20 Nisan 2024 Cumartesi

İç transferde şov varsa, o kulüpte yüzler gülüyor, mutluluk var demektir


Bilmediğimiz detay, kiminle kaç yıl üzerinden sözleşme yenilendi. Ücrete takılmıyorum hadi de, sözleşme süresini merak ettim. İç transferdeki hareketlilik haftalardır dile getiriliyordu ama resmi açıklama gelmemişti. İç transferde şov varsa, o kulüpte yüzler gülüyor, mutluluk var demektir. Talibi olan futbolculardan bahsediyoruz. Burada kalmayı "amaç" ediniyor çoğu ve kulübün de eli güçlenmiş oluyor. İç transferde ilk dalga diye düşünüyorum bu hareketliliği. 2. bir hareketlilik daha gelecektir.

Muslera'nın yaşı kaynaklı "alacağı ücret" üzerinden sorgu yapanlar var da, atladıkları detay şu. Yaş ilermiş olsa da seviye düşmedi. Seviyenin düşmediği ortamda da alacağı ücret neden düşsün. Muslera'nın ayrılığı halinde o yer dolmayacak. Günün birinde bu ayrılık olacak da, futbolcu iyi durumdayken neden yaşansın? Muslera'nın en az 2 yılı daha var diye düşünüyorum. İçine gireceğimiz transfer hareketliliği içinde, bir de Muslera'nın yerini doldurmak için çabalamayalım.

Torreira gibi bir futbolcuyu sadece 6 milyon avro karşılığında transfer etmek büyük bir soygundu. Yeni bir Torreira alayım desen, ödeyeceğin bonservis bedeli ne olacak? Muadilini alabilmen kolay değil, omurganın belki de en temel parçası. Torreira ile sözleşme yenileyip, devam etmek önemliydi. Muslera'nın önemi bu tarz hamlelerde de öne çıkıyor. 28 yaşında, en iyi olmasını beklediğimiz dönemde ve Galatasaray'da devam edecek. 

Abdülkerim Bardakcı'nın muadilini bulmak da zor. Sol ayaklı, teknik özelliği üst düzey, bunun yanında bir de harika savunmacı. Böyle bir yerli yok. Var da, bu seviyeye gelmesine uzun yıllar var. Abdülkerim Bardakcı'nın da Galatasaray formasıyla önünde uzun yılları var ve burada kaptanlık da yapacağını düşünüyorum. Belki ilk 11'de sınırsız yabancı ama kadronun genelinde sayı azalacak. Böyle fark yaratan yerlilerden vazgeçmemiz güç.

Kaan Ayhan'ın transfer edildiği günlerde, "stoper" alternatifi olarak düşünülüyor üzerinden eleştiri getirmiştim. Alternatif olacak stoper için lükstü. Bu sezon ise gördüğümüz, oynayabileceği birçok mevkinin en önemli alternatifi olduğu. Boey gitti ve sağ bekin o oldu. Köhn'ün olmadığı günlerde sol bekte değerlendirildi. Şampiyonlar Ligi oynarken orta sahandı. Ayrıca bu adam yerli. Var mı muadili, kimi alabilirsin? Transfer olmak değil, kalıcı olmak mesele diyerek de formanın ağılığının altını çizdi.

Barış Alper Yılmaz'ı elde tutmak zor. Bu sezon ulaştığı seviye bambaşka noktada ve ele avuca sığmıyor. Transferi halinde de Galatasaray'ın kazancı büyük olacak. O ise kulübü ile sözleşme yenileyip, ipleri senin eline veriyor. Transfer pazarlığında kulübünün elini güçlendirdi. Bunu yapabilmek de "karakter" meselesidir. Umarım takımda kalır, bunu çok isterim ama zor. Muadilini bulmak da mutlaka zor ama bazı noktalarda "hayır" diyebilme gücüne sahip değiliz.

4 yorum:

  1. Rakip konferans liginde kötü bir takıma elenmişken bu imza törenini yapmak bence büyük bir psikolojik avantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürpriz oldu. Zamanlama ayarlanmış sanki :)

      Sil
  2. Çok güzel bir hamle.Berkan Kutlu'da düşük ücret ile oynuyor. Onun da sözleşmesini uzatmak gerek. Takımda aidiyeti yüksek isimlere şans verlmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu iç transfer hamlelerinin part 2'si olacak gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir