20 Nisan 2024 Cumartesi

Bu sezon beni şampiyon yapsın, sonra istemesi halinde önünü açarız


Tamamen günü kurtarma odaklıyım. Transfer konuşuluyor, birçok futbolcumuz içi talipler olduğunu biliyoruz. Bizler de yeni sezonda şöyle, böyle olmalı gibisinden yorumlar yapıyoruz. Konuşmak için erken aslında, devam eden ve şampiyon olmamız gereken bir sezonun içindeyiz. Kalan 6 haftada da "günü kurtarmak" öncelik. Ziyech'ten beklenen katkıyı alırken, yeni sezonu düşünmüyorum. Bu sezon beni şampiyon yapsın, sonra istemesi halinde önünü açarız.

Sezonun sonu geliyor ve bu yüzden "transferi" düşünerek canlandığını söyleyenler var. Olabilir, bana şaşırtıcı gelmedi. Ziyech'ten beklenen hareketler. Kalitesi kusursuz, istediğinde yapamayacağı şey yok ama öncelikle sahada olmak zorunda. Sık sakatlanması ve geri dönememesiyle gündeme gelirken, bugünlerde ısrarla sahada. Geçtiğimiz günlerde onu idmanda göremeyince korktum ama ekstra izin verilmiş. Pendikspor maçının hazırlıklarında yer alıyor.

Muslera
Kaan Nelsson Abdülkerim Köhn
Torreira Demirbay
Ziyech Mertens Bay
Icardi

İdeal 11'i de bulduk. Davinson Sanchez'in 11'e yerleşmesi gerektiğini düşünsem de, Nelsson / Abdülkerim Bardakcı ile devam edilecektir. Kerem Aktürkoğlu aşırı formsuz, kenara alınır. Ziyech'in ivme kazandığını gördük. Kenardan geldiğinde iyi oynuyor söylemine katılmam, önemli nokta ideal kurgu. Oturan senkron yani. Solda Zaha, sağda Ziyech, sağ bekte Barış Alper Yılmaz ile olmaz. Solda Barış Alper Yılmaz, sağ bekte Kaan Ayhan ile olur.

Alanyaspor zor virajdı, görece kolay geçmiş. Kalan haftaların bana göre en zor maçıydı ama rehavete de girmemek lazım. Her maç zor diye bakacağız. Zor maçları rahat geçerken, kendi sahamızda daha kolay görünen maçlarda zorlandığımıza şahit olduk. Pendikspor da ters takım, hiç belli olmaz. Yüksek odak ve kalitemizle birlikte bu maçı rahat geçmeliyiz. Ön alanın kalitesi üst düzey. Oturmuş, yeteneği yüksek, senkronlu bir 11. Kalan haftalarda da bu yapı üzerinden devam.

7 yorum:

  1. Her maça çok ciddi çıkmak gerek. Düşme hattı çok karışık. Ziyech takımda kalsın isterim. Yedekten gelip maçı çevirebilecek bir oyuncu her zaman altın değerindedir. Fenerbahçe bu tür oyuncusu olmadığından sıkıntı yaşıyor ve Olimpiyakos 'a bundan elendiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette ciddi çıkmak, odağı üst düzeyde tutmak gerekir.. O odağı da kaçırmayız.

      Sil
  2. Solda Barış Sağda Ziyech şaşmadan devam etmek lazım. Barış Alper sol tarafa can veriyor, Köhn, Kerem Demirbay oyunun içinde kalıyor. Bu durumda ister istemez sorguladığım ilk şey Angelino önündeki oyuncu sebebiyle mi iyi görüntü veremedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Angelino 3-5-2 'nin kanadına daha uygun bir oyuncu.Önünda Barış gibi bir oyuncu oynarsa daha faydalı olabilirdi. Zaha ve Kerem 'in defans desteği Barış kadar yok.Barış maşallah lokomotif gibi ileri geri çalışıyor.

      Sil
    2. Olabilirdi ama elde Zaha ve Kerem Aktürkoğlu da varken o an bu düşünülemezdi.

      Sil
  3. Sol açıkta Barış Alper her maç çok daha üstüne koyarak devam ediyor. Ziyech topu ayağına aldığında yer yer takımı da dinlendiriyor. Bunlar da saha içi için önemli detaylar. Kerem Demirbay yerine Berkan ile oynamak çok daha mantıklı olacak gibi görünüyor. Berkan girdi asistini de yaptı güzel de iş çıkardığını düşünüyorum. Herkese ihtiyaç var takımda. Berkan’dan Masöre kadar herkese. Takım olarak oynuyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum senkronu oturdu, bu da kaliteyi beraberinde getirdi..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir