21 Nisan 2024 Pazar

Var mı bir hayalimiz?


İlkay Gündoğan'ın Barcelona günleri uzun sürecek mi emin değilim. Barcelona söz konusu olduğunda, konfor alanını bir kenara bırakıp, yaşınıza da bakmadan oraya gidiyorsunuz. İlkay Gündoğan da hayalinin peşinden gitti, kendisi adına iyi de bir sezon geçiriyor ama takımda işler istenildiği gibi gitmemekte. Manchester City'nin lideriydi ama Barcelona'da bu benimsenmiyor. Sorumluluk alıyor, lafını esirgemiyor. Bu da arkadaşları tarafından o kadar hoş karşılanmıyor sanki.

Durum böyle olunca da, ayrılık ihtimalinden söz ediliyor. Barcelona'nın yaşadığı ekonomik sorunlar var ve büyük transferlerini "sözleşmesi biten isimler" üzerinden döndürüyorlar. Büyük maaşlar dönüyor, birilerine yer açmak için 40 takla atıyorlar. İlkay Gündoğan eğer ayrılmak isterse o izin verilir, bonservis beklentisi de oluşmaz. 33 yaşında, gelecek sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Ayrılık durumunu takip etmek gerekir.

Barcelona öncesi de vardı bir hayal ama üst seviyede, oynadığı mevkide en iyilerden. Barcelona ihtimali oluşunca, ne kadar Galatasaraylı olursan ol atacağın adım belli. Hakan Çalhanoğlu da Inter'e gitmeden önce sana haber gönderiyordu, bugün ise mevkisinde en iyilerden biri olunca bambaşka şeyler konuşuyor. Doğal olan bu. İlkay Gündoğan için Barcelona ihtimali bittiği an yine Dünya devleri sıraya girer ama bu noktadan itibaren de Galatasaray'ı düşünebilir.

Hedef ne desem, kazanmadığı kupa yok. Yıllardır en üst seviyede ve son olarak Barcelona'yı da gördü. Galatasaray da onun kariyer hedeflerinden biri olabilir. 35'inde gelmez de, bunu 2 yıl önceye çekmiş olur. Garip yorumlar okuyorum gerçi. Biri demiş ki "Okan Hoca'nın pres oyununa uymaz". İlkay Gündoğan'ın yeryüzünde herhangi bir oyuna uymama şansı yok. Üst düzey bir kaliteden bahsediyoruz. Tüm çevresine "akıl" aşılayacak ve yükseltecek bir futbolcu.

Mertens'in yerinde de oynatırsın kendi kurgunda, çok ciddi tabela katkısı alırsın. 8'e de yazarsın, oyunu merkezden idare eder. Manchester City'de bir ara sahte 9 oynuyordu. Yönlü oyuncu, oyun aklıyla birlikte her yeri dolduruyor. Etiketten uzak duralım derken, bunun kapsadığı noktaları yazmıştım. Düşmüş, bitmiş, hedefsiz, belli defoları olan futbolcular kastımdı. İlkay Gündoğan için bu eksikliklerden söz etmemiz imkansız.

14 yorum:

  1. İlkay gelirse 10 numarada oynatılır. Müthiş bir oyuncu. Yerli olması da ayrıca büyük avantaj. Tabiki en büyük artısı fanatik Galatasaray taraftarı olması. Galatasaray bir his takımıdır ve bu tür oyuncuların sayısı arttıkça başarı şansı da artar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Orada hem pres oyununa katkı verir, hem hücum kalitesini arşa taşır.

      Sil
    2. Mertens sonrası İlkay ile oradaki boşluğu doldurmak mümkün değil. 10 numara İçin konuşuyorum. 4-3-3 oynayacaksak evet harikulade bir transfer olur. Mevcut sistemden gideceksek yer bulamıyorum kendisine. Daha hareketli dinamik isimler lazım bize. Etiket transferi olur.

      Sil
    3. Hacı adam Guardiola nın geliştirmiş olduğu, gegenpres taktiğinin en önemli parçasıydı. City de koşu mesafelerine bir göz at derim. :) Mertens seviyesinde çalışkan değil orası doğru ama pres oyununu zekayla da oynamak, bazı üçgenler kurup pas yollarını kesmek de var sadece sağa sola koşmak ile pres yapmış olmuyorsun. Mertens deli gibi baskı yapan bir oyuncu presi üst düzeyde yapıyor. İlkay seviyesi çok başka ama.

      Sil
    4. İlkay Gündoğan ile boşluk doldurmazsın, ötesine geçersin..

      Sil
  2. düşünsene torreiranın önüne ilkay gündoğan bağlantı marco reus yanına serbest rafa silva ve ilerde icardi..of of of..kenarda da mini türk ancelotti..real madrid gibi oluruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağlantı Reus, yanına Rafa Silva nasıl oluyor :)

      Sil
    2. Adam etiketin tillahini yazmış resmen.

      Sil
    3. Bu etiket düşkünlüğü ile Ziyech, Ndombele ve Zaha transfer edildi. Barış, Kerem.D. ve Kerem A. 11'de izliyorsun sonra.

      Sil
    4. Tam olarak durum bu..

      Sil
    5. Köhn gelsin, Boey gelsin bu tarz hamleler gelsin ne İlkay olsun ne Reus. Sadece başarıya aç oyuncular, takım oyuncuları gelsin. Ben buna razıyım.

      Sil
    6. İlkay Gündoğan gibi istikrarlı yeteneğe hayır demem ama 1 tane yaparsın, tüm hamleleri böyle geçmezsin.

      Sil
  3. Torreia ile birlikte çok iyi olur birde üst düzey dinamik 8 ile çok muhteşem olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha çok 10 numarada düşünürdüm. Daha ekonomik oynardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir