1 Mart 2024 Cuma

Rotasyon tamam da, doğru isimlerle yapmadığın sürece bir anlamı kalmıyor


Eksikler geri dönmeye başlarken, iş yine eskiye benziyor. Oliveira'nın olmadığı haftalarda, Eyüp Aydın'ı yavaştan rotasyon için ısındırmış ve katkı almaya başlamıştı. Oliveira geri dönünce ise forma bir şekilde ona geldi ve denenmeye başladı. Bıraktığı yer iyi değildi, sakatlık dönüşü ise daha kötü. Bundan sonra toparlar mı, bence imkansıza yakın. Süre almaya devam eder mi dersek, görüntü bu olacak gibi.

Bazı bile bile ladesler var. Sakatlıktan döndüler ve yine forma onlara geldi. Ndombele de iyileşti ve kulübeye yerleşti. Bu maçta olmasa da, sonraki maçta o da süre almaya başlar. Karagümrük karşısında, Oliveira'yı 11 oynatmak doğru rotasyon değil. 45'de çıkardın işte. Tüm ilk yarıda orta sahanı eksik geçtin. Berkan Kutlu, savunma görevinin yanında, bir de hücum katkısı sağlamaya çalıştı. Dripling yaptı, şut attı, kilit pası var. Oliveira'dan beklersin bunları.

Sonradan oyuna aldığında da görüntü farksız. 2 pas yapar, oyunu sakin kılar diye düşünürsün ama tempodan geriye bir şey kalmamış. 15 - 20 dakikalık dahi canı kalmadığını düşünürken onu 11 başlatmak bile bile lades. Eyüp Aydın, Gökdeniz Gürpüz gibi isimlerle gir rotasyona mesela. O şekilde elen gerekirse, kim ne diyecek? Rotasyon tamam da, doğru isimlerle yapmadığın sürece bir anlamı kalmıyor.

Eyüp Aydın, oynadığı maçlarda kötü iş çıkarmadı ki. Karagümrük karşısında oynatsan yine iyi iş çıkarırdı. Oliveira'ya göre daha tempolu ve mücadeleci. Tekniği de iyi, topun sende kaldığı anlarda kıymeti var. Berkan Kutlu ile oynasınlar, o bölgede üst düzey enerji sağla. Oliveira'yı oynatırken, Berkan Kutlu'yu tek başına bırakmış oldun. 45'de de doğal olarak Kerem Demirbay'a, hatta Mertens'e döndün ve onları da yıprattın.

9 yorum:

  1. Sergio için birçok şey demek istiyorum ama kendimi zor tutuyorum. Belki kalan 11 maçta 1-2 kere birşey yapar umuduyla. ama sene bittiğinde kendisi ile inşallah vedalaşırız. Bizim artık böyle rahvan oyunculara değil deli fişek tempolu güçlü, 1 omuz darbesi ile yıkılmayan canavarlara ihtiyacımız var. böyle adamlara gidelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetim gitmediği sürece olmayacak o dediğin. Bedelsiz son dakika boş transferlere gideceğiz yine. Söğüşleniyor klüp.

      Sil
    2. 2 pas yapamaz halde, Feghouli'den fizik olarak kötü durumda. Söz bitmiş onun için :(

      Sil
  2. Oliveira kendini ligin üzerinde gören ama 5 para etmez bir oyuncu. Egosunu kenara bırakmadığı sürece olmayacak. Takım oyunu oynamayan tek bir isim bile takıma transfer edilmemeli bu saatten sonra. Oliveiradan çıkmak da kolay olmayacak bu arada. Kazandığı parayı verebilecek bir Avrupa klübü zaten yok. Araplar için de gerekli market değeri yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonu iyiydi, aidiyetine de tamamım ama düştü. Toparlanması da imkansız olarak görülüyor.

      Sil
    2. Geldiği gün burada yazılanları hatırlıyorum. 3+1 yıllık sözleşme. 3 milyon € kontrat. İşin buraya geleceği belliydi. Alındığında gerekli bir adamdı ama çok çabuk fizik olarak bitti. Gelecek 2 sezon da bizim için eziyet olacak çok belli.

      Sil
    3. Bu işin buraya geleceği bence de belliydi ama ben ilk 2 sezon katkı alırız diyordum yine de.

      Sil
    4. Stil olarak böyle rahvan, ağır adamlara gitmemek lazım artık. Sen etiket de diyorsun. Etikete gitsek dahi en azından daha dinamik, güçlü tempolu orta sahlara gitmek şart bence. Kerem D.'de bu tarz bir oyuncu.

      Sil
    5. Mertens mesela. Bu tarz etikete hayır demiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir