24 Mart 2024 Pazar

Sezon sonu futbolu bırakacak olmasının hüznü hala içimde


Symanski'nin son gol ya da asist katkısı ne zaman geldi hatırlamıyorum. Lige "tabela" noktasında iyi başlamıştı ama devamını getiremedi. Gerçi iyi oynadığı dönemde de "büyük" maçlarda kayıptı. Sezon başı adı Galatasaray'la anılıyordu. Büyük maçlardaki kayıp halinin ardından iyi ki transfer etmedik demiştim. Galatasaray'ın da hayalleri farklıydı. Mertens'i "alternatif" olarak görürken, bugün içinde bulunduğu şampiyonluk yarışının olmazsa olmazı.

Symanski ile istatistik kıyası yapılmış olsa da, yan yana anmayacağım 2 futbolcu. Arada çok büyük seviye farkı var. Symanski için x takım bu kadar ücret teklif etti gibi haberler de algının ta kendisi. Galatasaray söz konusu olduğunda çıkan haberlere bakın, bir de Fenerbahçe söz konusu olduğunda ortaya çıkan haberlere. Boey gideli 1 ay olmuş, Galatasaray'a geri döner mi diye algı üretiliyor. Aylardır tabela yapamayan Symanski ise 25 - 30 milyon avro'lara gidiyor.

Mertens'in Symanski'ye göre çıktığı maç sayısı ve aldığı dakika daha az. Çünkü ligin ilk döneminde kenardan geliyordu. Symanski ise sezon başından bu yana 11. Symanski 24 yaşında, Mertens ise 37. Mertens, ligin 2. yarısında yaptıklarıyla asist krallığına yürüyor. Gol noktasında da son haftalarda hep sahnede ve kaç tane kilit açtı sayamadım artık. Symanski'nin son attığı golü unuttum. Tabloda kalan tüm istatistiklerde de Mertens önde.

37 yaşında olan bir futbolcunun savunma katkısını görebiliyorsunuz. Üstelik bu adam forvetin arkası. Rakip sahada kazandığı top "pres" özelliğinin getirisi. Galatasaray'ın oyunu da bunu emrediyor. Hücum tarafında da istatistik yukarıda. Şut pası, başarılı ortası, isabetli pası. Baskıda veya kazanılan mücadelede de Mertens ismini ilk sıralarda görüyoruz. Sezon sonu futbolu bırakacak olmasının hüznü hala içimde.

6 yorum:

  1. Birkaç sene önce gelse Sneijder'i geride bırakırmış. Hagi çok başka seviye olduğu için onunla kıyaslamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bırakırdı. Mertens daha başka bir adam. Özellikle de istikrarı ve çalışkanlığıyla. 36 yaşında ancak alabiliyorsun :)

      Sil
  2. şu iki oyuncunun kıyas edilmesi bile saçma bence. biri napoli efsanesi , diğerinin ise görebileceği en büyük takım fenerbahçe

    YanıtlaSil
  3. Szymanski kaleye çok yakın oynadığında etkili bir oyuncu. Zor maçlarda dişe diş oynarken verim almak çok zor. Mertens ise hem defansif hem de ofansif oyunda olan komple bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaleye yakın etkili de, orada da çok özel bir yetenek değil. Büyük ve sert maçlarda istisnasız siniyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir