19 Nisan 2024 Cuma

Final kaybetmek için, önce final oynamak gerekir


İsmail Kartal, yetersiz bir teknik direktör. Bunu Fenerbahçe taraftarı söylüyor ve bence de haksız değiller. Ligde bulundukları konum "oyuncu kalitesi" ve "penaltı jokerleriyle" alakalı. Olympiakos maçı sonrası "penaltıyla yaşayan, penaltıyla ölür" deniyor. Bu da haklı yorum. Sivasspor maçını düşünerek Fred'i oyundan alıp, Zajc ile orta sahanı boşaltıyorsun. O andan itibaren atağı geçtim, aksiyonun yok. Maçın genelinde de baskın var ama yine net imkanların yok.

İlk maçı da hafta sonunda oynayacağın ligi düşünerek "rotasyonla" geçmedin mi? Olympiakos bana göre kötü bir takım. Kendi liglerinde bir şey veremiyorlar, Fenerbahçe karşısında da tamamen İsmail Kartal'ın ikramıyla hayattalardı. 3-0 geriye düştün, 3-2'ye nasıl getirdik diye hikaye anlattın. Kendi sahanda 120 dakika oynadın ve turu verdin. Diyorsun ki 2. golü atamadığımız için elendik. Futbolcular suçlu, kendisi üstün teknik direktör.

Okan Buruk'lar senin mesleki akranın değil. Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkan Bayern Münih karşısında yaptıklarıyla konuşuluyor o adam. Biz de bunu yapıyoruz, biz de şunu veriyoruz diyorsun, sana kendi taraftarın inanmıyor. Onların inandığı da, Ali Koç'un yarattığı suni gündem. Başarısızlığını kaos ile örtmeye çalışıyor ama Avrupa'da cezayı kesiyorlar işte? Penaltı jokeri cepte olmayınca mı işler değişiyor? İstediğiniz olmadı mı?

Cengiz Ünder'i 15 milyon avro bonservisle transfer ettin. Getirin oradan İstanbulspor'u, Cengiz Ünder şov yapacak diyorsun. Galatasaray karşısında 45. dakikada oyundan çıkar, Olympiakos karşısında sonradan oyuna girer ama uzatma dakikalarında pili biter. Bunları konuşun. Başarısız olan bu hamleler işte. Suni gündemleri, başarısızlığı örtme adı altında girişilen kaos içinde yoğrulmayı bırakın. Avrupa Kupası imkanın vardı. Bir daha ne zaman gelir bu imkan bilmiyorum.

Avrupa dedin, Galatasaray'ın karşısına çıkamadın. Lig dedin, Avrupa maçlarında rotasyon ya da erken değişikliklere giriştin. 3 kupa hedef diyordun, gün sonunda lig şampiyonluğunu da kaybedeceksin. Galatasaray ise sezonu 2 kupayla tamamlayacak. Ocak ayında bir dolu stoper alıyorsun, en anlamadığım da Bonucci. Bu maçlarda penaltı atsın diye son dakikada oyuna almak için transfer ettin desem, kaçırdı penaltıyı. İsmail Kartal'a yardımcı olması için geldi desem, Fred / Zajc niye değişti?

20 yorum:

  1. Kadrolar, hocalar, yönetimler değişiyor ama bunların bir türlü final kaybetme geleneği değişmiyor. Hem çok ah aldılar hem de genleri loser.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Finali kaybetmek için, önce finali oynamak lazım :)

      Sil
  2. ligde penaltılarla haram puanlar alıp,avrupaya penaltılarla veda etmeleri manidar..

    YanıtlaSil
  3. Tuhaf bir camia. Başkanları ve Teknik direktörleri başarısız ama hep mağdurlar. Onlarda suç yok. İsmail Kartal dün futbolcuları suçladı. Kendisi mükemmel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcu iletişimleri dip düzeyde.

      Sil
    2. Umarım bu lige de yansır ve Sivas maçında puan kaybederler inşallah.

      Sil
    3. fb'nin sivasspor deplasmanında puan kaybetmesini boşuna bekleme arkadaşım :) mecnun odyakmaz ve bülent uygun var orada. 3 temmuz'da tescilli şikesi olan isimler bunlar. fenerbahçelerini yine üzmezler.

      Sil
    4. Sivasspor deplasmanı puan kaybetmeleri o kadar olasılık dışı ki :)

      Sil
    5. 2 sezon önce Sivas'a kaybedip şampiyonluğu verdiler unutmamak lazım. Söz konusu şampiyonluksa Fenerbahçe kendi U19 takımına bile kaybeder =) Öyle akıldışı yönetiliyorlar ki, Bülent Uygun "belki bana da ekmek çıkar" diyip kendini göstermek için kazanabilir.

      Sil
    6. O zaman başlarında Rıza Çalımbay vardı ve Beşiktaş şampiyon olmuştu:)

      Sil
    7. Umarım dediğin gibi olur, ne diyeyim :)

      Sil
    8. Üstte Sivas'a yenilip şampiyonluk verdiler demiştim, yine puan kaybettiler. Özellikle bu haftalarda kimse kimseye yatmaz, hele ki iki güzel söze FB'ye kapağı atabileceği bir ortamda. Okan hoca şu an geride olsa bile comeback ile şampiyonluğu kazanırdı ki 4 puan önde, hal böyleyken hala umutlu olup puan hesabı yapan FBlilerin umudunu anlayamıyorum =)

      Sil
    9. Ben hiç beklemiyordum bu kaybı. Sivasspor kazanmak için pek bir şey yapmasa da, Fenerbahçe'nin yorgunluğu ciddi etken.

      Sil
  4. ne teknik heyet, ne yönetim, ne de oyuncular. fb'nin 10 yıllık başarısızlığının en önemli etkeni taraftarlar. düşünemiyorlar çünkü. bahanelere, algılara çok çabuk kanıyorlar. 0 tepki var başarısızlığa. hatta tepkiyi geçtim halâ destek çıkanlar ali koç'a :) taraftarlardaki bu zihniyet değişmediği sürece, bunlara ali koç, selahattin baki, ahmet ercanlar, yağız sabuncuoglu, ismail kartal vb isimler müstehak bunlara. aynen devam böyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarısızlığı başarı diye satıyorlar, bunun alıcısı var. Alan da taraftar. Çok haklısın.

      Sil
  5. Adamlardaki vizyonun düşüklüğüne bak hafta sonundaki Sivas maçını düşünerek Avrupa kupası çeyrek final maçında en kilit oyuncularını oyundan alıyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligi düşüneyim derken, tüm kulvarlardan oldular.

      Sil
  6. İsmail Kartal yaptığı açıklamaları dikkate almanıza çok üzüldüm. Zira kendisi önünde kağıt olmadan mantıklı cümle kuramayan bir şahıs. İsmail Kartal fenerin evladıdır ve orada uzun yıllar kalmaya devam etmelidir. Koç Ali fenerin efsane başkanıdır. Lütfen yorum yaparken dikkatli olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkate almak değil bu, konu ile alakalı yazmak istiyordum..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir