoğlu forvetin arkasıydı, yer yer Zaha ile mevki değişti. Bu da etki etmedi, bağlantıdan eser yoktu. Oliveira'dan katkı alamazken, en önemli hücum kozun ilk yarıda Berkan Kutlu'ydu. Bu da takımın durumunu özetliyor. Zaha'yı uzun süre sahada da tuttu. 45'de çıkar diye bekliyordum. Alan da buldu, şut imkanı da. İstisnasız kaleyi düşündü, 5-6 kişinin arasından bile ya tutarsa diyerek şut çıkardı. Takımla o kadar alakası yok ki. Çalım atamaz, dripling yok, şutlar etkisiz.

Tete ise ilk yarıda bulduğun tek tük pozisyonların bitirme anlarında var. Top ona bir şekilde geldi. Bir futbolcu, istisnasız şekilde bu kadar mı kötü final yapar? Bitiricilikten eser yok, kaleyi tutturamıyor. Final pasları da felaket. Tete de aynı şekilde çalım atamaz, dripling yok, şutu zaten konuşma. Potansiyel diyorduk da, şu an Pino ve Carrusca gibi isimlere rahmet okutuyor. Yunus Akgün gibi bir değeri vardı bu takımın. Ne kadar kolay harcadık değil mi?

Zaha ve Tete'den katkı alamıyorsun. Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz'ın mutlaka sahada olması gerekecek. Kenardan getirdiğinde de etki edemiyorlar, bir de 11 oynamayı bekliyorlar. Ufukta bekleyen isim ise Ziyech, bir ruhsuz daha. Bu kadar alternatifsizlik içinde kalan maçlar nasıl geçecek bilmiyorum. Sadece lige odaklanılacak, kadro da kağıt üzerinde yeterli ama hamle imkanı olabildiğince kısıtlı.

23 yorum:

  1. 1 önceki sezon transferde ne kadar doğru hamle yaptıysak bu yaz transferde kerem ve davidson dışında ciddi karavana üstüne boeyde gidince takım halinde çuvalladı

    YanıtlaSil
  2. Türkiye kupasındam elenmemiz işte bu yüzden hayırlı oldu, kerem ve barıştan başka kanat yok, mertensten başka 10 numara yok, icardiden başka forvet yok hani tok derken idare edebilecek birileri falanda yok bildiğin bu adamlar sürekli oynamak zorunda ki bunlardan kerem %50 iyi/kötü oluyor malesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olmadı, bu noktada gelmişken, orada da yürümek gerekiyordu.

      Sil
  3. nwakaeme üzerinden yola çıkarak zaha çok iyi iş çıkarır diyorduk ama atladığımız yerler vardı. nwakaeme oyun aklı ve tekniği ile zaha'nın çok çok önünde. zaha'da bunların olmaması da büyük problem işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kıyasım da tam olarak buydu ve hayal kırıklığım büyük.

      Sil
    2. İşin garip tarafı şu ki. Zaha geniş alanda muazzam işler çıkartan hatta birçok stoperin yetişemeyeceği bir oyuncuydu. Bir bacağı protez değilse bunları yapabilmesi lazım. Trabzon maçında o sinyali de vermişti oysaki. Geniş alan bulunca yapabileceklerini görmüştük. Son maçıydı Galatasaray’da nazara mı geldi, beddua mı aldı, ne yaptı bilmiyorum ama Fiziğini bile kullanamaz hale geldi. Çok garip bir düşüş var. M. United maçında fiziğiyle yapabileceklerini gösterdi bize. Ligde de uzun topları ona oynadık indirdi aldı döndü verdi topu dağıttı yaptı birşeyler. Şimdi pas atmıyor, koşmuyor, fiziğini kullanmıyor. Takım oyuncusu olduğuna inanmıyorum.

      Sil
    3. Ben de onu anlamıyorum ya zaten. Hareket edemiyor, hız bitmiş. Biraz fizik güç kalmış, o da hareket etmediği sürece bir işe yaramıyor.

      Sil
  4. tete ile aynı cümle içinde yer aldıkları için pino ve carrusca'ya büyük hakaret etmişsin. özellikle de pino. deparı ve şutları çok güçlüydü. kıyas edilemezler. hatta tete'yi kimseyle kıyaslayamam. onun gibisi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tete'nin geçmiş potansiyelini bilmesem tamam da, bu izlediğim adam inanılmaz :(

      Sil
    2. Abartısız söylüyorum bu adam PTT de bile oynayamaz. Fizikli bir oyuncu hiç olmadı doğru ama oyun aklı çok yüksekti. Akan oyunda 1 2 gol bulsa özgüveni yerine gelecek. Adam sanki ilk maçına çıkıyor gibi çok heyecanlı eli ayağına dolaşıyor.

      Sil
    3. Gelecek ama o golü bulacak gibi hiç görünmüyor.

      Sil
  5. geçen sezon transferler için karakter analizi yapıyorduk demişti erden timur. zaten icardi, mertens, torreira gibi aidiyet duygusu yüksek karakter sahibi isimler bu söylediklerini doğruluyor. ama bu sezon o karakter analizinin yapılmadığı çok net belli. yoksa bu sezonki transferlerin çoğu o testi geçemezdi. özellikle de ziyech ve ndombele.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech'te özellikle o analizden sınıfta kaldık :(

      Sil
    2. Aslında karakterli oyuncular arasına bu tip iki tane oyuncu koysan sorun olmaz. Oturmuş bir iskelet var takımın abileri de Kayserispor’dan gelen oyuncular değil. Icardi kariyeri Zahadan da büyük Ziyech den de. Mertens için kariyer kıyası yapamasak da. İtalyada ligdeki 20 takımın da alkışladığı bir adamdı. Onlardaki problem çok başka bence. Angelino için dediğimiz şey gibi. Bazı çiçekler bazı topraklarda olmaz. Zaha, Ziyech olmadı.

      Sil
    3. Olmadı ayrı, burayı da çok benimseyemediler.

      Sil
  6. Zaha her gün düşüyor. Bence gitmek istiyor yada yedek kalmayı sorun ediyor. Zaten instagramdan yaptığı ergen paylaşımlar bunu gösteriyor. Tete için kamp görsün isterim takımla gerekli kondisyon yüklemesini biz yapalım bi görelim isterdim. Şu hali sadece Yunus Zaniolo gerisinde değil Morutanın bile çok çok gerisinde. Yaşı çok genç kiralık bile gidip kendisini bulması doğru olur. Büyük paralar kazanılabilir ondan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gün fizik kalitesi de düşüşte gerçekten. Çok toparlayacak gibi de görünmüyor.

      Sil
  7. kerem, barış, mertens, icardi dörtlüsünü pamuklara sarmamız lazım. hiçbirinin alternatifi yok. işin komiği de geçen sezon bunların üstüne rashica, yunus, zaniolo vardı elimizde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonun gerisine düşmek zaten mesele :)

      Sil
  8. Muslera, Sanchez, Köhn,Abdülkerim, Torreira,Kerem, Barış ve Icardi. Mertens futbolu bırakacak. Onu yazmadım. Gelecek sezon Zanilio 10 numara oynayabilir. Ziyech, Tete ve Zaha gibi oyuncular devamlılığı olmayan ve güvenemeyeceğiniz tipler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo 10 numara oynayamaz çünkü adam net bir kanat forvet ve açık alan isteyen bir oyuncu, ayrıca çok zorlayarak oynayan bir oyuncu. Orta sahaya 10 numara pozisyonuna alıp rakip stoperlerin ve Orta sahalarin kucağına atarsan hiç bir işe yaramaz hale gelir. Keza açık alan isteyen bir kanat forvet olarakta süper ligde Galatasaray da oynayamaz, sezon boyunca 3 5 takım haricinde kimse bize karşı açık oynamıyor.

      Sil
    2. Zaniolo, Okan Hoca'nın düzeninde forvet arkası oynayabilir. Yeter ki biraz daha çalışkan olsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir