8 Nisan 2024 Pazartesi

Fenerbahçe maçı 11'i üzerinden de elbette çıkarım yapılır


Fenerbahçe maçı 11'i üzerinden çıkarım yapılır mı diye soru gelirse, neden yapılmasın diye cevaplarım. Konuştuğumuz şeyler çünkü. Barış Alper Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu'nun kanatlara dönüşü, orta sahanın merkezine Berkan Kutlu veya Kaan Ayhan'dan birini takviye etmek. Bunları konuştuk ve Alanyaspor maçıyla birlikte de beklediğim bir dönüşüm. Galatasaray'ın orta saha merkezi alarm veriyordu. Çok fazla geçiş imkanı verdik, kazandığımız son 2 maçta büyük problemler yaşadık.

Kasımpaşa maçında da merkez sorunluydu. Kanatlarda bu isimler vardı ama çok fazla geçiş imkanı verdik. Hatayspor maçında ise Zaha / Ziyech kanatlarıyla birlikte iyiden iyiye merkez boşaldı. Hiç savunma yardımı alamadık. 1-0 kazanmış olsak da, 1-0 kazanmanın anlamı bu değil. Orta saha şu günlerde direnç isterken, orta sahada ya Berkan Kutlu, ya Kaan Ayhan'ı görmek lazım. Tercihim Kaan Ayhan olurdu ama bu sefer de sağ bek problem. Aurier'i henüz göremedik.

Berkan Kutlu / Torreira ile merkezi tutar, pres şiddetini arttırırsın. Hatta Torreira'yı daha sık ön alana gönderebilir ve presin şiddeti rakip yarı saha çevresinde yükselir. Ön alandaki 4'lü senkronu yakalayan isimlerden oluşuyor. Barış Alper Yılmaz'ı görüyorsunuz, kimse yıkamıyor ve bitiricilik kalitesi de yükseldi. Duvar olabiliyor ayrıca, sırtı dönük oyunu var ve bu da Icardi'ye servis yapabilmesi demek. Kerem Aktürkoğlu da en kötü gününde dahi hareketlilik ve pozisyon demek.

Bu kadroda tek eksik Davinson Sanchez. Onun sahadaki varlığı senin olmazsa olmazın. Geçiş yiyoruz derken, onun varlığı orta sahada +1 olman demek ve hızıyla o anları süpürüyordu. Sahada olmayınca, orta sahada eksik kalıp, savunma çizgini öne çekmekte zorlanıyorsun. Bu da takım boyunun uzaması demek. Abdülkerim Bardakcı'nın sakatlık dönüşü iyi olmadı. Davinson Sanchez / Nelsson bana göre ideal stoper hattın.

Aurier'in durumunu bilmediğimiz için, Kaan Ayhan şu an için sağ bekte güvenilir isim. En azından ne alacağını biliyorsun. Aurier biraz katkı verebilse, elin inanılmaz rahatlayacaktı. Kaan Ayhan'ı o yapıda orta sahaya çeksen, merkezde top kullanımın da güçlenecek. Şampiyonlar Ligi'nde bu şekilde oynadık ve çok iyi maçları geride bıraktık. Tempoda, baskıda asla geride kalmadık. Tam kadro olunca imkan yok. Ayrıca Kerem Demirbay'ı da silmiyorum, o da net alternatif. Şu an 11'in istediği farklı, söylemek istediğim bu.

11 yorum:

  1. Aurier ne kadar büyük fiyasko değil mi? Sakat adamı en sorunlu mevkiye transfer etmek akıl almaz bir şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. altı boş bişeyi sürekli abartıp her gün yazmayın. aurier'i transfer ettiğimizde sakat değildi. sahadaydı hatta. ama sonrasında sakatlık yaşadı işte şanssızlık yani yapacak bişey yok.

      Sil
    2. Biz transfer ettiğimizde sakat değildi. 2432095482309582 kere yazdım ama belli ki tekrar tekrar yazılacak.

      Sil
    3. Transfer ettiğimizde de sakattı!!! Fildişi ile oynarken 3. Maçında sakatlandı çıktı henüz alınmamıştı. Sakat sakat oynamaya devam etti. Sakatlık ciddileşti. Keza 90 dakika bir maçı yok adamın sakat olduğu da gayet belliydi.

      Sil
    4. Bir of çeksem karşı ki dağlar yıkılır :(

      Sil
  2. Bu kadro bizim ideal kadromuz. Sadece formda Kerem D. Berkan yerine bu kadroya girebilir. Oyunumuz Barış ve Kerem gibi tempolu, pres yapan ve defansa yardım eden kanatları istiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Demirbay girer ama ön alanda Mertens varken kalan haftalar adına merkezde biraz daha sert kalmak gerekiyor.

      Sil
  3. Alanya maçı zor olacak diye bekliyorum ama ne zaman böyle düşünsem rahat galibiyet alıyoruz. Fatih Tekke oyunu durdurup kapanıp bir oyun oynamak isterse zorlanırız lakin Master anahtarlara da sahibiz. Tek sorun kontra yememek olur. Bu sebeple ben Sanchezi sahada isterim. Nelson ile taş gibiler. Ortasaha için de Kaan Ayhan daha mantıklı olur gibi duruyor ama şok presler de hocanın sevdiği şeyler. Kaan Ayhan bunu sana veremez. Berkan Kutlu ta kendisi. Garanti ortasahayı tutmak istiyorsak kesinlikle Kaan Ayhan sahada olmalı ortasaha olarak. Bekte artık Aurier sahaya atılmalı zamanı geldi sanki. Ne olursa olsun orijin bir bek tecrübeli ve iyi bir CV ye sahip. Şurda 7 maç var. En iyisini vereceğinden kuşkum yok. 6 aylık sözleşmesi var ve yabancı sınırı kalktığı tabloda şu maaş ile rotasyonda bile tutulabilir kadroda. Bunun oda farkında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray bu sezon görece kolay maçları zor, zor maçları ise kolay geçti. Samsunspor deplasmanı gibi duran top kilidi açar diye bekliyordum.

      Sil
    2. Oynamak isteyen, mücadele eden ekiplere karşı zaten üstün olan taraf biziz. Hatırlayın Kadıköy’de kalemize şut gelmeden maç bitti bunu kabul ettiler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir