2 Mart 2024 Cumartesi

Galatasaray'ın elinde asla bir kadro enkazı yok


Galatasaray'ın elinde asla bir kadro enkazı yok ve gelecek sezonun kadro mühendisliği de az çok belli. Okan Hoca'nın 4-2-3-1'i üzerinden düşünürken, ne tip futbolcu tarzına ihtiyaç duyulduğu belli. Etiketten mümkün olduğu kadar uzak durup, sistemi güçlendiren, tempolu futbolculara yönelmek lazım. Takımı da Icardi üzerinden kurgulayıp, "onun takımı" demek gerekecek. Icardi senin yıldızın, diğer isimler sistemi yükseltecek.

Mevki mevki gelecek sezonun rotasyonunu konuşalım ve kaleciden başlayalım. Muslera ile devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. 2. kaleci için ise Günay Güvenç'in güven vermediğini gördük. Avrupa listelerinde de yabancı sayılıyor ve bu durum handikap oluşturuyor. Muslera sonrasını da kurgulamak adına bir yerli transfer edilebilir ama kim? Böyle bir isim de yok. Altyapı kaynaklı da orası doldurulabilir.

Sağ beke mutlaka Boey muadili bir isim transfer edilecek. Alternatif olarak da Dubois var. Hadi Dubois gitti diyelim, Kaan Ayhan ve Ali Turap Bülbül gibi alternatifler gayet yeterli olacaktır. Sol bekte ise Köhn var, Dubois kalırsa oraya da alternatif. Berkan Kutlu'yu orada oynatabiliyorsun, Kazımcan Karataş dönecek. Berkay Yılmaz'ın transferi olası bir de, potansiyeli yüksek. Sol bek için de çok büyük bir sorun görünmüyor.

Davinson Sanchez / Abdülkerim Bardakcı tandemi ile gelecek sezon da devam edilir. Nelsson'un ayrılığı mutlaka gerçekleşir, Emin Bayram / Metehan Baltacı'yla o rotasyon tamamlanır. Gayet de yeterli bir rotasyon olur. Kaan Ayhan da stoper alternatifin diğer yandan. Elin güçlü ve oraya bir transfer gerektiğini düşünmüyorum. Altyapıdan 2 futbolcuyu rotasyona yazmış olacaksın ve Avrupa listelerinde büyük avantaj sağlayacak.

Torreira yanına mutlaka iyi ve istikrarlı bir 8 numara transferi gerekecek. O 8 numara da dinamizmi ve temposu üzerinden düşünülecektir. Prime Badou Ndiaye diyeyim, tarzı belli etmek anlamında. Kerem Demirbay, Berkan Kutlu ve Eyüp Aydın gibi alternatiflerin var. Efe Akman da kalması halinde bu rotasyona dahil. Yeterli yapı haliyle, bu orta saha kurgusu seni taşır ve Ndombele, Oliveira gibi isimlerden çıkmanın getireceği maaş boşluğu büyük.

Forvetin arkasına da iyi bir transfer gerekecek. Mertens'in daha genci bulunabilir mi bilmiyorum da, yaş haddi düşüş, her maç sahada olabilecek ve dinamizmiyle ön plana çıkacak bir 10 numara gerekiyor. Alternatifi için ise Gökdeniz Gürpüz'ü yavaştan hazırlamalı. Potansiyeli büyük bir genç elinde ama yeterince kullanabiliyorsun diyemem. Yunus Akgün de takımda kalması halinde, yavaştan bu mevki adına ısındırılacaktır.

Kanatlarda da sıkıntı görmüyorum. Barış Alper Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu'nu kalacak gibi düşünürsek, 11'deki yerleri de garanti. Yunus Akgün dönecek, Eren Dinkçi ihtimalinden söz ediliyor. Zaniolo da takımda kalabilir. Kanat rotasyonun gayet iyi. İlla "oyun kurucu" özelliği olan bir kanat denilebilir ama hocanın oyun kurgusunda bu tarz hareketli ve dinamik kanatlar daha önemli. Ziyech, Zaha ve Tete gibi etiketlere gerek yok.

Forvette ise Icardi'nin arkasına bir alternatif alacaksın. Güvenilir, belki biraz daha genç ve dinamik bir forvet gerekiyor. Vinicius da tutmayacak gibi görünüyor. Yazın da bu tarz hamlelerden uzak durulabilir. 3. forvet olarak ise Barış Alper Yılmaz yine alternatif, altyapıdan da gelebilecek isimler olabilir. Elde enkaz yok yani, gayet kurtarılır ve etiketten arındırılır bu yapı. Maaş maliyeti de düşer, dinamizm ve tempo kazanır, Okan Hoca'nın kurgusuna daha uyan bir kadro kurarsın.

13 yorum:

  1. Sorun çıkaran ve uymayan oyuncuları çıkardığımızda sıkıntı ortadan kalkacaktır. Zaha ve Oliveira hariç bu isimlerden çıkmak kolay olacak.

    Mertens'in daha genci Rafa Silva ama sozlesmesi bitiyor olsa dahi bize kolay kolay düşmez. Alınacak oyunculardaki en önemli etmen başarıya açlığı olur umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz dönemine plan belli, yapılanma kaçınılmaz..

      Sil
  2. kerem ve barış'a çok ciddi teklifler gelir ve red cevabı biraz zor verilir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2'si aynı anda gitmez bence, 1'i ayrılır.

      Sil
  3. Morutan'ın kiralık olduğu ve sezon sonu geri döneceği ortaya çıktı. Morutan'da alternatif olarak iyi bir oyuncu ve kalabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kalamaz. adam daha a.gücü'nü sürükleyemiyor , gs'de mi oynayabilecek ? olmayan potansiyelinden beklenti sahibi olduk hepimiz. ilk k.paşa maçına aldandık.

      Sil
    2. Ziyech ve Tete den daha iyi olduğu kesin de. Şuan takımda olsa bizim seviyede dediğin gibi tutunması zor bir oyuncu ama şu an ihtiyaç gelecek sene için sağ açıkta ters ayaklı oyuncu yerine orayı sürükleyen bir oyuncu alınmalı. Ben Barış Alper sene sonu transfer olacağına inanıyorum. Barış her geçen gün çok büyüyor futbol olarak. Aklı koyarak oynadığında fark yaratıyor.

      Sil

    3. Morutan konusunun da yanlış bildirilmesi skandal mesela. Bunun cezası kesilir mutlaka.

      Sil
    4. Bu arada yönetimin Morutan konusunda acil açıklama yapması şart. Anlamadığım Tff sitesinde Morutan'ın Ankaragücü ile 2026'ya kadar sözleşmesi görünüyor.Bu şekilde açıklamalar varsa Boey , Zanilio ve Bakambu transferlerini de supriz konular ortaya çıkabilir.

      Sil
    5. O transferlerde bir şey çıkacağını düşünmüyorum.

      Sil
  4. Zaha da bence gidecektir. Ama bize tek sorun çıkartacak adam Sergio Oliviera. Geldiği gün böyle olacağı belliydi. 1 devre top oynadı geçen sezonun 2. yarısı dahil bu sene de ortalarda yok. 2 sene daha kontratı var. Asla bir yere gideceğini sanmıyorum. Kalıp paşa paşa parasını alır. Maaşını biz ödersek Karagümrük'e gider en fazla. Bize de 30 metreden bir gol atar gittikten sonra.
    bu arada 6 milyon € ödediğimiz Yusuf Demir'i unuttun. Yunus, Zaniolo Morutan, Tete ... bu kadar kanadı ne yapacağız?
    çok değil 4 kişi lazım bize. Sağ bek, orta saha, 10 numara ve golcü. 4 tane kaliteli iyi adam alınmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an soyunma odasında da sorun çıkartıyor :)

      Sil
  5. Kale için altay bayındır muhtemel aday 10 numara yusuf yazıcı olacak gibi kerem aktürkoglu yada barış alperden biri transfer olur diye düşünüyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir