24 Mart 2024 Pazar

Benim beklentim, dripling özelliği olan bir 8 numara transferi


Yaz dönemi Dortmund'u ciddi anlamda bir değişim bekliyor. Emre Can, Sebastian Haller, Youssoufa Moukoko, Ramy Bensebaini ve Salih Özcan ile yolların ayrılması bekleniyor. İsimler ortaya atılınca da "acaba Galatasaray için hangisi iyi olur" sorusu akıllara geliyor. Salih Özcan da herkesin öncelikli beklentisi olmuş. Ocak transferi öncesinde adı sık anılıyordu. Dortmund rotasyonundaki yeri itibarıyla da bunu imkansız görüyordum.

Çift 6 modaydı o zaman. Torreira / Kaan Ayhan 2'lisi oturunca, Salih Özcan ile bu kurgu daha iyi olur diye düşündük. Zorlu maçlarda böyle hala. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde çift 6'li düzen Galatasaray'ın işine geldi. Kerem Demirbay, Ocak ayından itibaren ivme yakalayınca benim fikrim değişti. Gerçi daha favori olduğumuz maçları oynamaya başladık. Oyun aklı ve tekniğiyle öne çıkan, 2 yönlü oynamaya çalışan bir 8 numaranın artısını hissediyoruz.

Benim beklentim, dripling özelliği olan bit 8 numara transferi. Badou Ndiaye'nin Galatasaray'a ilk transfer olduğu günler gibi. Topu dikine taşıyacak, tempo ve pres canavarı, atletik bir 8 numara. Kerem Demirbay da favori olduğun anların yine silahı. Salih Özcan profilinde bir isme ihtiyaç duyulduğunda kenarda Kaan Ayhan var zaten. Yerli durumunda elini rahatlatıyor da, şu aşamada lüks bir yerli olacağından, maliyet ve dengeleri göz ardı etmemeli.

Emre Can için de bu söylediklerim geçerli. Gerçi o transfer edilse yabancı sayılacak. Yabancı için de iyi isim ama yaş 30 oldu ve o mevkilerde doluyuz. Icardi varken Haller'lik de bir ihtiyaç yok. Böyle bir alternatifi elde bulundurmak da lüks. Köhn olmasa Bensebaini'ye sıcak bakardım. Hem sol bek, hem sol stoper ama bu mevkilerde de artık güçlüyüz. Moukoko da her ne kadar beklentinin altında olsa da, talibi çıkar ve buraya düşmez gibi geliyor. Keşke şartlar uysa da onu deneyebilsek mesela.

İsimler iyi ama transfer edilesi bir isim de pek görmüyorum. Salih Özcan konusundaki düşüncem de sabit. Transfer edilse elbette hayır demem de, Galatasaray'ın orta saha için düşüncesi değişti. Dripling özelliği olan, atlet bir 8 numara hamlesi yeterli olacaktır. 6 numara rotasyonun tamam, 8 için de Kerem Demirbay ardına bu tarz bir futbolcu yeterli olacaktır. Oynayacağın her oyun kurgusuna göre orta saha rotasyonu oluşmuş oluyor.

4 yorum:

  1. (Emre)
    8 numaraya hangi isim tam net oturur emin degilim.sanirim bonservis vermekten yine cekinecek bu yønetim. Scout ekibimize umarim guvenilir.

    Ayrica bugun Rafa haberlerleri cikmaya basladi. 5 aydir yaziyordum Mertens sonrasi en dogru isim diye. Umarim bu isi erken bitirirler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yatırım yapmak zorundalar bu sefer. Bence bonservis harcanacak.

      Sil
  2. Eğer avrupada başarı istiyorsak üst düzey bir 8 numara almamız şart diğer taraftan berkan kutlu ve eyüp aydınıda unutmamak lazım ortasaha rotasyonunun içinde

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir