7 Nisan 2024 Pazar

Galatasaray 1-0 Fenerbahçe, kupayı kazanmak için 30 saniye yetiyor


Fenerbahçe U19, 30 dakika gol yemese, 30 dakika sahada kalmaya çalışır ve "Galatasaray, bu takıma karşı gol atamıyor" gibisinden bir hikaye yazardı. Allah işte, her zaman iyilerin yanında. Santraya biz başladık, 30 saniye içinde golü bulduk ve sahadan çekildiler. 30 saniye üzerinden taktik analiz kasılır mı derseniz, onu da konuşuruz. Bunun adı ezeli rekabet değil. Galatasaray ve onun karşısına çıkmayan olarak hatırlayacağız bu mücadeleyi.

Deniyor ki "çocuklara karşı attıkları gole sevindiler". Hayır, Fenerbahçe'ye gol attığımız için sevindik. Diyorlar ki "santrada topu taca atsalardı ve sahadan çekilselerdi". Niye atalım? Süper Kupa maçı bu, rakip Fenerbahçe. Ali Koç'un yarattığı kaos ve nefret iklimi bu. Çıkın sahaya, düzgün şekilde oynayın maçınızı. Olympiakos falan işin hikayesi. Olympiakos'un bugün maçı vardı, daha öncesinde de türlü örnekler verdik.

Bu tarihi sen istedin, Şanlıurfa'yı sen önerdin. Depremzedelere bağışlanacaktı biletler, ona da tamam dedin. Tonla sakatın var, Galatasaray'a karşı şansın olmadığını biliyorsun. Sakatın yokken de şansın yoktu çünkü. Önce isabetli şut atmayı başar, sonrasında rekabeti konuşuruz. Sen daha Galatasaray'ın karşısına çıkamıyorsun ki. Galatasaray, kendisine karşı Süper Kupa finalini oynadı. O kadar en iyi ki, en büyük rakibi de kendisi.

Gol de müthişti. Abdülkerim Bardakcı topu aldığı an Barış Alper Yılmaz'ı düşünüyor ve o da fiziğiyle orada duvar. Topa çok güzel dokundu ve Icardi'nin bu hareketliliğini de özlemişiz. Gol koşusunu yaptı ve iyi bitirdi. Kaleci hatası bence de var ama gol vuruşu düzeliyor, bu iyi. Daha iyi olan da o koşusu. Bunu devam ettireceğiz işte. Galatasaray'ın en büyük oyun ezberlerinden biri, Abdülkerim Bardakcı'nın bu uzun topları.

Galatasaray hakkı olanı aldı. Cumhuriyet'in 100. yılında Süper Kupa bizlere yakışacaktı. Arabistan'da oynanan finalde "Atatürk'ü" kendilerine kalkan yapmaya çalışarak bir oyun denediler, onu da Galatasaray bozdu. Bugün Atatürk tişörtleri ile sahadaydık, Cumhuriyet'in 100. yılı formamızı giydik. Siz ise sahaya dahi çıkamadınız, çocukları kendinize kalkan ettiniz. Onlara da yazık. Fenerbahçe, bu kırılmayı hiç de kolay atlatamayacak.

22 yorum:

  1. Altyapıya oyuncu gelir mi? Seni Urfa’da herhangi bir çocuk destekler mi? Asırlık kulübü çocuk parkı gibi yönetiyor avel. Bu arada mazeret olmaksızın çekilmenin de cezası var. Kırmızı kart, sakatlık olmadı direkt takım çekildi. Galatasaray fifaya şikayet etmeli zira bu haysiyetsiz TFFB bunlara ceza veremez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 puan silinmişti İstanbulspordan. Bu düzende bunlar ceza değil ödül alır. Olympiacos taraftarıyım şu saatten sonra oradan elenince bahaneleri ne olacak çok merak ediyorum?

      Sil
    2. Tribünde Fenerbahçeli bir çocuk vardı, Icardi pozu veriyordu. Etki bu..

      Sil
  2. Anadolu'daki insanlarda Galatasaray sevgisi ağırdır. Fenerbahçe herzaman zengin ve burjuva kesme hitap etmiştir.Maçtan çekilme ve sonuçlarını ileriki yıllarda daha iyi anlayacaklar. Müthiş antipatik olduklarını göremiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece oda değil bu altyapıdaki çocuklara yapılan ayıp değil mi. Neyse ki rezillik çıkmadan kaçıp gittiler. Kaçıp gitmeleri cezasız kalmayacak lakin. Bunlara bu cezaları verebilecekler mi göreceğiz. Sorumlu klüptür.

      Sil
    2. Artık daha da ağır olacak. Çocuklar görüyor olanları, Galatasaray tarafına yöneliyorlar..

      Sil
  3. Fenerağlamaaaaa fenerağlamaaaaa bunlar arenaya da çıkmayacaklar bakın demedi demeyin. Icardinin alkışlamasını açıp açıp gülüyorum. Bunlara bu korku yeter daha rakip değiller artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna destek veren iştirak kulüpleri bundan sıyrılsa birşeyler olacak. Kasımpaşa, Rize, Beşiktaş, Alanya, Karabük bunların arka bahçesi olmuş. Hatta paspas olmuşlar. Sırf sponsorluklar gitmesin diye yalanıyorlar. Yoksa yalı bebesini sevdiklerinden değil. Ağasın paşasın kafası bittiği anda herşey düzelecek. Bunun olması için de bu herifin Türk futbolundan silinmesi gerekiyor.

      Sil
    2. Ali Koç dönemi bu nefret iklimi hiç olmadığı kadar büyüdü. Bunun bitmesi adına onun gitmesi şart ama kalmak için kaos üretiyor.

      Sil
  4. Ardından hemen antrenman maçı yapmak da çok komik oldu. Bildiğiniz eğlendiler bunlarla. Yani asırlık kulüp böyle vasıfsız adamın tekelinde zarar görüyor. Yani şunu Galatasaray’da bir başkan yapsa diyemiyorum, yapmayı düşünse genel kurul toplanır yaka paça atılır kulüp binasından. Koyun zihniyeti de geçtim. 15-20 bin tane malı bir araya toplayıp eğlenmedi mi bu adam. Bu akşam da bizi eğlendirdi sağolsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her noktasıyla şahane bir akşamdı :) Biz senaryoyu yazsak, ancak böylesi olurdu.

      Sil
    2. Bu adamın yeri sirk kesinlikle sirklere katılmalı. Türlü türlü eğlenceleri var.

      Sil
  5. maça başlama şekline, ön alan baskısına, prese, sahaya yayılmalarına vs bakarsak senin de dediğin gibi aslında oynayacaklardı maçı. yani belki biraz tutabilirsek skoru devam edebiliriz diye düşündüler. ama 30 saniye sürdü işte :) ayrıca golden sonra santraya doğru gitmeleri de oynamaya geldiklerini gösteriyor ama o ara hemen müdahale geldi işte. çocukları düşürdükleri duruma yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir pres yaptılar ki. Oyunu durdurmak amaçları olsa bence faul yaparlardı, onu da yapmadılar.

      Sil
    2. Asıl olayı kaçırmışsınız. Oyuncular santraya yöneliyor golden sonra. Çekilmek değildi amaçları onlar, 54 saniyede bize bunu yapan, 10 dakikada neler yapar diye düşünüp kaçmayı tercih etti. Yoksa kart görüp, sakatlık bahanesi ile çıkacaklardı ceza da almayacaklardı. Korku sardı bir anda.

      Sil
    3. Maç başladı, ölümüne pres yaptılar. Gayet oynama niyetli başladı iş ama erken gol tüm planlarını bozdu.

      Sil
    4. Aynen öyle biz antrenman maçı yapmış kupa kazanmış olduk. Bu beyin yoksunları da gerekçe bile bulamıyorlar bu yaptıklarına. Neden böyle bir karar verdiklerine cevap verebilecek kimse yok.

      Sil
    5. Biz işimize bakalım :)

      Sil
  6. bu akşam beni en çok sevindiren detay , icardi'nin attığı goldeki deparıydı. aylardır öyle bi koşusunu görmemiştim.

    YanıtlaSil
  7. bence amaçları u19 un gol atması sonra sahadan çekip hava yapmaktı tersi oldu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir