18 Nisan 2024 Perşembe

Mertens, kendisi adına bu rekoru 37 yaşında kırıyor


Semih Durası (@semihdurasi), Galatasaray adına kıymetli bir istatistik paylaşmış. Barış Alper Yılmaz 49 (eskisi 36), Kaan Ayhan 43 (eskisi 34), Tete de 40 (eskisi 36) maç ile kariyer rekorlarını kırdılar. Tete, kariyer rekorunu kırdı, düşünün işte. Son maçlarda süre dahi alamıyor ama sezon başında son ön eleme maçlarından bu yana da forma giymekte. Kaan Ayhan da mesela ilk etapta kenardan geliyordu, hatta son dönemde yine alternatif ama hep oyunun içinde. O da kariyer rekorunu kırdı. Barış Alper Yılmaz ise bu rekorunun da üzerine çıkacaktır. Hem sezon devam etmekte, hem genç.


Abdülkerim Bardakcı 1, Muslera 2, Kerem Demirbay 3, Mertens ve Kerem Aktürkoğlu da 4'er maç daha oynaması halinde kariyerlerinde en çok maça çıktıkları sezonu yaşayacaklar. Muslera'nın nice sezonu var, Avrupa ve kupada ilerlediğimiz. Kişisel rekorunun bu sezon eşiğinde. Mertens de müthiş bir kariyer ama kişisel rekorunu bu sezon kıracak. O da sezon başında ağırlıklı olarak kenardan gelen bir futbolcuydu. Çok sayıda maça çıktık, bir ara rotasyon dahi yapamayacak haldeydik. Bu isimler işte üst üste forma giymek durumunda kaldılar. Ayrıca Mertens bu rekorunu 37 yaşında kıracak.

Kerem Aktürkoğlu için sık sık yazarım. Sakatlandığını dahi hatırlamam, hep sahada. Başarıda da, başarısızlıkta da sahada olan o. Bu istikrara hayranım. Bu sezon gösterdiği performans sallanıyor olsa da, forma istikrarını altını çizmek lazım. O da kişisel rekorunu kırmak üzere ve gelecek yıllarda bunu tazeleyecektir. Diğer isimler baksak eminim ki onlarda da maç sayısı fazladır. Kariyerli çok isim var, onların da geçmiş yıllarında uzun sezonları oldu. Mertens de o isimlerden biri ama 37 yaşında, en çok maça çıktığı sezonu yaşayacak.

Tete garip. Shakhtar günlerinde ciddi bir potansiyeli ve değeri vardı. Daha fazla maça çıktığı dönem olmuştur diye düşünüyordum. Yaşı belki genç de, dün tanıdığımız bir futbolcu da değil. Ağırlıklı olarak kenardan geliyor, kimi zaman hiç süre almıyor ama 40 maçı devirdi. Üstüne çok ekleyemez, Ziyech döndü çünkü. İleride bu maç sayısının üzerine çıkabilir tabi, o bilinmez. Galatasaray forması altında yaşanmayacak gibi bu. Tete'de de şu var, hiç sakatlık yaşamadı ve rotasyonun daraldığı dönemde ister istemez sahadaydı.

6 yorum:

  1. Burada teknik heyetin eli öpülesi. Bu oyuncuları her maça hazırlamak kolay olmasa gerek. Herkes rekor üstüne rekor kırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle.. Futbolcu yönetimleri müthiş.

      Sil
  2. Maşallah diyelim. Nazar değmesin. Teknik ekibin oyuncu grubu ile ilişkisi çok önemli. Okan Hoca çok adaletli davranmasa bu durumda olmazdık. Nelsson kötüydü ve kesti. Şimdi takımın en iyisi. Barış yedekte oturuyordu, şimdi 11'de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda söylediğim gibi. Oyuncu iletişimi ve forma adaleti üst düzey.

      Sil
  3. Oyuncularla kaçar yıllık uzattık bi bilginiz var mı acaba? Bir yerde göremedim çünkü de

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir