25 Mart 2024 Pazartesi

Rafa Silva & Galatasaray, daha ideal bir 10 numara düşünemiyorum


Mertens'in ayrılığı kesin gibi görünüyor. Futbolu bırakacağını konuşuyoruz, kendince farklı hayalleri var. En az 1 sezon daha kalsın isterdim. Sezona girerken "Mata" rolünü konuşuyorken, geçen sezon gösterdiği müthiş performansın da üzerine çıktı. Takımda devam ediyor olsa, yeni sezon için de "Mata" rolünü konuşurduk. Her şartta bir 10 numara transferi gerekiyor. Okan Hoca'nın 4-2-3-1'i içerisinde 10 numaranın rolünü, ondan neler bekleneceğini iyi biliyoruz.

Benfica forması giyen Rafa'nın adı çok dillendi. Dış basında da bu haber konuşuluyor. 31 yaşında ve sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Yaş haddine takığım normalde, etiketten de uzak durmak istiyorum. Yine de Rafa'yı etiket olarak görmüyorum ve maliyeti olan bir transfer yapılacaksa, forvetin arkası için gerçekleştirilmeli. O mevkide biraz daha "tecrübe" diyebiliriz. Rafa'nın istikrarı ve aidiyeti de aradığımız özellikler.

Hızlı, çok yönlü ve hareketli bir futbolcu. Cidde de tabelası var. Benfica'da geçirdiği son 5 sezona bakarsak;

2019 / 2020 sezonunda 36 maçta 11 gol 9 asist
2020 / 2021 sezonunda 46 maçta 9 gol 10 asist
2021 / 2022 sezonunda 45 maçta 12 gol 18 asist
2022 / 2023 sezonunda 47 maçta 14 gol 14 asist
2023 / 2024 sezonunda 44 maçta 18 gol 14 asist (sezon devam etmekte).

Portekiz Ligi ciddi kıstas. Benfica da son yıllarda çıkış içerisinde. Rafa, bu takımın olmazsa olmazlarından ama 31 yaşına geldiği şu günlerde ciddi bir sözleşme istiyor. Benfica'da kazandığı rakam 1.25 milyon avro. 3 - 3.5 milyon avro + imza parası gibi istekleri var. Rakam büyük ama böylesine garanti bir futbolcu için de karşılanabilir. 1 futbolcu için bu rakamları göze alacaksam, Rafa'yı ideal isim diye düşünüyorum.

Hücumun her noktasında var. Forvetin arkası, kanatlar, en ileri uç. Formasyonlara bağlı da joker özelliği değişiyor. 4-4-2'nin kanadı da oluyor, 4-2-3-1'in de. Ya da 4-4-2'nin forveti gibi izliyorsunuz. Çok hızlı, istikrarlı, dripling özelliği, topla hüneri güçlü. Topsuz oyunu da çok iyi oynuyor ve aidiyetli futbolcu. Mertens'in ön alandaki çalışkanlığı, hareketliliği, bağlantı olabilmesi bizim büyük kozumuz. Hadi onu belli bir yaş haddinden sonra alabildik. 31 yaş, Rafa gibi bir futbolcu için uzun yıllar demek. En az 3-4 sezonluk katkıdan söz ediyoruz.

Talibi bol olacaktır, zor transfer. Bu dönemde ciddi bir ücret istediği için ihtimalimiz olabilir diyorum. Barcelona için dahi adı geçiyordu. İmkansız görmüyorum ama zor olduğunu unutmamak lazım. Forvetin arkasını daha ideal bir isimle geçemeyiz. Biraz daha genç, sonrasında sana ciddi ücretler kazandıracak transferler istiyor olsak da, o tarz takımları da Rafa'nın etrafında kurduğunda değerli. Icardi / Rafa bağlantısında, etrafını bu 2'li üzerine donat. Ciddi bir skor katkısı bu 2'li.

8 yorum:

  1. 10 numaraya rafayı alıyoruz sağ beke sacha gibi savunması güçlü tempolu bir genç alıyoruz. Orta sahaya da kerem demirbayın arkasına genç driblingci badou tarzı bir adam buluyoruz. Türkiye'den oğuz aydını Almanya'dan eren dinkçi ve Fatih Demirellinin takibindeji oyuncuları alıyoruz. Ve 10/10 bir transfer dönemi geçiriyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ bek ve 10 numara profili bence de öyle. 8 için de dripling özellikli bir isim olmazsa olmaz.

      Sil
  2. Henüz 30 yaşında:) 31 değil. Tam aradığımız isim Umarım transferi gerçekleşir.

    YanıtlaSil
  3. 3-3.5 vermezsek bize düşme ihtimali zaten çok düşük. Mertens’in bizdeki rolünü en iyi oynayacak oyuncu piyasadaki. Roger Schmidt pres oyununu seven bir hoca olduğunu için bize adaptasyonu zor olmayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara için gerekirse bu rakamlara çıkmak gerekiyor. İlla 1 hamle için kesenin ağzı açılacaksa..

      Sil
  4. Yeterince tecrübeli ve maliyetli oyuncumuz var Önce bir bölümünden kurtulmak lazım çünkü rafa silva astronomik bir rakam olmadan gelmez döviz kuru ortada kariyerine yetegine diyecek yok fark yaratır lâkin daha genç symanski gibi scout transferi olur diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rafa Silva, net katkı ama. Garanti katkı hatta. Elbette önce bazı maliyetlerden çıkmak lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir